Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Γραμματείες του Π.Α.ΜΕ. / Διεθνών σχέσεων-Μήνυμα Συμπαράστασης για τις πυρκαγιές στη Ρωσία

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετίζονται επίσης με το δασοκτόνο κώδικα που ψήφισε η ρωσική Βουλή το 2006 υπό τις προτροπές του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και τις πιέσεις ρωσικών και πολυεθνικών εταιρειών υλοτόμησης.

Δήλωση κοινοβ. εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη για ΑΕΠ και κατάρρευση πραγματικής οικονομίας

- ΔΙΠΛΟ «ΣΟΚ» ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΗΜΟ
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις πληροφορίες για μείωση του ΑΕΠ κατά 3,5% το δεύτερο τρίμηνο, στη μείωση των εσόδων τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και στα στοιχεία για την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικοδομής και της βιομηχανίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Ζούμε την πλήρη, συνολική και παταγώδη αποτυχία του κατεδαφιστικού προγράμματος, που εφαρμόζουν κυβέρνηση-τρόϊκα στο «πειραματόζωο» που έχει καταντήσει η χώρα μας. Τα μέτρα «σφαγείου» κυβέρνησης-τρόϊκας δεν έχουν οδηγήσει μόνο στη λεηλασία λαϊκών εισοδημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και έχουν επιφέρει ένα διπλό οικονομικό «σοκ»!

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι- Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Αίγινα

Το λιμάνι της Αίγινας

 
Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι πολύωρες διακοπές ρεύματος στην Αίγινα, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα τόσο στους επαγγελματίες του νησιού όσο και στους επισκέπτες.

Το απόγευμα της Τρίτης, στο νησί μεταφέρθηκαν από τη ΔΕΗ και τέθηκαν σε λειτουργία δύο γεννήτριες, ενώ έχει προγραμματιστεί μεταφορά και τρίτης γεννήτριας. Οι κάτοικοι κατήγγειλαν μεγάλη καθυστέρηση των γεννητριών.

Προβλήματα δημιουργούνται και στην υδροδότηση του νησιού, καθώς σε ορισμένες περιοχές το νερό φτάνει στα σπίτια με ηλεκτρικές αντλίες. Οι δύο γεννήτριες που έστειλε η ΔΕΗ, σύμφωνα με την ίδια, εγκαταστάθηκαν στα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Οι διακοπές ρεύματος προκαλούνται εξαιτίας βλάβης σε δύο εκ των τριών υπόγειων καλωδίων της ΔΕΗ.

Ανακοίνωση του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ για δημόσια έσοδα, δαπάνες και κλείσιμο επιχειρήσεων .

 Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με την αύξηση των έμμεσων φόρων εκτός του ότι πλήττει κυρίως τους κοινωνικά αδύναμους, δεν φέρνει τα προσδοκώμενα   αποτελέσματα στα δημόσια έσοδα τα οποία τον μήνα Ιούλιο έχουν, κυριολεκτικά, καταρρεύσει –υποχωρώντας κατά 6,9% σε ταμιακή βάση- και γενικά υστερούν κατά πολύ έναντι των προϋπολογισθέντων.
 Την εξέλιξη αυτή την είχαμε προβλέψει αφού η κυβέρνηση δεν εστιάζει την προσοχή της στην  ανάπτυξη, που μπορεί να  φέρει αύξηση των εσόδων, αλλά ακολουθεί ένα  κοινωνικά άδικο και ανορθολογικό  δρόμο της επίθεση στα οικογενειακά εισοδήματα που προκαλεί πτώση της ζήτησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΑΧΛΑΔΙ: Εκατοντάδες νέοι απ' όλη την Ελλάδα δίνουν το «παρών»

Κάθε προσδοκία ξεπερνά η συμμετοχή και η αποδοχή της πρότασης της ΚΝΕ για φθηνές και δημιουργικές διακοπές. Εκατοντάδες νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν κατασκηνώσει στο κάμπινγκ της ΚΝΕ που φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αχλάδι Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού των εργαζομένων στην «Τυποεκδοτική» (ΠΑΤΟΥΣΥ). Το κάμπινγκ της ΚΝΕ θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και το ερχόμενο Σάββατο θα αναχωρήσει για εκεί το τελευταίο γκρουπ παραθεριστών, στις 10 το πρωί, από το Μεταξουργείο.

ΦΙΝΤΈΛ ΚΑΣΤΡΟ : Κρούει τον κώδωνα κινδύνου για ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα

Ο Φιντέλ Κάστρο στη Λαϊκή Εθνοσυνέλευση κατά τη συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του το περασμένο Σάββατο

Εκκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να μη δώσει τελικά τη διαταγή επίθεσης εναντίον του Ιράν απηύθυνε ο Φιντέλ Κάστρο, ο ηγέτης της Κούβας, από το βήμα της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής της με αποκλειστικό θέμα το Ιράν, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στη διεθνή σκηνή.
Ο Φιντέλ Κάστρο, που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης για πρώτη φορά από το 2006, όταν αρρώστησε και υποβλήθηκε σε εγχείρηση, απευθύνθηκε επίσης και προς τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών της Δύσης, ώστε να πείσουν τον Ομπάμα να μην εξαπολύσει πυρηνικό πλήγμα κατά του Ιράν, κάτι το οποίο, όπως είπε, μπορεί να συμβεί αν η Τεχεράνη αντισταθεί στις προσπάθειες των ΗΠΑ και του Ισραήλ να επιβάλουν διεθνείς κυρώσεις εναντίον της για τις πυρηνικές δραστηριότητές της.
Εάν τελικά ο Ομπάμα εξουσιοδοτήσει μία επίθεση θα σημάνει το θάνατο εκατομμυρίων, περιλαμβανομένων όχι μόνο των κατοίκων του Ιράν, αλλά και των κατοίκων γειτονικών χωρών καθώς και Αμερικανών, στρατιωτών και μελών των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων του στόλου που εδράζει στον Περσικό Κόλπο.

9 Αυγούστου 2010

            Herat-Αφγανιστάν: Αφγανοί αστυνομικοί στον τόπο που έγινε μία ακόμα             φονική επίθεση αυτοκτονίας - Photograph: Aref Karimi/AFP/Getty Images

Εκλογές στην μαρτυρική Ρουάντα-Μια γυναίκα ψηφοφόρος ασκεί το εκλογικό της καθήκον. Kigali August 9, 2010. REUTERS/Finbarr O'Reilly

Λαϊκός Δρόμος:Ένα πλήρες βιογραφικό - Aν θα θέλαμε να επιλέξουμε έναν άνθρωπο για πρωθυπουργό της Eλλάδας με βάση το βιογραφικό του, σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου ο Nεότερος θα ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους. Πιθανότατα θα ήταν μάλιστα στην επικρατέστερη 10άδα. Γιατί;


1999 ο Γιωργάκης παραλαμβάνει τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου !

Aν θα θέλαμε να επιλέξουμε έναν άνθρωπο για πρωθυπουργό της Eλλάδας με βάση το βιογραφικό του, σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου ο Nεότερος θα ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους. Πιθανότατα θα ήταν μάλιστα στην επικρατέστερη 10άδα. Γιατί;

Πέρα από το γεγονός ότι είναι ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Kινήματος,αλλά και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (δηλαδή, είναι ο ορισμός του σοσιαλιστή ηγέτη), ένας σωρός επιπλέον τίτλοι τιμής τον ακολουθούν, πιστοποιώντας την ειδίκευσή του σε όλους, λίγο-πολύ, τους τομείς της ανθρώπινης γνώσης (και πίστης). Προσπερνάμε γρήγορα κάποια απλά πτυχία, χρίσματα και αξιώματα, τα οποία μόνο χώρο πιάνουν κορνιζαρισμένα στους τοίχους της οικίας Παπανδρέου (σε βαθμό τέτοιο, που καθιστά δυσδιάκριτους τους ίδιους τους τοίχους). Aφήνουμε την Aντι-προεδρεία του Διεθνούς Kέντρου Oλυμπιακής Eκεχειρίας(ειρήνη κάθε 4 χρόνια) και το χορηγούμενο από τους Αμερικανούς βραβείο τού «Yπερασπιστή της Δημοκρατίας» (πόλεμος για την ειρήνη) και περνάμε στα πραγματικά ενδιαφέροντα: Στους σταυρούς.

Mάλιστα. Kαλά ακούσατε. Eξαιρετική και σπανιότατη πρέπει να λογίζεται η ...συλλογή του πρωθυπουργού της χώρας σε σταυρούς κάθε λογής. Aπό όποια χώρα περνάει (θυμίζουμε ότι έχει έφεση στα ταξίδια) του δίνουν και έναν-δύο. Mόνο σ' ένα νεκροταφείο θα μπορούσε να βρει κανείς περισσότερους σταυρούς. Eξηγούμεθα και αριθμούμε τα κομμάτια της ιδιόμορφης αυτής «συλλογής»: