Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.Στις 4-6 Ιούλη στο Στόμιο Θεσσαλίας .

Στις 4-6 Ιούλη στο Στόμιο Θεσσαλίας 


Ενάντια στο νέο πολεμικό στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα
Το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ ταξιδεύει φέτος στο Στόμιο, κοντά στη Λάρισα. Θα ενώσουμε τις φωνές μας, χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ. Στη Λάρισα εδρεύει το νέο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ.

Απόφαση της ανώτατης δικαστικής αρχής στην Ισπανία: Παράνομες οι απολύσεις στην Coca Cola !

 Η δικαιοσύνη ζήτησε την επαναπρόσληψη 821 απολυμένων εργαζόμενων στην Coca-Cola και ακύρωσε το σχέδιο της εταιρείας για νέες περικοπές θέσεων εργασίας και κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων.


Η είδηση έρχεται μετά την έγκριση ομαδικών απολύσεων στη Χαλυβουργία και την απεργία επί 8 μήνες των εργαζόμενων της Coca Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη. 
Η ισπανική δικαιοσύνη ακύρωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας Coca-Cola Iberian Partners (CCIP), το οποίο προέβλεπε την απόλυση 1.190 εργαζόμενων και το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων της στην Ισπανία, ζητώντας την επαναπρόσληψη των 821 εργαζόμενων που έχουν ήδη απολυθεί.

Κοινή ανακοίνωση του ΚΚΕ και Κομμουνιστικών Κομμάτων για τα 50 χρόνια επαναστατικής πάλης των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP).

Σε κοινή ανακοίνωσή τους Κομμουνιστικά Κόμματα χαιρετίζουν τα 50 χρόνια επαναστατικής πάλης των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP). Αναλυτικά αναφέρουν:
«Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων πάλης στις 27 Μάη, απευθύνουμε συντροφικό και αλληλέγγυο χαιρετισμό στις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), στο Γενικό Επιτελείο και τη Γραμματεία, στο Παράνομο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κολομβίας και στο Μπολιβαριανό Κίνημα για τη Νέα Κολομβία, που εμπνεόμενοι από το Μαρξισμό - Λενινισμό, διεξάγουν έναν ακούραστο αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών, για το σοσιαλισμό.

Στο εξώφυλλο των New York Times οι απολυμένες καθαρίστριες !

Στο εξώφυλλο της διεθνούς έκδοσης των New York Times «φιγουράρουν» σήμερα οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη χθεσινή απόφαση του Άρειου Πάγου.

Σε σχετικό άρθρο, η εφημερίδα κάνει λόγο για «μάχη Δαβίδ-Γολιάθ», που έχει μετατρέψει τις καθαρίστριες απρόσμενα σε σύμβολα αντίστασης στα μέτρα λιτότητας, με μία εξ αυτών, την 53χρονη Δέσποινα Κωστοπούλου, να δηλώνει: «Είναι μεγαλύτεροι από μας, αλλά εμείς είμαστε πιο θυμωμένες».

Συνεχείς οι παρεμβάσεις αλληλεγγύης του ΚΚΕ για την Κούβα.Με τον ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με τον Ulises Guilarte Nacimiento, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και ΓΓ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Πρέσβης της Κούβας Osvaldo Martinez, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας, Raymondo Navarro, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος και ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Τμήματος για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ.
Στη συζήτηση που έγινε σε εγκάρδιο και συντροφικό κλίμα, ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, τη δράση του ΚΚΕ και τις δεκάδες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις αλληλεγγύης, υπεράσπισης της Κούβας στο Ευρωκοινοβούλιο από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ανασχηματισμός…. της επίθεσης στο λαό!
Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετά και το αποτέλεσμα των εκλογών, προχώρησε σε κυβερνητικό ανασχηματισμό που χαρακτηρίστηκε σαν σαρωτικός. Όχι γιατί άλλαξαν οκτώ υπουργοί ούτε γιατί στο νέο σχήμα συμμετέχουν αρκετοί υφυπουργοί από τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά ούτε γιατί είναι αυξημένη η παρουσία  στελεχών από το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ.
Ο ανασχηματισμός είναι σαρωτικός για τα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα και δε δημιουργεί την παραμικρή αμφιβολία ότι η “νέα” κυβέρνηση έδωσε όρκο να συνεχίσει πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά τις πολιτικές της τρόικα και των μνημονίων.

Συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Να μη λείψει κανείς από τη μεγάλη κινητοποίηση !

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Ιούνη εργατικά σωματεία και συνταξιουχικές οργανώσεις.

 Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια ενώ η προσυγκέντρωση των συνδικάτων, των μαζικών φορέων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας, των λαϊκών επιτροπών έχει οριστεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 5.30 μ.μ.
Τα εργατικά σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σχεδιάζουν την παρέμβασή τους στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, προκειμένου να είναι μαζική η κινητοποίηση και να βρει συνέχεια με άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις.

ΤΙΝΑΞΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΔΝΤ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ. Του Γιώργου Δελαστίκ.

Εκθεση-βόμβα ήταν αυτή του ΔΝΤ ! 
Δεν άφησε τίποτα όρθιο από τους προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ! Μόλις είδαμε τι γράφει, καταλάβαμε αμέσως γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ικέτευσε και πέτυχε τελικά να αναβληθεί για τέσσερις ημέρες η δημοσιοποίησή της ώστε να προηγηθεί ο ανασχηματισμός της περασμένης Δευτέρας και να «θαφτεί» όσο το δυνατόν πιο βαθιά η έκθεση του ΔΝΤ από τα μέσα ενημέρωσης.

«Αποκατάσταση αδικιών»...«να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι».Από τη στήλη " Η άποψη μας " του Ριζοσπάστη.

«Αποκατάσταση αδικιών»


Η φράση «τώρα μπορούμε να αποκαταστήσουμε αδικίες ...θα γίνουν αλλαγές», που αποδίδεται στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, και ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, παραπέμπει στο γνωστό «να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι». Ενα προς ένα τα μέτρα, που προβάλλονται ως «αποκατάσταση αδικιών», αφορούν την διαχείριση της ακραίας φτώχειας, ενώ ορισμένα απ' αυτά, που παρουσιάζονται ως μέτρα που ωφελούν τον εργαζόμενο, στην πράξη είναι πρόσθετες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο. Παράδειγμα: