Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων  βρίσκει την Ελλάδα να μην έχει καταφέρει να ιδρύσει μία αξιοπρεπή Υπηρεσία Ασύλου με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση ώστε να επιλαμβάνεται των χιλιάδων αιτήσεων ασύλου, παρά τις σχετικές προβλέψεις του νόμου 3907/2011. 
Παράλληλα, χιλιάδες αιτούντες ασύλου έχουν μηδαμινή πρόσβαση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και σε άλλες αρμόδιες αρχές ,προκειμένου να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου τους καθώς ελάχιστα αιτήματα ασύλου γίνονται δεκτά προς υποβολή σε εβδομαδιαία βάση ενώ οι συνθήκες αναμονής και πρόσβασης στις αρμόδιες αρχές είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές για τους αιτούντες άσυλο. 

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ -Αιματηρές συγκρούσεις αγροτών και αστυνομίας




Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ αγροτών και αρχών ασφαλείας έχουν ξεσπάσει από την Παρασκευή στην περιοχή της Κουρουγκουάτι της Παραγουάης και ολόκληρη η επαρχία έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από απόφαση του Κογκρέσου, ενώ η κυβέρνηση του προέδρου Φερνάντο Λούγκο δηλώνει ότι επιθυμεί ειρηνική επίλυση της διένεξης.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε μετά την πραγματική μάχη που εξελίχθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας για την εκδίωξη αγροτών από έκταση που είχαν καταλάβει, και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 9 αγρότες και 8 αστυνομικοί, ενώ ακόμη 27 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Λ.Κανέλλη:"Οι Χρυσαυγίτες έρχονται σαν πελάτες μπορντέλου στο Κοινοβούλιο"

 Για τα συναισθήματά της, μετά την επίθεση που δέχτηκε, για την ασφάλεια και τον φόβο, για τη Χρυσή Αυγή και τον ρατσισμό μίλησε η Λιάνα Κανέλλη, στο Down Town Kύπρου, σε μια εξαιρετική συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου, τρείς μέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

-Ποια είναι σήμερα τα συναισθήματά σου για όλα αυτά που συνέβησαν, μία εβδομάδα μετά τα γεγονότα;
-Είμαι σε βαθύτατη περισυλλογή, αλλά και σε βαθύτατη οργή! Σίγουρα, όμως, δεν είμαι πληγωμένη με την έννοια τη συναισθηματική. Δεν εξεπλάγην. Και πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν εξεπλάγη γιατί το έχω δει πολλά χρόνια πριν το τέρας, έχω φωνάξει άπειρες φορές και έχω διωχθεί γι αυτό.
Έχω περάσει από μία αριστεροειδή Αριστερά, η οποία με κατηγορούσε «φαιοκόκκινη» όταν χρησιμοποιούσα τη λέξη «πατρίδα», και εγώ τους έλεγα «δεν θέλω να την αφήσω στο μαύρο φασισταριό που έρχεται, σε αυτή την ιδεολογική μαφία»- γιατί περί μαφίας πρόκειται. Και δεν σου κρύβω ότι είμαι πάρα πολύ περήφανη που σηκώθηκα από την καρέκλα μου και ακόμη πιο περήφανη που δεν αντέδρασα στη βαρβαρότητα με βαρβαρότητα. Άκουσε με: Έχω πολύ μεγαλύτερο σοκ από το χαστούκι- και αυτό προέρχεται από την επόμενη μέρα.
Θα στο συνοψίσω σε ένα περιστατικό: Την Πέμπτη έγινε το συμβάν, την Παρασκευή πήγα να μιλήσω στον Ωροπό σε μία κομματική συγκέντρωση. Είχα φτάσει 10 λεπτά νωρίτερα. Με πλησίασαν δύο νεαρές κοπέλες- ούτε 25 χρόνων, με ντοσιέ στα χέρια- και με ρώτησαν «μπορούμε να σας απασχολήσουμε για 10 λεπτά;».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, όπως διαμορφώνεται μετά τις εκλογές της 17ης Ιούνη, είναι η εξής:

1. Αλέκα Παπαρήγα, Β' Αθήνας
2. Θανάσης Παφίλης, Επικρατείας
3. Λιάνα Κανέλλη, Α' Αθήνας
4. Σπύρος Χαλβατζής, Β' Αθήνας

Μ.Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο

Παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη μέσω του enikos.gr

 Ο Ελληνικός λαός έχει προ πολλού εισέλθει σε ένα στάδιο ασφυξίας, που γιγαντώθηκε μετά το πέρας των εκλογών και που κάθε μέρα θα αυξάνει σε σημείο όπου οι αντιδράσεις του θα γίνονται δραματικές και ανεξέλεγκτες. Οι τρεις χιλιάδες αυτοκτονίες-διαμαρτυρίες θα υπερδιπλασιαστούν και σύντομα θα έλθει η ώρα που θα σκοτώνει ο ένας τον άλλο…

 Η βασική αιτία γι’ αυτήν την τραγική εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία ανάμεσα στις επιθυμίες και τη θέληση του ελληνικού λαού αφ’ ενός και τους κομματικούς του εκπροσώπους αφ’ ετέρου.  Αυτή η αναντιστοιχία οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ένας βασικός λόγος είναι ο παραμορφωτικός εκλογικός νόμος που προσφέρει την κυβερνητική εξουσία σε κόμματα μειοψηφίας καταδικασμένα από την ψήφο του λαού. Άλλος επίσης βασικός λόγος είναι το ότι ο κοινωνικός προοδευτικός χώρος έχει εξουδετερωθεί λόγω του αλληλοσπαραγμού των ηγεσιών των κομμάτων της Αριστεράς. Και βεβαίως η αδυναμία δημιουργίας ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου που να αντιστοιχεί και να εκφράζει την καθαρή εντολή του λαού για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά των Μνημονίων, της Τρόικα, του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Με άλλα λόγια την εντολή του λαού για την ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, την εγκατάλειψη της πολιτικής της λιτότητας. Την απόσβεση των όρων που παραχωρούν στους δανειστές τη δήμευση του δημόσιου πλούτου. Την απαλλαγή από την απαγόρευση να συναλλασσόμεθα ελεύθερα με όλες τις χώρες του κόσμου. Τέλος τη διαχείριση του δημόσιου χρέους στα πλαίσια του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού δικαίου.

Ανακοίνωση του «Ξ»-Ιούνης 2012- Πρόσκαιρη νίκη της ΝΔ! Ανοίγει ο δρόμος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς!


Ανακοίνωση του «Ξ»


Τη χτεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ την κέρδισε τελικά η ΝΔ. Η άρχουσα τάξη στη χώρα μας, η Τρόικα, οι «αγορές», ανασάνανε με κάποια ανακούφιση. Η προοπτική μιας κυβέρνησης της Αριστεράς τους τρομοκρατούσε γιατί καταλάβαιναν ότι δεν θα υπήρχε τρόπος να συγκρατήσουν το εργατικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα από το να διεκδικήσουν πίσω ότι έχασαν.

Όσο όμως και να πανηγυρίζει η ΝΔ πρόκειται για μια πρόσκαιρη νίκη – η πραγματική επιτυχία ανήκει στην Αριστερά, στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το φαινόμενο της μετατροπής του 4,5% σε 17% και στη συνέχεια σε  27% μέσα σε ελάχιστο χρόνο δεν έχει προηγούμενο και ανοίγει την προοπτική για μια κυβέρνηση της Αριστεράς την επόμενη περίοδο.

Οκτώ εργαζόμενοι χάνουν κάθε ώρα τη δουλειά τους

Ταχύτερα απ' ό,τι σε οποιονδήποτε άλλον τομέα συνέχισαν να μειώνονται κατά τους πρώτους μήνες του 2012, λόγω της κρίσης, οι θέσεις εργασίας στον μεταποιητικό βιομηχανικό κλάδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απώλεια θέσεων εργασίας στον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2011, ανήλθε σε 14,8%, έναντι 8,5% στο σύνολο της οικονομίας.
Ειδικότερα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2011, οι απασχολούμενοι στις βιομηχανίες της χώρας μειώθηκαν από 440.684 άτομα σε 375.576 άτομα, δηλαδή κατά 14,8%, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2007 ανέρχονταν σε 560.800 άτομα.

Να 'χει λόγο ο λαός

Βρισκόμαστε στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς από την πρώτη του κουβέντα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στη δήλωσή του υποσχέθηκε στο λαό νέες θυσίες που τάχα... θα πιάσουν τόπο. Δηλαδή, υποσχέθηκε ένα αβέβαιο φως στο βάθος ενός σκοτεινού τούνελ. Αυτό το έχει μπροστά του ο λαός τώρα: Το σκοτεινό τούνελ, τις νέες θυσίες, που δε θα είναι καθόλου απαλότερες επειδή θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση και άλλα κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ ή η ΔΗΜΑΡ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγει να μη φθαρεί από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, δεν θα μπορεί από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φρενάρει το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης, όπως ακριβώς δεν μπορούσε να το κάνει και η ΝΔ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, όταν η πρώτη ήταν αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ μόνο του στην κυβέρνηση. Γιατί όποιο μείγμα κυβέρνησης κι αν δημιουργηθεί, το σίγουρο εκ των προτέρων είναι ότι θα πλεύσει στην κυρίαρχη ρότα της ΕΕ, στην ίδια ρότα που πλέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι η όποια αντιπολίτευση θα γίνεται στα επιμέρους. Εξάλλου, όλες τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί ο λαός μας μέχρι τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τις θεωρεί δεδομένες και το όποιο παζάρι του θα γίνεται στο τι θα χάσει ο λαός μας από δω και πέρα.

Με αποφασιστικότητα και πείσμα, κοιτάμε μπροστά! Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


H εκλογική μάχη τελείωσε. 


Τώρα κορυφώνεται η μάχη μέσα στον λαό, όπου τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Με όλες μας τις δυνάμεις, στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, σε πόλεις και χωριά. Είναι βέβαιο ότι σύντομα όλα εκείνα για τα οποία το ΚΚΕ προειδοποίησε τον λαό θα επαληθευτούν ξανά. Η νέα κυβέρνηση, με όποια σύνθεση κι αν σχηματιστεί, θα κινηθεί στην πορεία που έχει χαράξει η ευρωενωσιακή στρατηγική, πορεία ισοπέδωσης λαών και δικαιωμάτων, ενίσχυσης πάση θυσία των μονοπωλίων. Κανένα απ' τα κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν ή να συγκυβερνήσουν δεν αμφισβητούν ούτε την ΕΕ και τη στρατηγική της, απ' την οποία πηγάζουν τα «μνημόνια», ούτε την εξουσία των αστών, της οποίας τις ανάγκες τα «μνημόνια» υπηρετούν.

Όλα τα σφάζουν , όλα τα μαχαιρώνουν οι Χιτλερικοί Χρυσαυγίτες.Πάλι μαχαίρωσαν Πακιστανό στο μετρό .

Χρυσαυγίτες-Νεοναζί μαχαίρωσαν ανυπεράσπιστο μετανάστη στο μετρό και με την γνωστή τακτική του Κλανιδιάρη -Κασιδιάρη όπου φύγει φύγει.Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα www.epikaira.gr


Επίθεση με μαχαίρι από άγνωστα άτομα στο σταθμό του μετρό «Αττική» δέχθηκε μετανάστης από το Πακιστάν αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο αλλοδαπός τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως κατήγγειλαν οι αυτόπτες μάρτυρες λίγο μετά τις 23.30 οι δράστες, που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή, επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τον αλλοδαπό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ικαρία, το νησί των ανυπότακτων κομμουνιστών έμεινε κόκκινο ακόμα και στο χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ από την μεταπολίτευση.Γράφει ο Red Star.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2012
«Η Ελλάδα βρίσκεται υπό Ευρωλιγουρηδιακή κατοχή… Όλη; Όχι! Ένα μικρό νησί ανυπότακτων Κομμουνιστών Κου Κου Έδων αντιστέκεται ακόμη στους Ευρωλιγούρηδες...»

 


Στις βουλευτικές εκλογές του 1993 το Κ.Κ.Ε έδωσε την πιο σκληρή μάχη (μέχρι την επόμενη που έμελλε να είναι αυτή της 17ης Ιουνίου του 2012). Τότε με ποσοστό 4,54 % και 313.001 ψήφους κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό του στην μεταπολίτευση.Την Κυριακή που μας πέρασε έκανε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ με 4,50 % ( -0,04%) και μόλις 277.179 ψήφους λόγω και της μεγάλης αποχής σε σχέση με το 1993.Τα νούμερα αυτά μόνο θλίψη μπορούν να σκορπίσουν στους φίλους του Κ.Κ.Ε.

Υπάρχει όμως ένα ανυπότακτο νησί που έβγαλε πρώτο και πανίσχυρο κόμμα το Κ.Κ.Ε. Στην Ικαρία με ποσοστό 34,06 % και 2.072 ψήφους το Κ.Κ.Ε κράτησε την πρώτη θέση που είχε κατακτήσει και 1,5 μήνα πριν.