Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Παραμονή Χριστουγέννων διαμαρτυρήθηκαν για την εκλογική νοθεία δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι ,στην Μόσχα και σε πολλές άλλες πόλεις.

Από την σημερινή συγκέντρωση του ΚΚΡΟ στην πόλη Μπαλάκοβο.

Νέες, ογκώδεις διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στην Μόσχα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας. Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι κατέβηκαν στους δρόμους, αντιδρώντας για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου, καταγγέλλοντας φαινόμενα νοθείας και εντείνοντας την πίεση στον Βλαντιμίρ Πούτιν ενώ πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές. 


Από τις σημερινές κινητοποιήσεις στην Λεωφόρο Ζαχάροφ στην Μόσχα.


Η αστυνομία εκτιμά τον αριθμό των διαδηλωτών, μόνο στη Λεωφόρο Ζαχάροφ στη Μόσχα, τουλάχιστον στις 28.000 ενώ οι διαδηλωτές κάνουν λόγο ακόμη και για πλήθος 120.000. Δεκάδες οχήματα της αστυνομίας παρατάχθηκαν στον περιφερειακό της Μόσχας και μπλόκαραν τους δρόμους προς το σημείο της διαδήλωσης, αλλά δεν παρενέβησαν στην ίδια την πορεία.


Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, καταγγέλλοντας νοθεία στις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, προκαλώντας ένα κίνημα διαμαρτυρίας χωρίς προηγούμενο από την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία το 2000.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν σήμερα στο Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης . Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Και η σκέψη μας σήμερα βρίσκεται στις χιλιάδες ελληνικές οικογένειες που θα χουν πιο φτωχό το σημερινό γιορτινό τραπέζι, στους χιλιάδες άνεργους, στους απολυμένους , σ’ αυτούς που δουλεύουν μεν αλλά έχουν μήνες να πληρωθούν, σ’ όλους εκείνους  που περνάνε δύσκολα σε μια κρίση που δεν είναι  οικονομική θεωρία αλλά πραγματικότητα. Σ’ όλους αυτούς, τις ελληνίδες  και τους  έλληνες,  αλλά και τους ξένους που βρίσκονται στη χώρα μας  και περνάνε φτωχικά, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης,  αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας. Η δύναμη είναι στα χέρια μας αν ενώσουμε ο καθένας τη φωνή του και τη δύναμη του και διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει. 

Νέα χρονιά με νέους αγώνες! Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Νέα χρονιά με νέους αγώνες!
Με δυνατή Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με μαζικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής! 
Ελάχιστες μέρες πριν τις γιορτές και την αλλαγή του χρόνου, η καθημερινότητα στη χώρα μας έχει γίνει εφιαλτική για την τεράστια πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου, κυβέρνηση σωτηρίας της αστικής τάξης και των τραπεζών, του ΔΝΤ και της ΕΕ, κυβέρνηση στην οποία  για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση συμμετέχουν ανοιχτά δηλωμένοι φασίστες, οδηγεί στην εξαθλίωση ολοένα και μεγαλύτερες στρατιές εργαζομένων, εξακοντίζοντας την ανεργία και τη φτώχεια σε πρωτοφανή ύψη.

Λιάνα Κανέλλη : Το κοριτσάκι με τα σπίρτα και τ' αγοράκι με τα μαχαίρια.



Το ευρωπαϊκό παραμύθι, το δυτικό παραμύθι, το ελεήμον κοινωνικό κράτος, που αποτέλειωσε αγώνες και δικαιώματα δεκαετιών ως καπιταλιστικό άλλοθι, έλαβε τέλος. Οδυνηρό και δυσβάσταχτο για τους λαούς του κόσμου τούτου τέλος.
Μπήκαν στις πόλεις των ανθρώπων οι οχτροί, οι ίδιοι κι απαράλλαχτοι οχτροί, που αυγάτισαν τα κέρδη τους πουλώντας παιδικές ιστορίες τύψεων με υπόβαθρο καλβινιστικής ηθικής (ο Σκρουτζ μόλις λίγο πριν πεθάνει πάμπλουτος πετάει λίγο φαΐ κι ένα νόμισμα στη φτωχολογιά...) και ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Με αφόρητο κυνισμό, μόλις στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, απαιτούν «να ζουν οι λαοί με όσα και όπως μπορούν».

ΕΣΣΔ: Με το χέρι στην καρδιά.




Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από την ανάγκη που διαπίστωνε ο συγγραφέας ότι οι απλοί άνθρωποι παραπληροφορημένοι από την αντισοβιετική προπαγάνδα είχαν ανάγκη να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι ποια ήταν η πραγματικότητα στην ΕΣΣΔ.
Διάφορα ερωτήματα είχαν τεθεί και στον ίδιο το συγγραφέα από το φιλικό του περιβάλλον. Πώς έζησες εκεί; Πείνασες; Δυστύχησες, σε παρακολουθούσε η αστυνομία ή όλα αυτά είναι υπερβολές;
Ερωτήματα όπως: Ποια ήταν η καθημερινότητα στη Σοβιετική Ενωση; Ποια χώρα ήταν αυτή; Πώς ζούσαν άραγε οι απλοί άνθρωποι; Τέτοια ερωτήματα, με ορισμένη δυσπιστία, έθετε και ο ίδιος ο συγγραφέας όταν βρέθηκε στη Σοβιετική Ενωση το 1968.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και τις συναντήσεις Παπαδήμου.



Οι διαφωνίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου δεν αφορούν στη μνημονιακή πολιτική που και τα τρία  κόμματα στηρίζουν, αλλά στον τρόπο υλοποίησής της και το ρόλο που  έχει να παίξει ο χρόνος των εκλογών για την πιστή εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου προγράμματος.

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ :Παρέμβαση για τους εργαζόμενους του δήμου.



Σκληρή κριτική στις δημόσιες τοποθετήσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, σύμφωνα με τις οποίες το προσωπικό του δήμου θεωρείται υπεραρκετό, όταν την ίδια ώρα εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και συντάσσονται λίστες για υποψήφιους απολυμένους, άσκησαν χτες, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, σχολίασε: «Τι σημαίνει ότι το προσωπικό των δήμων είναι, όχι απλά αρκετό, αλλά υπεραρκετό; Οτι οι συμβασιούχοι τελείωσαν.