Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Δημοψήφισμα τώρα!

Η κυβέρνηση εξελέγη με ένα πρόγραμμα και εφαρμόζει το διαμετρικά αντίθετο. Λέει ότι δεν γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Χρειάστηκε να καταρτίσει δύο Προγράμματα Σταθερότητας μέσα σε δύο μήνες και τώρα να συζητεί με το ΔΝΤ τρίτο Πρόγραμμα. Αυτή καθαυτή η επιλογή κηδεμονίας της Ελλάδας από το ΔΝΤ συνιστά κρίσιμη ανατροπή των διεθνών προσανατολισμών της χώρας και πυροδοτεί κατάρρευση του μεταπολιτευτικού κοινωνικού κράτους.

ΟΛΟΙ "ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ" για την απεργία 21-21 Απρίλη

Παλλαϊκός συναγερμός για το Ασφαλιστικό, για το εισόδημα των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οχι στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, ΕΕ και ΔΝΤ. Καθολική επίθεση στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κεφαλαίου, κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, διεκδικώντας ικανοποίηση όλων των αναγκών μας. Να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να παρθούν πίσω όσα έχουν αποφασιστεί.

Ούτε μία ώρα χαμένη. Αποφασιστικά, με αυτοθυσία στη δράση για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Εργατική τάξη, φτωχή αγροτιά, αυτοαπασχολούμενοι, όλος ο λαός και η νεολαία του να ξεσηκωθούν. Δράση παντού για την απόκρουση της βάρβαρης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση.

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση

«Ό,τι δεν έχει ακόμα πουληθεί, θα πουληθεί, όποιο δικαίωμα μάς έχει απομείνει, θα χαθεί», λέει, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις συνέπειες, που θα έχει η προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ - συνέπειες, που χαρακτηρίζει «συνθήκες απόλυτης λεηλασίας».


Απεργούν γιατί τους απαγόρευσαν τη μπύρα στη δουλειά!!

Ο καθένας με τον πόνο του αυτοί οι εργαζόμενοι. Άλλοι απεργούν επειδή χάνουν τις θέσεις, τα λεφτά ή τη σύνταξή τους κι άλλοι επειδή? δεν τους επιτρέπεται πλέον να πίνουν τις μπύρες με το καφάσι εν ώρα εργασίας.
Περίπου 800 υπάλληλοι της ζυθοποιίας Carlsberg κατέβηκαν σε απεργία την περασμένη Τετάρτη στην Κοπεγχάγη αντιδρώντας στην πρωταπριλιάτικη (όχι, δεν ήταν αστείο) απόφαση της εταιρείας να απαγορεύσει στο προσωπικό της την κατανάλωση μπύρας όλες τις ώρες εκτός του μεσημεριανού διαλείμματος.


Οικολογική καταστροφή στην λίμνη Παμβώτιδα

Τεράστια οικολογική καταστροφή στις όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, αφού πτηνοτρόφοι πετούν ανεξέλεγκτα τα ζωικά απόβλητα των μονάδων τους, σύμφωνα με δησίευμα της εφημερίδας «Έθνος».Τελευταίο κρούσμα της ρύπανσης είναι ο υγροβιότοπος στην Αμπελιά του Δήμου Μπιζανίου. Ο δήμαρχος Μπιζανίου, Αχιλλέας Σίντος, δήλωσε ότι «Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε σωρούς από κοπριές πεταμένους σε χωράφια, σε αγροτικές εκτάσεις, δίπλα σε δρόμους και κανάλια. Το θέμα απασχολεί όλο το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, αλλά σε μας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Η ζωή μέσα στα ερείπια

Διασώστες κρατούν στα χέρια τους μια 13χρονη Θιβετιανή που ανέσυραν ζωντανή από τα ερείπια ξενοδοχείου, 50 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τετάρτη την απομακρυσμένη περιοχή Γιουσού στη Δυτική Κίνα. Ο επίσημος απολογισμός ήταν χθες 791 νεκροί, 294 αγνοούμενοι και 11.477 τραυματίες, όμως σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι νεκροί έχουν φθάσει τους χίλιους. Το κρύο είναι τσουχτερό και οι σεισμόπληκτοι ξεπαγιάζουν τη νύχτα μέσα στις σκηνές. Εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, θιβετιανοί βουδιστές μοναχοί συμμετέχουν στις προσπάθειες διάσωσης. Μερικοί έψαλλαν χθες ύμνους μπροστά σε σωρούς εκατοντάδων πτωμάτων, άλλοι βοηθούσαν τους κατοίκους να αναζητήσουν συγγενείς τους μέσα στους σωρούς αυτούς. «Πολλοί από τους νεκρούς που βλέπετε εδώ δεν έχουν οικογένειες ή οι οικογένειές τους δεν ήρθαν να τους αναζητήσουν, έτσι είναι δική μας δουλειά να τους φροντίσουμε», είπε ένας μοναχός.

ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ

Η κυβέρνηση μεθοδευμένα και σχεδιασμένα κλιμακώνει και οξύνει συνεχώς με ταχείς ρυθμούς και σε όλα τα μέτωπα την προαποφασισμένη βάρβαρη επίθεσή της στους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Έτσι μετά τη θύελλα των πρόσφατων αντεργατικών μέτρων για το φορολογικό, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια που άλλα είναι στη φάση της υλοποίησης και άλλα περιμένουν τη σειρά τους στη βουλή για να γίνουν νόμοι υπέρ των κεφαλαιοκρατών, η κυβέρνηση είναι έτοιμη από μέρα σε μέρα να εξαπολύσει την επίθεσή της και στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων. Παίρνουν τη σειρά τους όσες πρώην ΔΕΚΟ δεν πρόλαβαν να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως στις προηγούμενες θητείες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.
Στη κυβερνητική λίστα προτεραιότητας για ιδιωτικοποίηση φιγουράρουν ο ΟΣΕ, ο ΟΑΣΑ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΗ και άλλες ακόμα πρώην ΔΕΚΟ όπου η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει ακόμα στο ελληνικό δημόσιο.

Δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ Π.Σκουρλέτη για τις εξελίξεις στην οικονομία, το ΔΝΤ και τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Κανένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ δεν φανταζόταν, όταν ψήφιζε την σημερινή κυβέρνηση, ότι θα τον οδηγούσε στην καταστροφική επιλογή του ΔΝΤ, ότι θα του ζητούσε να δουλέψει 50 χρόνια για να πάρει σύνταξη, ότι θα άνοιγε ο δρόμος για μαζικές απολύσεις.

Ο κόσμος της εργασίας θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δεν διαθέτει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση.

Όλοι στις Απεργιακές κινητοποιήσεις 21-22 Απρίλη

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ  



ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 22 ΑΠΡΙΛΗ, ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ  10.30 π.μ.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για την εξασφάλιση «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» μέσω των τοκογλυφικών δανείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ είναι μια πρόκληση που πρέπει να πάρει άμεση απεργιακή απάντηση. Την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες στήνουν χορό κερδοσκοπίας πάνω στα ελληνικά ομόλογα και μας καλούν να κάνουμε θυσίες για να έρθει η ανάκαμψη των κερδών τους!

Βουλγαρία-Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα κρατικά νοσοκομεία

Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των κρατικών νοσοκομείων προωθεί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας προκαλώντας σημαντικές διαμαρτυρίες των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και του λαού. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε τοπικές εφημερίδες, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, στοχεύει να κλείσει σύντομα 21 κρατικά νοσοκομεία και να αυξήσει τις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά 130 νοσοκομεία θα κλείσουν ή θα μετατραπούν σε μικρότερα Κέντρα Υγείας, παρά τις όποιες λαϊκές αντιδράσεις, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Μποζιντάρ Νάνεφ μιλώντας στο «Ρόιτερς» πρόσφατα.