Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Η Πρωτοβουλία για την "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" καλεί σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 7.00 μ.μ., στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ (Πατησίων και Δεριγνύ 10).


Η Πρωτοβουλία για την "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" καλεί σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ στις  7.00 μ.μ., στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ (Πατησίων και Δεριγνύ 10).




Σε Μνημόνιο, Καλλικράτη, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, ώρα να κάνουμε Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
-ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

-ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

-ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ



Ομιλητής: Πέτρος Κωνσταντίνου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Δήμο Αθήνας
Θα χαιρετίσουν ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της περιφέρειας Αττικής και αγωνιστές που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο

«Οι επενδύσεις της Κίνας δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες»

«Οι επενδύσεις και τα δάνεια των επιχειρηματικών ομίλων της Κίνας, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού στη χώρα μας το Κομμουνιστικό Κόμμα, αναφέρει ότι «στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της ανάδειξης της χώρας σε κέντρο διαμετακόμισης εμπορευμάτων, θα συνεχισθεί η θυσία των εργατικών δικαιωμάτων, των μισθών, της προστασίας του περιβάλλοντος, το ξεπούλημα της δημόσιας γης και περιουσίας, ενώ θα διογκωθούν τα κυκλοφοριακά - συγκοινωνιακά προβλήματα των κατοίκων της Αττικής, θα επιδεινωθούν η ανισομετρία στην ανάπτυξη περιοχών και κλάδων». 

Σάββατο 2 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Παραγωγικά Ζώα

Η 2α Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Παραγωγικά Ζώα, αυτά δηλαδή που εκτρέφονται στα πλαίσια της κτηνοτροφίας ως οικονομικής δραστηριότητας. Πάνω από 65 δισεκατομμύρια χερσαία σπονδυλωτά και ακόμα περισσότερα ψάρια και μαλακόστρακα, θανατώνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, για την ανθρώπινη διατροφή. Το 80% των ζώων αυτών προέρχονται από εντατικά εκτροφεία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αυξάνεται ο ανθρώπινος πληθυσμός, αυξάνεται και η κατανάλωση ζωικών προϊόντων. Οι μέθοδοι εκτροφής ζώων και παραγωγής κρέατος και ζωικών προϊόντων εντατικοποιούνται με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων.

Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου

Διαδηλώσεις κατά του νομοσχεδίου για τις συντάξεις πραγματοποιούνται σε πολλές γαλλικές πόλεις.Συνολικά 229 συγκεντρώσεις οργανώθηκαν από την ένωση CGT για τη σημερινή ημέρα των κινητοποιήσεων, την τρίτη από την καλοκαιρινή επάνοδο και την πρώτη που διοργανώνεται Σάββατο.Τα συνδικάτα, που αναμένουν να συγκεντρωθούν περί τα «δύο με τρία εκατ. διαδηλωτές», ευελπιστούν πως το κίνημά τους θα διευρυνθεί και στον δημόσιο τομέα, πείθοντας να κατεβούν στον δρόμο και όσους μισθωτούς αμφισβητούν ή φοβούνται τις κινητοποιήσεις.

Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΝ στο άλσος Γουδή: Στις 8 το βράδυ η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


    Γράφει η Σφέτσα Δάφνη -ΑΥΓΗ

    Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει για δεύτερη μέρα σήμερα το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού τις εκδηλώσεις του στο Άλσος Γουδή (μετρό Κατεχάκη). Ο Αλ. Τσίπρας θα μιλήσει στις 8 μ.μ., ενώ προηγουμένως θα χαιρετίσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς Φρανσίσκο Λούσα και ο γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

    Στις φυλακές του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν διαλέγουμε δεσμοφύλακα!

        Στις φυλακές του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν διαλέγουμε 

    δεσμοφύλακα!

            Είναι γνωστό ότι οι τραγωδίες στην Ιστορία  επαναλαμβάνονται σαν φάρσες. Συχνά, όμως, η φάρσα δεν είναι παρά ο πρόλογος σε μια τραγωδία. Οι εθνικές εκλογές του 2009 ήταν μια φάρσα όπου ο Γιωργάκης του μεταμοντέρνου ΠΑΣΟΚ  μας έταζε ότι θα μας σώσει από τον τότε δεξιό πρωθυπουργό της Ραφήνας και την άγρια λιτότητα γιατί «λεφτά υπάρχουν». Ακολούθησε η τραγωδία  σε βάρος του λαού που  επέβαλαν το ΔΝΤ και η ΕΕ με το Μνημόνιο και τις ψήφους των βουλευτών του  πράσινου ΠΑΣΟΚ, του μελανόφαιου ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και της μπλε θυγατέρας του Μητσοτάκη. Τώρα, πριν αρχίσει η δεύτερη πράξη της τραγωδίας, μεσολαβεί η εκλογική φάρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Δικαιολογημένα πλατιά στρώματα του λαού τις αντιμετωπίζει, αυτή την φορά,  όχι με αδιαφορία αλλά με δυσφορία, όχι παθητικά αλλά με οργή και αγανάκτηση. Όταν ο ογκόλιθος του πράσινου κυνισμού κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος κορδώνεται ότι «όλοι τους τα φάγανε», είναι  αναμενόμενο να θέλουν να τους φάνε όλους οι οργισμένες στρατιές των ανέργων κι όσων πασκίζουν να επιβιώσουν με τα ολοένα λιγότερα  ψίχουλα που αφήνει  η τρόικα σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

    Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος σε βάρος του Προέδρου Κορέα του Εκουαδόρ

    «Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει την απόπειρα πραξικοπήματος και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες σε βάρος του Προέδρου Κορέα, του λαού και της κυβέρνησης του Εκουαδόρ.
    Πρόκειται για σχέδιο που από καιρό προωθούν το μεγάλο κεφαλαίο και η ντόπια ολιγαρχία  σε συντονισμό με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ. 
    Οι ενέργειες αυτές έρχονται να προστεθούν στο πραξικόπημα στην Ονδούρα, στις απειλές κατά της Κούβας, της Βενεζουέλας και άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής, στην έξαρση των δολοφονικών επιδρομών σε βάρος   συνδικαλιστών και λαϊκών  αγωνιστών.  
    Εκφράζει την αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη και στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας και όλης της περιοχής.

    Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα

    Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας απέστειλε στον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορρέα την ακόλουθη επιστολή:
    «Αγαπητέ Σύντροφε Πρόεδρε,
    Στο όνομα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα, σας εκφράζω τον θαυμασμό μας για το κουράγιο και την αξιοπρέπεια που επιδείξατε στις δύσκολες ώρες που υπέστη ο λαός σας και εσείς προσωπικά. Καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την παράνομη κράτησή σας με κίνδυνο και την ίδια σας τη ζωή. Συγχαίρουμε εσάς και το δημοκρατικό λαό της χώρας σας για την αποφασιστικότητα που επιδείξατε να ανατρέψετε τα σκοτεινά σχεδία των πραξικοπηματίων.

    Οι Η.Π.Α θυμήθηκαν να ζητήσουν συγγώμμη από την Γουατεμάλα...64 χρόνια μετά ! Έκαναν πειραματόζωα εκατοντάδες πολίτες της Γουατεμάλας την περίοδο 1946-48 !

    peiramataΟι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν και επίσημα συγγνώμη από τη Γουατεμάλα επειδή πριν από πολλές δεκαετίες Αμερικανοί γιατροί μόλυναν σκόπιμα εκατοντάδες ανθρώπους με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες για να τους χρησιμοποιήσουν στα πειράματά τους.
    Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και η υπουργός Υγείας, Κάθλιν Σιμπέλιους, στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χαρακτηρίζουν "ανήθικα" και "κατακριτέα" τα πειράματα που διεξήχθησαν τη διετία 1946-48.
    "Μολονότι τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν πριν από 64 χρόνια, έχουμε σοκαριστεί που μια τέτοια κατακριτέα έρευνα έγινε υπό την καθοδήγηση του δημόσιου τομέα υγείας" τονίζεται στην ανακοίνωση. "Λυπούμαστε πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο και ζητούμε συγγνώμη από όλα τα άτομα που έπεσαν θύματα τέτοιων αποτροπιαστικών πρακτικών", προσθέτουν οι δύο Αμερικανίδες υπουργοί.
    Η αποκάλυψη για τα πειράματα αυτά έγινε τον περασμένο Ιανουάριο από τη Σούζαν Ρέβερμπι, καθηγήτρια στο Κολέγιο Γουέλσλι της Μασαχουσέτης, η οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της την έρευνα που είχε κάνει για το θέμα. Σύμφωνα με τη Ρέβερμπι, Αμερικανοί κυβερνητικοί γιατροί μόλυναν σκοπίμως άτομα με σύφιλη και βλεννόρροια.