Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟ 2011, ΚΑΙΑΔΑΣ ΤΟ 2012-Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*



Βαρύς, πολύς βαρύς είναι για τους Έλληνες και τους περισσότερους Ευρωπαίους ο απολογισμός της χρονιάς που τελειώνει. Φρικτό έτος το 2011, σίγουρα το χειρότερο που έζησε η χώρα μας τα τελευταία εξήντα χρόνια, μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου και του Εμφυλίου Πολέμου. Βίαιη η πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων.Πολιτικά και οικονομικά υποτελής στους ξένους και πάλι η Ελλάδα, χειρότερα ίσως ακόμη και από τα επαίσχυντα χρόνια της αμερικανοκρατίας της δεκαετίας του 1950 και του 1960, που κατέληξαν στην αμερικανόδουλη χούντα της 21 ης Απριλίου 1967.
Τώρα είμαστε υπόδουλοι και πάλι στους Γερμανούς.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-[01/01/2012] Αυτοί που υποθάλπουν τη βία κατά των μεταναστών συμβάλλουν στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας


Στις 23 Δεκεμβρίου, ομάδα 15 περίπου ακροδεξιών με πλήρη εξοπλισμό μάχης επιτέθηκε βάναυσα στον Μουσταφά Χαϊνταρί, αντιπρόεδρο του Αφγανικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΝΟΥΡ». Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου, αστυνομικός που βρισκόταν στην περιοχή αδιαφόρησε πλήρως για τις κραυγές με τις οποίες ο Χαϊνταρί καλούσε σε βοήθεια, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που πέρασαν από το σημείο της επίθεσης προχώρησαν σε έλεγχο των εγγράφων του θύματος (!), σε μια επίδειξη παροιμιώδους αναισθησίας, τόσο για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, όσο βεβαίως και για την καταγγελία του.

Αϊ-Βασίλη μήπως είσαι μούφα; Της Ελενας Ακρίτα



Αγαπηµένε µου - λέµε τώρα! - Αϊ-Βασίλη,
Κατ' αρχάς άσε τις αηδίες με την καμινάδα, διότι πρώτον δεν έχω καμινάδα και δεύτερον και να είχα θα είχες στουμπώσει και δεν υπήρχε περίπτωση να σε απεγκλωβίσουμε από κει μέσα. Χτύπα το κουδούνι κι έλα κάτσε να συζητήσουμε σαν άνθρωποι. Τώρα εσένα ακριβώς «άνθρωπο» δεν σε λες, αλλά ό,τι είσαι τέλος πάντων. Κι αφού με πέτυχες άγρυπνη με την εισφορά στο χέρι, να σε τρατάρω ένα γάλα 0% λιπαρά, γιατί έτσι που σε βλέπω και υπέρβαρο και μελιτζανή, σε κόβω για τη χαρά της χοληστερόλης.

Υπάρχει και η άλλη όψη του γερμανικού «οικονομικού θαύματος» της τελευταίας δεκαετίας. Γερμανία: μισθοί κάτω από... 400 ευρώ!



Υπάρχει και η άλλη όψη του γερμανικού «οικονομικού θαύματος» της τελευταίας δεκαετίας. Υπάρχουν δηλαδή αυτοί που πλήρωσαν και πληρώνουν το κόστος της «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας» της γερμανικής οικονομίας.
Η αποκάλυψη προκαλεί σοκ σε όποιον αγνοεί την ωμή, σκληρή πραγματικότητα του γερμανικού κόσμου της εργασίας: επτά (!) εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι δουλεύουν επισήμως με μηνιαίες αποδοχές κάτω των... 400 (!!!) ευρώ και μάλιστα χωρίς η απασχόληση αυτή να τους δίνει έστω πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ή να τους επιτρέπει να λάβουν οποιουδήποτε εξευτελιστικού ύψους σύνταξη όταν γεράσουν!
Φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα πραγματικό.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Το 2012 ας είναι η χρονιά της επένδυσης στη διέξοδο από την κρίση



Το 2011 σφραγίστηκε:
  • Από την ένταση της οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής αλλά και πολιτικής κρίσης. Mιας κρίσης που βέβαια δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη, ίσως και ολόκληρο τον κόσμο.
  • Από την ύφεση, την ανεργία και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής που οδηγούν σε απόγνωση τα πιο παραγωγικά κι ελπιδοφόρα κομμάτια της κοινωνίας. 
  • Από την απόπειρα νομιμοποίησης κάθε αυθαιρεσίας που μας οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα, την ασυλία των γκρίζων περιουσιών και της φοροδιαφυγής.

ΔΗΚΚΙ-Το νέο χαράτσι στη ΔΕΗ : δεν θα περάσει

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ  ΕΚΠΟΙΗΣΗ

Είναι οι βασικοί πυλώνες της μεθοδολογίας που ακολουθείται και είναι γνωστοί αφού εφαρμόζεται η ίδια συνταγή για όλες τις χώρες που έχουν γίνει θύματα ή αποτελούν  θηράματα των διεθνών τοκογλύφων και οικονομικών δολοφόνων.
Την υπόθεση εργασίας αποτελεί η δυνατότητα εξαγοράς , αντί πινακίου φακής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών «αδύναμων οικονομικά»  Κρατών.
Αυτή η υπόθεση είναι το σχέδιο και ο στόχος  της διεθνούς απληστίας. 

13η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα

Tα Kομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, που συμμετείχαμε στη Διεθνή Συνάντηση της Αθήνας στις 9 - 11 Δεκέμβρη, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην πάλη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της Ελλάδας, ενάντια στη σκληρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του με τη στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η αντιλαϊκή πολιτική που διαχειρίζεται την καπιταλιστική βαρβαρότητα αξιοποιεί την κρίση και επιτίθεται κατά των εργαζομένων, για να μειώσει την τιμή της εργατικής δύναμης και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.