Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Βίαια επεισόδια στην πορεία 200.000 Αγανακτισμένων στη Ρώμη :Εμφανίστηκε πανώ στα ιταλικά που έγραφε: «Η Ελλάδα θέλει να ζήσει»


Ομάδες διαδηλωτών ξέκοψαν από τον κύριο όγκο της πορείας των Αγανακτισμένων στη Ρώμη, έσπασαν βιτρίνες και έκαψαν αυτοκίνητα. Περίπου 200.000 οι συγκεντρωμένοι. Λίγο αργότερα οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος άρχισαν να φτάνει στα επίπεδα της Μια μέρα μετά την οριακή ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής βουλής στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι οι Ιταλοί κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους της Ρώμης για να διαδηλώσουν μαζί με εκατομμύρια άλλους σε όλο τον πλανήτη την αντίθεση τους στα αντιδημοκρατικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης και την απληστία των τραπεζών.

Η διαδικτυακή καμπάνια της Τρίτης 11 Οκτωβρίου δεν πέτυχε.Επόμενο βήμα η Τρίτη 25 Οκτώβρη.Του Red Star.


 5.640 (-850 φύλλα) πανελλαδικά πούλησε ο Ριζοσπάστης την Τρίτη 11 Οκτώβρη.Η άνοδος της Τρίτης 4 Οκτώβρη προφανώς δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια.Η απεργία της 5ης Οκτώβρη σαφέστατα είχε δώσει την σημαντική άνοδο στις 4 Οκτώβρη (και ίσως σε κάποιο βαθμό και μερικές δεκάδες φύλλα  η μικρή μας καμπάνια).

Π.Α.ΜΕ-Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στις τράπεζες- ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα


ΚΑΛΕΣΜΑ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο που παλεύουν μέσα από τα επιχειρησιακά σωματεία, που έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία κλαδικών σωματείων και επιτροπών αγώνα, που προειδοποίησαν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και αντιπαλεύουν καθημερινά την επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ, συνειδητοποιούν ακόμα καλύτερα ότι είναι απόλυτα αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες να γίνουν γρήγορα βήματα ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο.

Δήλωση Π.Σκουρλέτη, εκ μέρους του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα πολλαπλά χαράτσια σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους


Η νέα φοροληστρική μεθόδευση του κ. Βενιζέλου μέσω ενός κατακλυσμού τροπολογιών στο πολυνομοσχέδιο της κοινωνικής εξόντωσης συνιστά χαριστική βολή για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους.
Ο συνδυασμός του διπλού κεφαλικού φόρου με τις μειώσεις στα αφορολόγητα όρια, τις προβλεπόμενες  αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το ενιαίο μισθολόγιο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και το καθεστώς της εφεδρείας, καθιστούν αβέβαιη  την επιβίωση για το  μεγαλύτερο  τμήμα της κοινωνίας μας.

Ψέματα, λάσπη και σκάνδαλα από τη διοίκηση της ΕΡΤ!

Άρθρο του Γιάννη Πιστιόλη

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
 



Εδώ και 1,5 χρόνο από την επιβολή του μνημονίου, η ελληνική κοινωνία δέχεται μια καθημερινή επίθεση στο βιοτικό της επίπεδο. Για να κριθούν ως αναγκαία τα μέτρα επιστρατεύτηκαν διάφοροι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους δημοσίους υπαλλήλους, το σπάταλο κράτος, κοκ.



Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση

Ψέματα... μία δοκιμασμένη λύση!


Για να δικαιολογήσει όλη αυτή την επίθεση στους εργαζομένους της ΕΡΤ και για να πείσει για την ύπαρξη υπέρογκου προσωπικού στην δημόσια τηλεόραση, η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου καταφεύγει στην γνωστή και δοκιμασμένη λύση των ψεμάτων.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- Νέα επώδυνα σκληρά μέτρα



Νέα αντιλαϊκά μέτρα προανήγγειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο, υποστηρίζοντας πως η χώρα βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και προειδοποίησε πως «θα πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα, απ'όσα υπολογίζαμε». Το ίδιο σκηνικό που στήνεται και στην Ελλάδα, για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση ρίχνοντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα χρησιμοποιείται και στην Πορτογαλία.

ΣΤΟ «ΦΟΥΛ» ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ- Απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές ετοιμάζει το Π.Α.ΜΕ

Κορυφώνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Το ΠΑΜΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και από εκεί πορεία στη Βουλή και την Πέμπτη 20 του μήνα σε περικύκλωση της Βουλής απ' όλες τις μεριές. Θυμίζουμε ότι στις 20 Οκτώβρη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο.
Σήμερα, Σάββατο 15 Οκτώβρη, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ οργανώνει μια σειρά από μαζικές πικετοφορίες και περιοδείες, σε συνοικίες της Αθήνας και σε χώρους δουλειάς. Αναλυτικά έχουν προγραμματιστεί σε δεκαέξι χώρους σε όλη την Αττική: Στο Αιγάλεω, από Θηβών και Ιερά Οδό, στις 10.30 π.μ. Στους Αγίους Αναργύρους, στα ΚΑΡΦΟΥΡ, στις 8 π.μ. Στη Νέα Σμύρνη από Ομήρου και Βενιζέλου στις 11 π.μ. Στην Καλλιθέα, από πλατεία Δαβάκη, στις 11 π.μ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ STERN-Νουριέλ Ρουμπινί : ...φαίνεται ότι ο Καρλ Μαρξ είχε εν μέρει δίκιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ STERNΕρώτηση: Κύριε Ρουμπινί έχετε διαδηλώσει;
Απάντηση: Θα έπρεπε;
Ερώτηση:  Όχι πολύ μακριά από το γραφείο σας οι άνθρωποι διαδηλώνουν κατά των τραπεζών της Wall Street...
Απάντηση: ... ίσως τώρα αρχίζει και στις ΗΠΑ αυτό που ήδη συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, μια κοινωνική και πολιτική αναταραχή, μια διαμαρτυρία κατά της αυξανόμενης ανισότητας. Η αραβική άνοιξη είχε και αυτή κοινωνικά αίτια. Οι πρόσφατες ταραχές στο Λονδίνο δεν ήταν μόνο χούλιγκανς. Στο Ισραήλ η μεσαία τάξη διαδηλώνει κατά της κοινωνικής ανισότητας. Στη Χιλή ήταν οι φοιτητές και έπειτα φυσικά ηΕλλάδα, οι νέοι στην Ισπανία. Οι άνθρωποι φοβούνται για το μέλλον τους.δικαίως.
Ερώτηση: Όλα τα δισεκατομμύρια, τα οποία ξόδεψαν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τηδημοσιονομική κρίση, δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα;
Απάντηση: Στη μεγάλη κρίση πριν από τρία χρόνια οι κυβερνήσεις βρήκαν ακόμη απαντήσεις. Τα μέτρα τους εμπόδισαν μια παγκόσμια ύφεση, παρόλο που ο κόσμος τότε βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση. Ήταν σωστή η διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, να χτυπήσουν τους αδιάφορους τραπεζίτες.
Ερώτηση: Στην Wall Street τα κέρδη είναι όπως και πριν, περισσότερα από 100 δις δολάριαυπολογίζονται γι' αυτό το χρόνο. Αλλά οι διασώστες κατέληξαν οι ίδιοι σε ανάγκη και πρέπει να διασωθούν. Και τώρα το ερώτημα είναι: Από ποιον;
Απάντηση: Ο εξοπλισμός ξεκινά από τα κράτη, τα οποία είναι υπερχρεωμένα, σε μερικές περιπτώσεις και πρακτικά χρεοκοπημένα. Εν μέρει έχουμε να κάνουμε κυριολεκτικά με κυβερνήσεις – ζόμπι.

ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ! Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!

ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ! Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ «ΣΩΤΗΡΕΣ»
ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!
Κυβέρνηση, άρχουσα τάξη, ιμπεριαλιστές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε πλήρη υποδούλωση του λαού, με όλη τη σημασία της λέξης. Οδηγούν τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το φάσμα της πείνας ήδη απλώνεται πάνω από χιλιάδες οικογένειες και οι μέρες που έρχονται θα είναι χειρότερες. Η «σωτηρία της χώρας» που επαγγέλλεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι η σωτηρία των κερδών του κεφάλαιου, ξένου και ντόπιου. Παρόν και μέλλον υποθηκευμένο, τα δικαιώματα απαγορευμένα και ο κοινωνικός πλούτος που έχει παραχθεί από τον εργαζόμενο λαό ξεπουλιέται για να ξεπληρωθούν τα «χρέη» στους ιμπεριαλιστές πάτρωνες.
Μπορούμε να τους νικήσουμε !
Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τις δυνάμεις της επίθεσης είναι η μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού στους δρόμους, στις απεργίες, στις καταλήψεις, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε γειτονιά και πόλη της χώρας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις σε αυτό το σπουδαίο καθήκον κάθε εργαζόμενου, κάθε νέου και νέας.
Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να οργανωθούμε, να πάρουμε την υπόθεση στα δικά μας χέρια, να αντισταθούμε στην επίθεση, να νικήσουμε. Αυτός είναι ο λαϊκός μονόδρομος απέναντι στη βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.

Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό μήνυμα στάλθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους.



Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό μήνυμα στάλθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους. Την έρευνα αρχικά ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η κρατική ασφάλεια, καθώς εκτιμήθηκε ότι η απειλή δεν ήταν τόσο σοβαρή. Ήδη ωστόσο έχουν ζητηθεί να υπάρξουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία.

Το γεγονός συνέβη πριν από τρεις ημέρες.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πρώτο βήμα η απεργία των ναυτεργατών.


Στο «πόδι» είναι οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά, δίνοντας τη μάχη της προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας. Στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας είναι η περιφρούρηση και η επιτυχία του απεργιακού αγώνα που ξεκινάνε οι ναυτεργάτες από τη Δευτέρα 17 Οκτώβρημε 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ κάτω από την αγωνιστική παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Τα τρία ναυτεργατικά σωματεία κλιμακώνοντας τον αγώνα έχουν αποφασίσει 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας στις 19 του μήνα με το πλαίσιο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Να σημειωθεί ότι από χτες οι εφοπλιστές άρχισαν τις προκλήσεις ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών με τους γνωστούς εκβιασμούς και τη δήθεν ευαισθησία τους για τη σύνδεση των νησιών, όταν αυτοί τα εγκαταλείπουν στον εφιάλτη της απομόνωσης. «Οι απεργιακές κινητοποιήσεις τούτη την ώρα - αναφέρεται στην ανακοίνωση της εφοπλιστικής Ενωσης - στοχοποιούν μόνον τις ακτοπλοϊκές εταιρείες μαζί με τους κατοίκους των νησιών μας, οι οποίοι μέσα στη γενικότερη ταλαιπωρία που υφίστανται θα απομείνουν και χωρίς σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα».
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η δράση για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας μεγενικές συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποίας (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΕΛΑΪΣ, ΚΑΓΚΕΟ κλπ.), ενώ την Κυριακή στις 10 το πρωί θα γίνει η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μέσα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Για τις προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ ΤΕΙ σχετικά με την αντιδραστική «αναδιοργάνωση» στο φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα

feat (1)
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ ΤΕΙ ανταποκρίθηκαν στην πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου να επέμβουν στην προσπάθεια αντιδραστικής παρέμβασης «αναδιοργάνωσης» του φοιτητικού κινήματος.
Όπως είχε δηλώσει και η ίδια η Διαμαντοπούλου, η κυβέρνηση και οι φοιτητικές νεολαίες πρέπει να βάζουν στόχο τα παρακάτω : «Να ενσωματωθεί μέσα στο θεσμικό πλαίσιο με βάση το νόμο και με βάση τις δικές τους προτάσεις η καλύτερη οργάνωση του φοιτητικού χώρου, δηλαδή οι Σύλλογοι ανά τμήματα, ανά σχολές, ανά ιδρύματα, η δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια, η λειτουργία της ΕΦΕΕ, το πού θα συμμετέχει η ΕΦΕΕ, αν πρέπει να είναι ο ρόλος της…».

Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής: Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με ΠΟΕ-ΟΤΑ


Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

 
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής  με την συμμετοχή των Αλέκου Αλαβάνου, Χρήστου Καπάταη και Γιάννη Καλιντεράκη  και  της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την συμμετοχή του προέδρου των εργαζομένων κ. Θ. Μπαλασόπουλου.
 
Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τις απόψεις τους σε συνδιασμό με τις τελευταίες εξελίξεις και δήλωσαν την πρόθεσή τους για συνέχιση του αγώνα τους.