Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η Γερμανία λαγοκοιμάται σε ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Η Γερμανία λαγοκοιμάται σε ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί



Με άρθρο του στο περιοδικό Spiegel, ο Γερμανός φιλόσοφος και κοινωνιολόγος, Γιούργκεν Χάμπερμας - ο οποίος βρέθηκε προ ολίγων ημερών στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας - κατακεραυνώνει την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή της επιμένει για μεταρρυθμίσεις στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου τη στιγμή που η ίδια αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις συνέπειες των επιλογών της στην αντιμετώπιση της κρίσης.

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση σχετικά με τη μαύρη εργασία.

Σχόλιο για τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση σχετικά με τη μαύρη εργασία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου  της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το κείμενο αναλυτικά:
«Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αποτελούν τεράστια υποκρισία και συνειδητή κοροϊδία προς τους εργαζόμενους.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Ο λαός της Μεσσηνίας να πει ΌΧΙ στην εγκατάσταση αμερικάνικων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε σχόλιό της σχετικά με την πληροφορία για εγκατάσταση αμερικάνικων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε και τι συμφώνησε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στο κενό οι συκοφαντίες για το ΚΚΕ και τον «902».

Πληρωμένη απάντηση πήραν οι συκοφάντες του ΚΚΕ, που με αφορμή την πώληση του «902» έγραψαν και είπαν ένα σωρό αθλιότητες, για να πλήξουν το ηθικό κύρος του Κόμματος στα μάτια του λαού. 



Ποιοι πρωτοστάτησαν σ' αυτή την επίθεση; Το συγκρότημα Λαμπράκη, με τα «Νέα», και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος αναδείχτηκε σε κολαούζο του συγκροτήματος και των άλλων αστικών Μέσων, που προσπάθησαν να χτυπήσουν το ΚΚΕ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΑΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ


Α. Το αντίπαλο στρατόπεδο – ο χαρακτήρας της επίθεσης.
Τρόικα ( ΕΕ & ΔΝΤ ), κεφάλαιο και κυβέρνηση προωθούν κατακαλόκαιρο την αντιδραστική τους επίθεση τόσο στο δικαίωμα του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη όσο και στα δικαιώματα τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης.
Μία επίθεση κύρια πολιτικού χαρακτήρα με στόχο αφ’ ενός μεν ο λαός να "ξεχάσει" την εύκολη πρόσβαση στο νοσοκομείο της γειτονιάς του, να αυξηθεί η αναμονή και η ταλαιπωρία του, να κατευθυνθεί προς των ιδιωτικό τομέα με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή να "διοχετευθεί" στα μεγάλα απρόσωπα νοσοκομεία – πτωχοκομεία του μέλλοντος.
Επιπρόσθετα ν΄ απαλλαγεί ο συλλογικός καπιταλιστής (κράτος) από την "υποχρέωσή" του να εξασφαλίσει ένα minimum "επισκευής" της ανθρώπινης ύπαρξης και να μετακυλήσει το κόστος αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης στην ατομική ευθύνη του ίδιου του εργαζόμενου.
Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης (και αυτή με τη σειρά της στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής) έχουν τεθεί ως κορυφαία ζητήματα από το σύστημα και τις δυνάμεις του: