Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Και ο Ομπάμα...Πινόκιο ! Δεν είναι σίγουρο ότι θα κλείσει το Γκουαντάναμο μέχρι το 2013





Ο υπουργός Δικαιοσύνης των Η.Π.Α Έρικ Χόλντερ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι βέβαιος αν οι φυλακές του Γκουαντάναμο στην Κούβα θα έχουν κλείσει μέχρι το τέλος της πρώτης θητείας του προέδρου Barack Obama, δηλαδή το 2013. 

Συνάντηση του ΣΥΝ με τις δυνάμεις της Αριστεράς στο Αμάν της Ιορδανίας



Σήμερα το πρωί, στο Αμάν της Ιορδανίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κ. Ήσυχου, που περιοδεύει εκ μέρους του ΣΥΝ στην Ιορδανία και τη Συρία, με τον Γενικό Γραμματέα του Ιορδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και άλλων εκπροσώπων του μετώπου της Αριστεράς, στο οποίο συμμετέχει, σ. Μουνίρ Χαμαρνέχ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, με έμφαση τους αγώνες του Συνασπισμού και της ριζοσπαστικής Αριστεράς ενάντια στις πολιτικές της τρόικας και την ελληνικής κυβέρνησης, τους αγώνες που πραγματοποιούνται από τους έλληνες εργαζόμενους και τα κοινωνικά κινήματα.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ για τις δραστικές περικοπές μισθών & την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων στις πρώην ΔΕΚΟ



Οι μαζικές απολύσεις στην COSMOTE και οι συνολικότερες αλλαγές σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων στον ΟΤΕ, αποτελούν προανάκρουσμα της νέας άγριας επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση, έχοντας τη συνεργασία των διοικήσεων των πρώην ΔΕΚΟ, κατά των εργαζομένων σε αυτές. Στόχος είναι η δραστική μείωση των μισθών, η κατάργηση επιδομάτων, η αποψίλωση κατακτήσεων, η ριζική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και οι μαζικές απολύσεις.
Αποτελεί ένα ακόμα προπαγανδιστικό ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα πληγούν οι χαμηλόμισθοι αλλά μόνο οι υψηλόμισθοι, όπως ψέμα αποδείχθηκε ότι η μερική ιδιωτικοποίηση δεν θίγει τους εργαζόμενους και ότι οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ και στο δημόσιο δεν θα υποστούν άλλες θυσίες πέρα από τις αρχικές μειώσεις των μισθών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στη διάρκεια καταδίωξης.Νεκροί δύο αστυνομικοί από πυρά αγνώστων στο Ρέντη

Άλλοι δύο τραυματίες, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση - Βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το Ι.Χ. των δραστών
Φωτογραφία αρχείου
Έχασε τη μάχη για τη ζωή και δεύτερος αστυνομικός, από τους τέσσερις που δέχθηκαν τα πυρά αγνώστων το απόγευμα στο Ρέντη. Είχε προηγηθεί καταδίωξη ύποπτου τζιπ έπειτα από καταγγελία για ληστεία σε περίπτερο της περιοχής. Λίγο μετά τις οκτώ, το τζιπ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κοντινή απόσταση ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή:www.enet.gr

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προώθηση, από τη διοίκηση του ΟΤΕ, 120 απολύσεων στην Cosmote και για δραστικές περικοπές μισθών σε όλο το προσωπικό



Το κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, το οποίο προωθεί το αφεντικό του ΟΤΕ, η Deutche Telecom, σε βάρος των εργαζομένων με απολύσεις, περικοπές μισθών και με κατάργηση όρων συλλογικών συμβάσεων και εσωτερικών κανονισμών εργασίας, έχει ηθικό αυτουργό τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι με τις επιστολές τους για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων στις ΔΕΚΟ, έδωσαν το πριόνι στον φυσικό αυτουργό για να κομματιάσει θέσεις εργασίας και στοιχειώδεις κατακτήσεις των εργαζομένων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον Πρωθυπουργό για την επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία


Προς τον Πρωθυπουργό

Η πολιτική που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και τις δημόσιες μονάδες Υγείας ως επιχειρήσεις και η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχουν διαμορφώσει επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.
Εκτός από τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά (σύριγγες, γάντια, βαμβάκι κ.ά.), υλικά που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία, ενώ τα προβλήματα οξύνονται στον ομαλό εφοδιασμό με αντιδραστήρια για τις εργαστηριακές εξετάσεις. Παραμένουν εκτός λειτουργίας 75 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης προσωπικού και χειροτέρευσε η σχέση νοσηλευτών / κλινών.

Κ.Κ.Ε : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που προωθείται στην ΕΕ



Από τα σκληρά παζάρια που διεξάγονται μεταξύ των κυβερνήσεων της ΕΕ ο λαός δεν πρέπει να περιμένει κανένα όφελος ή σωτηρία. Αφορούν αποκλειστικά το πώς θα μοιραστούν οι ζημιές και τα κέρδη ανάμεσα στα μονοπώλια. Το νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που καταδικάζει τους λαούς στη φτώχεια και στην ανεργία έχει την συμφωνία όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων της ΕΕ.

Δώρο… 95 εκατ.ευρώ από Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μουσικής!



Την ώρα που επίκεινται νέες περικοπές για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με έκτακτες εισφορές ή το δημόσιο δεν τους πληρώνει οφειλές που χρονίζουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει εισάγει διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία το κράτος αναλαμβάνει να αποπληρώσει δάνειο ύψους 95 εκ Ευρώ που έχει δοθεί από την Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μουσικής.
Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι δεν είναι μόνο 95 εκ Ευρώ καθώς δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι.