Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΝΑΤΟΙ , ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ! (Πρώτη στις αυξήσεις η Ελλάδα ,ευχαριστούμε ΓΑΠ)

Πρώτη στην κούρσα των αυξήσεων σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης παραμένει η Ελλάδα μεταξύ των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με την ανάλυση τιμών που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορά τον Ιούνιο του 2010 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2009.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Ελλάδα έρχεται πρώτη όσον αφορά στις εξής αυξήσεις:
- Στον πληθωρισμό με 5,2% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 1,4%.
- Στην ένδυση με αύξηση 2,5% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 0,3%.
- Στα καύσιμα με αύξηση 41,5% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 11,6%.

Οι ακροδεξιοί συνεργάτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ...Θα πληρώσουν για το έγκλημα!

Πρώτα ψηφίζουν υπέρ του μνημονίου και ύστερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις πείνας! Ο λόγος για τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. που ανακοίνωσαν χτες ότι ...θα κάνουν τα παράπονά τους σε κάποια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (τώρα μάλιστα!) για τις «αδικίες» (σώπα!) που έγιναν με τον ασφαλιστικό νόμο. Και πού εντοπίζουν το άδικο οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.;
Στο ότι «όσοι πλήρωσαν εισφορές λαμβάνουν, τελικά, σύνταξη η οποία καθόλου δεν αναλογεί στις εισφορές που έχουν καταβληθεί». Αυτό και τίποτα άλλο. Προφανώς γιατί συμφωνούν με την κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και τη μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, με το τριετές πάγωμα των συντάξεων πείνας κ.ο.κ.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του Συνασπισμού σχετικά με απόφαση του Υπ. Παιδείας για καταβολή παραβόλου εκ μέρους των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων για δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά τους

Παράβολο ύψους από 50 ως 80 ευρώ υποχρεώνονται να καταβάλουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, για να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά τους, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπ. Παιδείας.
Με την απόφαση αυτή, η δυνατότητα των υποψηφίων να δουν τα γραπτά τους συνεπάγεται ένα δυσβάσταχτο χαράτσι, που σε περίοδο οικονομικής κρίσης μπορεί ακόμη και να αποτρέψει εντελώς τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων από την άσκηση ενός σημαντικού δικαιώματός τους.

Εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια Προκήρυξη από τη «Σέχτα» στα «ΝΕΑ»




Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται πλέον η προκήρυξη από την Οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», την οποία έλαβαν τα «ΝΕΑ» καιμε την οποία γίνεται η ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευτεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται το κείμενο της προκήρυξης, σε αντιπαράθεση με προηγούμενα κείμενα της οργάνωσης, ενώ η αστυνομία αξιολογεί το γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος αποστολής, και η προκήρυξη εστάλη πλέον σε έντυπη μορφή (εκτύπωση) και όχι σε CD όπως γινόταν στο παρελθόν. 

Αντιδρά η Μόσχα στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων στο Ιράν

Την αντίθεσή του στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων εναντίον του Ιράν από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «οι επιπλέον κυρώσεις υπονομεύουν τις διεθνείς προσπάθειες επίλυσης του πυρηνικού ζητήματος στην Ισλαμική Δημοκρατία».

Βενεζουέλα:Σχέδιο επίθεσης από Κολομβία και ΗΠΑ.Περιμένει επίθεση ο Τσάβες !

«Αν υπάρξει μια ένοπλη επίθεση κατά της Βενεζουέλας από την κολομβιανή επικράτεια ή από οποιονδήποτε άλλο χώρο, που θα υποστηριζόταν από την αυτοκρατορία των Γιάνκις, θα αναστείλουμε την αποστολή πετρελαίου προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και αν χρειαστεί να τρώμε πέτρες εδώ», δήλωσε ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις εκδηλώσεις για την 227η επέτειο από τη γέννηση του Σιμόν Μπολίβαρ, ο οποίος μάλιστα ακύρωσε το ταξίδι του στην Κούβα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 57η επέτειο από την επίθεση στην Μονκάδα που σήμανε την απαρχή της κουβανικής επανάστασης.

ΔΗΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - Υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ

Η Επιτροπή Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι στις επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές, στηρίζει, με τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τους παρακάτω υποψήφιους δημάρχους:
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Διατέλεσε Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 1991 - 2001.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Ελένη Καρανάσιου, υπάλληλος του ΟΣΚ, δημοτική σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων ΟΣΚ.
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Γιώτα Δήμου, ιδιωτικός υπάλληλος.
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ: Βασίλης Βούλγαρης, εκπαιδευτικός - ιδιωτικός υπάλληλος.
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Νίκος Μπουντούρογλου, γιατρός - ακτινολόγος ογκολόγος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ, μέλος του προεδρείου της ΟΕΝΓΕ, αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ.
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Παναγιώτης Πάλμος, συνταξιούχος ΔΕΗ, δημοτικός σύμβουλος, οργανωτικός γραμματέας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

ΡΟΔΟΣ.Ανακοίνωση – Καταγγελία: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ ΣΕ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ!!!


Η για χρόνια απαξίωση και κατρακύλα των Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις λιγότερο κι από 1 ευρώ την ημέρα έφερε αποτέλεσμα!
Μετά την οδηγία-πιλότο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπου ΓΣΕΕ και ΣΕΒ συμφώνησαν να μειώσουν τους μισθούς μας τουλάχιστον 6%, ήρθε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας (ΠΑΣΚΕ), οι συνομιλητές – καθοδηγητές δηλαδή της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚΡ και της πλειοψηφίας της Διοίκησης του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, να κάνει το «καθήκον» της και να τους μειώσει ακόμη παραπέρα με «αυξήσεις» για το 2011(!!)29 λεπτά και το 2012 27 λεπτά την ημέρα!

Αλέξη, πες αλεύρι...Στη μεγαλύτερη και μοναδική περιφέρεια (ΑΤΤΙΚΗ) που η Αριστερά μπορεί να μπει στον Β'Γύρο, αναμένονται πολλές υποψηφιότητες...Κρίμα


Από το Μαρικάκι-http://www.topontiki.gr

Κι εκεί που τελευταία είχε κάπως σιγήσει κάνοντας τους πρώην συντρόφους της Κουμουνδούρου να μην τον υπολογίζουν προς ώρας ως αντίπαλο την έριξε τη βόμβα ο Αλαβάνος, για μια ακόμη φορά. Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου!
Η υποψηφιότητα βέβαια δεν είναι επίσημη αλλά σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του Βήματος από το οποίο πληροφορούμαστε το γεγονός «όλα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη και οι οριστικές αποφάσεις του πρώην προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ληφθεί, παρά τη διστακτικότητα με την οποία εφέρετο να αντιμετωπίζει τις επίμονες προτάσεις που δεχόταν εδώ και μήνες από τους συνοδοιπόρους του στο πλαίσιο του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης, στο οποίο ωστόσο θα επιδιώξει να μην περιοριστεί».

Η κυβέρνηση του Ισημερινού εθνικοποιεί τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της χώρας

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει τις εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα και θα τους επιτρέψει «να παρέχουν στην κυβέρνηση» μόνο τις υπηρεσίες τους.
Ο αριστερός ηγέτης του Εκουαδόρ(Ισημερινού) Rafael Correa

Η μεταρρύθμιση προβλέπει ότι οι «πετρελαϊκές εταιρείες θα παρέχουν πλέον στην κυβέρνηση τις υπηρεσίες τους, μόνον ενώ το σύνολο των αποθεμάτων και των κοιτασμάτων του προϊόντος θα αποτελεί κρατική περιουσία.
Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι "δεν μπορεί το κράτος να απολαμβάνει, όπως ίσχυε, μόνο το 20% κοιτασμάτων κι αποθεμάτων του "μαύρου χρυσού".