Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το φορολογικό νομοσχέδιο 10/1/2013.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα



Αυτό είναι ένα τμήμα του φορολογικού, θα φέρει ακόμη χειρότερα σε λίγο καιρό. Αυτό που κάνει με το καινούργιο φορολογικό είναι να επιβάλλει νέους άμεσους και έμμεσους φόρους στους εργαζόμενους, προκλητικούς που δεν αντέχονται αν τους δούμε και σωρευτικά. Από την άλλη μεριά κάθε χρόνο μεγαλώνει το ποσοστό της φορολόγησης του λαού σε σχέση με το τι φόροι εισπράττονται από τις επιχειρήσεις.

Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο.ΗΠΑ: 1 στους 25 εφήβους έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει !


Η  αυτοκτονία στις Η.Π.Α είναι η τρίτη αιτία θανάτου στις ηλικίες από 10 έως 24 ετών !

Σχεδόν ένας στους 25 Αμερικανούς εφήβους έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει και ένας στους οκτώ έχει σκεφτεί να το πράξει, σύμφωνα με εθνική έρευνα που βασίστηκε σε συνεντεύξεις με χιλιάδες εφήβους. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε προσωπικές συνεντεύξεις περίπου 6.500 εφήβων στις ΗΠΑ και στα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι γονείς τους.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


Αλέκα Παπαρήγα



Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα και σήμερα ανανεώσαμε τη θέση μας στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είμαστε ριζικά αντίθετοι σε κάθε  μορφή ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ή συγχώνευσης ή κατάλυσης εν πάση περιπτώσει της αυτονομίας του. Γνωρίζοντας βεβαίως ότι και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η ΕΕ έχει δρομολογήσει ορισμένες εξελίξεις, θεωρούμε ότι πρέπει να παλέψουν και γι' αυτές.

Εχεις συνείδηση; Γίνε «καρφί» - γίνε «σπιούνος»! Γράφει στον Ριζοσπάστη ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Χωρίς εισαγωγή, παραθέτουμε αυτούσιο ένα απόσπασμα από το σχόλιο - άποψη του δημοσιογράφου και στελέχους του ΣΚΑΪ Μπάμπη Παπαδημητρίου, σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, περί της σπουδαιότητας της ύπαρξης καθώς και της ανάγκης παροχής προστασίας προς εκείνο το είδος ανθρώπου που ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου το αποκάλεσε... «φορολογικό καρφί»:

Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα!


Κάτω τα χέρια από τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τα δημοκρατικά δικαιώματα! 
Σχέδιο εισβολής και επίθεσης σε 40 κοινωνικούς χώρους και στέκια σε κτίρια υπό κατάληψη έχει ενεργοποιήσει η αστυνομία, με κυβερνητική εντολή. Το "κράτος του νόμου και του αστυνόμου" της βαθιά αντιλαϊκής συγκυβέρνησης, είναι απαραίτητο στοιχείο για να περάσουν τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, για να περάσουν οι πολιτικές του κεφαλαίου και της Ε.Ε. Σήμερα στοχοποιούνται οι φωνές αντίστασης των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, τα στέκια και οι καταλήψεις σπιτιών.

Βενεζουέλα: Ο πρόεδρος Τσάβες θα ορκιστεί μετά τη 10η Γενάρη, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο.


Ο πρόεδρος Τσάβες θα ορκιστεί μετά τη 10η Γενάρη, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο.
                     Η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Λουίσα Εστρέγια Μοράλες

Ο Ούγο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ κι ένα μήνα στην Κούβα, μπορεί να ορκιστεί μετά τη 10η Γενάρη, την ημερομηνία που προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας, και η κυβέρνησή του θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά της έως ότου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας να είναι σε θέση να ορκιστεί, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Λουίσα Εστρέγια Μοράλες.

ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Καταγγέλλει την ανάπτυξη «Πάτριοτ».


ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ)



Κριτική στις δηλώσεις του κυβερνήτη των Αδάνων Χουσεΐν Αβνί Τζος, ο οποίος και υπερασπίστηκε την ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων «Πάτριοτ» στη μεθόριο με τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι δεν απειλούν καμία άλλη χώρα, αλλά ενισχύουν την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, ασκεί με ανακοίνωσή του το ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ). Το ΤΚΡ, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι το θέμα των «Πάτριοτ» αφορά όλη την περιοχή, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ιράν ότι μπορεί να προκαλέσει πολεμική ανάφλεξη.

Ή δεν ξέρουν να διαβάζουν ή συνειδητά παραποιούν τη θέση του ΚΚΕ.Άρθρο του 902.gr.


Ή δεν ξέρουν να διαβάζουν κάποιοι δημοσιογράφοι σε sites ή παραποιούν συνειδητά τη θέση του ΚΚΕ.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη στάση του Κόμματος στην υπόθεση «λίστα Λαγκάρντ» ανακάλυψαν ότι το ΚΚΕ συντάσσεται με την πρόταση Καμμένου - Χρυσής Αυγής.