Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατροί της Θράκης: “Δεν πληρώνουμε στις 30 Σεπτεμβρίου ούτε την έκτακτη εισφορά, ούτε το τέλος ακινήτων”.

Την απόφαση τους να μην πληρώσουν την πρώτη δόση της έκτακτης εισφοράς και το τέλος ακίνητης περιουσίας ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί Θράκης. Σε ανακοίνωση τους καταγγέλουν την κυβέρνηση ότι εδώ και δυο χρόνια υφίστανται μια «πρωτοφανή επίθεση που στοχεύει στο εισόδημα και την αξιοπρέπειά τους» και τονίζουν χαρακτηριστικά: “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε αποφασισμένοι να μη πληρώσουμε άλλο! Δεν πληρώνουμε στις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση των 300 ευρώ της έκτακτης εισφοράς!

Ολοταχώς για τρίτο κόμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Πιο χαμηλά από ποτέ στο 15,5 % (22 % με αναγωγή των αναποφάσιστων) !Πρώτη η Ν.Δ με 21,5% (30,5%) Στο 9 % (13 %) με την αναγωγή το Κ.Κ.Ε στην τρίτη θέση.Στο 5% (7%) με αναγωγή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Γκάλοπ της Pulse για τον «Τύπο της Κυριακής».

Σε έρευνα της εταιρείας PULSE για τον «Τύπο της Κυριακής» Η Ν.Δ. προηγείται του κυβερνώντος κόμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι Οικολόγοι –Πράσινοι 2,5% , η Δημοκρατική Αριστερά 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4% , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% .

Με αναγωγή των αναποφάσιστων έχουμε τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ                  30,5 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ            22 %
Κ.Κ.Ε                 13 %

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη, για το θέμα των ερευνητικών γεωτρήσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου.


Ως ΑΚΕΛ θέλουμε για μια ακόμη φορά να χαιρετήσουμε τις πρωτοβουλίες, και γενικότερα τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι ορθοί χειρισμοί της κυβέρνησης Δ. Χριστόφια δημιούργησαν μια πρωτόγνωρη πολιτική θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην άσκηση του αναφαίρετου κυριαρχικού της δικαιώματος, με ξεκάθαρες δηλώσεις στήριξης από πλευράς της διεθνούς κοινότητας και των Ευρωπαίων εταίρων.

ΣΥΝ: Σκόπιμα κυκλοφορούν τα σενάρια περί χρεωκοπίας.

 
Σχετικό με τις εξελίξεις την οικονομία το σχόλιο του ΣΥΝ, τονίζει την πολιτική σκοπιμότητα των σεναρίων περί εξόδου από το ευρώ και «αργεντινοποίησης».
"Η χρεοκοπία της πολιτικής του μνημονίου οδηγεί την κοινωνία στην πλήρη κοινωνική εξαθλίωση και την οικονομία στην ελεγχόμενη ή μη χρεοκοπία. Η  κυβέρνηση αφήνει σκόπιμα να κυκλοφορεί το σενάριο περί εξόδου από το ευρώ, ομιλεί περί αργεντινοποίησης για να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό έτσι ώστε να αποδεχθεί τα ακόμη σκληρότερα μέτρα λιτότητας που θέλει να επιβάλει.

Γιαούρτωμα ή ανατροπή ;

Της Ρένας Δούρου. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 21 Σεπτεμβρίου 2011
 
 
«Ήλθε η ώρα του λογαριασμού για όλους. Δεχόμαστε ακόμη και το γιαούρτωμα καθώς είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί». Τάδε έφη Σωκράτης Ξυνίδης, το πρωί της 21ης Σεπτεμβρίου (στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»), προφανώς σε μια έκρηξη ειλικρίνειας…
Συνέχεια…
Η δήλωση αυτή ίσως είναι κι ένα δείγμα ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τη σκέψη: Tι έκανε, τι κάνει ο κ. Ξυνίδης (μέχρι πρότινος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και νυν αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας) ώστε η κυβέρνηση στην οποία ανήκει, να αποφύγει να πολιτεύεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να της αξίζει το γιαούρτωμα;

Oι 400 πλουσιότεροι Αμερικάνοι έχουν πάνω από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.46 εκατομμύρια Αμερικάνοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.Δύο κόσμοι...


Μόλις προχτές δημοσιεύτηκε η ετήσια «λίστα Φορμπς» όπου καταγράφονται οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί.
Ενας μόνο από αυτούς, ο πρώτος της λίστας, ο Μπιλ Γκέιτς της «Μάικροσοφτ», εμφανίζεται να διαθέτει περιουσία ύψους 59 δισ. δολαρίων.
Η περιουσία τριών μόνο μεγιστάνων της λίστας, του Γκέιτς, του Σόρος και του Μπάφετ, ξεπερνά τα 130 δισ. δολάρια.
Συνολικά το μέγεθος της περιουσίας των 400 πλουσιότερων Αμερικανών κινείται σε πάνω από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
*
Λίγες μέρες νωρίτερα είχε δοθεί στη δημοσιότητα η ετήσια έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ για το 2010.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΕ –ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΕ


Στη Γραμμή διάσωσης των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και των κερδών τους και υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός με πρωτοστάτες την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και την ηγεσία της ΓΣΕΕ να χειροκροτεί και να στηρίζει την επαίσχυντη συμφωνία που ονομάζουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Μια συμφωνία που προβλέπει 11% μείωση μισθών Κι’ αυτό όταν ο ΟΤΕ το 2010 παρουσίασε 152.000.000 εκατομμύρια ευρώ κέρδη.

Ιστορικές ώρες ζουν οι Παλαιστίνιοι: χθες ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, κατέθεσε αίτημα στον γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από το Σ.Α. του διεθνούς οργανισμού.

 
 
Αψηφώντας τις απειλές της Ουάσιγκτον για άσκηση βέτο, οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για την αναγνώριση του κράτους τους από τα Ηνωμένα Εθνη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο πρόεδρος Αμπάς επόκειτο να καταθέσει χθες το βράδυ το σχετικό αίτημα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Την ίδια ώρα, η Δυτική Οχθη περικυκλωνόταν από ισραηλινές δυνάμεις ενόψει των μεγάλων διαδηλώσεων υποστήριξης που οργανώνουν οι Παλαιστίνιοι, ενώ το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ε.Ε., Ρωσία) συνέχιζε να αναζητεί κάποιας μορφής φόρμουλα για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό.

Όχι στην έκδοση της Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ στη Γερμανία!
Να της δοθεί πολιτικό άσυλο στη χώρα μας!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η Τουρκάλα αγωνίστρια και συνδικαλίστρια Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ εκδίδεται στη Γερμανία.
Η Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ - από τα ιδρυτικά μέλη, του Συνδικάτου Δημοσίων Υπαλλήλων της Άγκυρας - μεταφέρθηκε σήμερα σιδηροδέσμια στο ανώτατο δικαστήριο όπου είχε προσφύγει, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών στις 9/8 για έκδοσή της στη Γερμανία.
Είχε συλληφθεί, στις 8/7 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ένταλμα των γερμανικών αρχών, με το οποίο κατηγορείται για διακίνηση πολιτικών εντύπων, καμπάνιες για φυλακισμένους και άλλες πολιτικές δραστηριότητες!!! Ένταλμα που εκδόθηκε μάλιστα, 8 χρόνια μετά!
Η απόφαση αυτή, πάρθηκε, παρά το γεγονός πως βρισκόταν από τις 26/8 σε απεργία πείνας στις φυλακές Διαβατών. Παρά τα δεκάδες ψηφίσματα και κινήσεις αλληλεγγύης από σωματεία, συνδικάτα, συλλόγους, συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της για τέλεση «αξιόποινων πράξεων». Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία της εκδίκασης της στο Εφετείο χαρακτηρίστηκε από απαγορεύσεις καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης. Με την απόφαση αυτή στοχοποιείται και ποινικοποιείται η ίδια η πολιτική δράση!

Ανακοίνωση - Καταγγελλία του ΠΑΜΕ: H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, παρέδωσαν στους ιμπεριαλιστές τη Τουρκάλα αγωνίστρια Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ.

 
H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, παρέδωσαν στους ιμπεριαλιστές τη Τουρκάλα αγωνίστρια Γκιουλαφερίτ Ουνσάλ. Είναι περήφανη η στάση της που μετά την ανακοίνωση της απόφασης, φώναξε: «Σύντροφοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και καμιά καταπίεση δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει». Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στη καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων και αυτής ακόμα της ιδεολογικής σκέψης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΕ :Ξεσηκωμός: Η μόνη λύση για την επιβίωση


Ξεσηκωμός: Η μόνη λύση για την επιβίωση

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβερνητικής επιτροπής για τα μέτρα μόνο ένα μήνυμα στέλνουν: Αν δεν διώξουμε άμεσα αυτόν τον τραγικό θίασο που εμφανίζεται ως «κυβέρνηση», δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης η χώρα και ο λαός. Ομολογούν οι ίδιοι ότι διαλύουν τα πάντα για να δείξουν την υποταγή τους στην τρόικα. Ο ίδιος ο Βενιζέλος, το νέο λαμπρό αστέρι χατζηαβατισμού και ακραίας υποτέλειας, δηλώνει ότι η απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων δεν έχει κυρίως οικονομικό αλλά «συμβολικό χαρακτήρα». Παραδέχονται ότι θυσιάζουν την κοινωνία για να αποδείξουν την υποταγή τους στους διεθνείς τοκογλύφους.
Κόβουν τις συντάξεις, φορολογούν μέχρι και τους άνεργους, απολύουν από το δημόσιο τομέα, ανανεώνοντας ένα πελατειακό κράτος με νέο φόβο και υποταγή, πουλάνε όσο-όσο τα πάντα.

Τρισάθλιοι ψεύτες.Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Στην Εισηγητική Εκθεση του Προϋπολογισμού του 2011, στον Πίνακα 5.7 (σελίδα 72) αναγράφεται:
«Καθαρά Εσοδα: 55,56 δισ. ευρώ».
*
Στην ίδια Εισηγητική Εκθεση και στον ίδιο Πίνακα αναγράφεται επίσης:
«Τόκοι και λοιπές δαπάνες δημοσίου χρέους: 15,920 δισ. ευρώ».
*
Δυο σελίδες παρακάτω και στον Πίνακα 5.9 της Εισηγητικής Εκθεσης, αναγράφεται:
«Χρεολύσια μεσομακροπρόθεσμου χρέους: 28,130 δισ. ευρώ».
«Πρόβλεψη εξόφλησης βραχυπρόθεσμου χρέους: 18 δισ. ευρώ».
***
Τι σημαίνουν όλα τα προηγούμενα:

ΣΦΕΑ 1967/1974 - ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΓΥΑΡΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ». ΟΧΙ στην παράδοση της Γυάρου στους επιχειρηματίες.


Καταγγελίες για την απόφαση της κυβέρνησης να αποχαρακτηρίσει από τόπο ιστορικής μνήμης το μεγαλύτερο μέρος του νησιού
Γυάρος, το φρικτό μαρτύριο της Συκιάς. Επιχειρηματίες και κυβέρνηση ετοιμάζουν επέλαση στον τόπο που μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές
Τη απόφαση της κυβέρνηση να παραδώσει τη Γυάρο - όπου μαρτύρησαν δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές, κομμουνιστές αντιστασιακοί και άλλοι δημοκράτες - στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, καταγγέλλουν ο Σύλλογος«Γυάρος - Ιστορική μνήμη» και οΣύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών - ΣΦΕΑ 1967-1974.
Με ανακοινώσεις - καταγγελίες τους, αναδεικνύουν προηγούμενες αποφάσεις, με τις οποίες ανακηρύχτηκε το νησί ως Ιστορικός Τόπος Μνήμης, και διατηρητέα από το 2001 τα κτίρια και οι άλλες εγκαταστάσεις - κατασκευές, που βρίσκονται στις περιοχές των πέντε όρμων του νησιού. Μεταξύ άλλων, ο ΣΦΕΑ 1967-1974 σημειώνει στην ανακοίνωσή του:
«Δυστυχώς, από τότε μέχρι και σήμερα δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια για την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού τόπου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήλθε η σημερινή κυβέρνηση (η ίδια που κάποτε, για λόγους επικοινωνιακούς και εντυπωσιασμού, όπως φαίνεται, κήρυξε ολόκληρο το νησί της Γυάρου Ιστορικό Τόπο) και αναιρεί την προηγούμενη απόφασή της. Αποχαρακτηρίζει, ουσιαστικά, τη Γυάρο, οριοθετεί τον ιστορικό τόπο και περιορίζει τον ιστορικό χαρακτήρα του τόπου μόνο στους πέντε όρμους του νησιού, με όσα περιλαμβάνουν (στρατόπεδο, εγκαταστάσεις, κτίρια κ.λπ.), δηλαδή ό,τι χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το τότε Υπουργείο Αιγαίου το Σεπτέμβρη του 2001».

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συμφωνία μείωσης μισθών στον ΟΤΕ


Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Deutsche Telecom και της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), που προβλέπει μείωση ωραρίου με αντίστοιχη μείωση των μισθών για όλους τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, είναι ηθικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά απαράδεκτη.
Η μείωση του ωραρίου, όταν συνδέεται με αντίστοιχη μείωση αποδοχών, ουσιαστικά ικανοποιεί αυτό που επιδίωκε εξ αρχής η γερμανική πολυεθνική, δηλαδή την δραστική μείωση του κόστους εργασίας.

«Καρφί στο μάτι» των αστών είναι το ΚΚΕ, η πολιτική του και, φυσικά, ο «Ριζοσπάστης».


Παπαγεωργίου Βασίλης
«Καρφί στο μάτι» των αστών είναι το ΚΚΕ, η πολιτική του και, φυσικά, ο «Ριζοσπάστης». Γι' αυτό και με κάθε ευκαιρία επιδιώκουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ: Είτε με συκοφάντηση, είτε με προβοκάτσιες, είτε με διαστρέβλωση των θέσεών του για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα. Ενίοτε επιστρατεύουν και αστεϊσμούς, θέλοντας να κρύψουν πίσω από το δήθεν καλαμπούρι, την εχθρότητά τους απέναντι στην ίδια τη φύση του «Ριζοσπάστη», στο γεγονός, δηλαδή, ότι είναι όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, προβάλλει την πολιτική του Κόμματος της εργατικής τάξης και παρέχει ενημέρωση σχολιασμένη από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.
Ετσι, χτες ο Στ. Κασιμάτης της «Καθημερινής» επιχείρησε να διακωμωδήσει εκείνο που στην πραγματικότητα φοβούνται οι αστοί, την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης ενάντιά τους.

Ρωσία:"Στάση πληρωμών μπορεί.Χρεοκοπία όμως όχι για την Ελλάδα"!

  



Η απειλή να μην μπορέσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της είναι υψηλή, αλλά είναι μικρή η πιθανότητα οι πιστωτές της να ανακηρύξουν τη χώρα σε χρεοκοπία, εκτιμά ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Σταρτσάκ σε δηλώσεις του στην Ουάσιγκτον, τις οποίες μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταρτσάκ η κήρυξη μιας χρεοκοπίας ενός τόσο μεγάλου χρεώστη "είναι ένα βήμα πάρα μα πάρα πολύ υπεύθυνο και αυτό σημαίνει κατ' ελάχιστον ένα κούρεμα μαλλιών, αλλά μετά μπορεί να χρειαστεί να κόψεις και άλλα τμήματα του σώματός σου", ανέφερε.

ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ, ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ - Ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο για την ΕΛΛΣΤΑΤ και το Λογιστικό Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους.


 Διερεύνηση των καταγγελιών για την Ελληνική Στατιστική Αρχή και Λογιστικό Έλεγχο για το δημόσιο χρέος από ανεξάρτητη επιτροπή, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Με ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο θέτουν υπόψη της Κομισιόν τις καταγγελίες για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Ελλείμματος Γενικής Κυβέρνησης, ρωτώντας αν τα ευρωπαϊκά όργανα είχαν διερευνήσει την ορθότητα των μέχρι τότε τρόπων υπολογισμού και αν είχαν υποβάλει πριν το 2010 συστάσεις για αλλαγή τους.