Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Μ.Θεοδωράκης: Παλλαϊκό μέτωπο - ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Το προοδευτικό μαζικό μας Κίνημα ελέγχεται ιδεολογικά και πολιτικά από τα δύο κόμματα της ιστορικής Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Που το καθένα για δικούς του λόγους, επειδή έχουν παραιτηθεί από την προοπτική της ριζοσπαστικής-επαναστατικής αλλαγής με στόχο την Παλλαϊκή Εξουσία στα πλαίσια της κατάκτησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας, χτυπούν μετωπικά (όπως έγινε με την Σπίθα) κάθε ιδέα-κίνηση-οργάνωση που θα προσπαθήσει με τα συνθήματα αυτά να δημιουργήσει ένα Μέτωπο Παλλαϊκής Εξουσίας συμπαρασύροντας τις απονευρωμένες μάζες τόσο στους χώρους που ελέγχουν όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο που εξ ίσου πλήττονται από τους ίδιους εχθρούς, είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής και έξω από μερικές διαφορές αποβλέπουν σε κοινές λύσεις τόσο κοινωνικές όσο και εθνικές.

Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ: Απομονώστε τη Χρυσή Αυγή !


Τη Χρυσή Αυγή που διοργανώνει άλλο ένα σόου για τα ΜΜΕ δίνοντας ρούχα μόνο για Έλληνες το Μ. Σάββατο καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΤΟ Καλαμάτας της Χρυσής Αυγής διοργανώνει άλλο ένα σόου για τα ΜΜΕ δίνοντας ρούχα μόνο για Έλληνες το Μ. Σάββατο στα γραφεία της. Αυτή η πράξη εκτός του ότι δεν έχει καμία έννοια ανθρωπισμού αποκαλύπτει πως δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση ακόμα και με τη χριστιανική παράδοση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ


Το ΚΚΕ καταδικάζει την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και άλλων δημοσίων οργανισμών από τη συγκυβέρνηση και ταυτόχρονα καλεί το λαό και τους εργαζόμενους σε αυτούς τους οργανισμούς να αντιταχθούν δυναμικά.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την 1η ΜΑΗ και τις μαχητικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες των εργαζομένων που ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια και τίμησαν μαζικά με απεργία την κορυφαία ημέρα για την εργατική τάξη, την 1η Μάη. 

Χαιρετίζει τους χιλιάδες των εργαζομένων, ανέργων, γυναικών, νέων, συνταξιούχων και μεταναστών που έδωσαν το παρών στις μαζικές, μαχητικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Κούβα: Μεγάλη διαδήλωση για την 1η Μάη.


Στην κεντρική Πλατεία της Επανάστασης στην πρωτεύουσα Αβάνα, πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση όπως κάθε χρόνο στην Κούβα.

STR/AFP/Getty Images
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Κούβας, Ράουλ Κάστρο. Εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας στις οποίες απαιτήθηκε ο άμεσος και οριστικός τερματισμός του οικονομικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλά και η άμεση απελευθέρωση των 5 Κουβανών Πατριωτών.