Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Παρεξηγήθηκαν οι καθωσπρέπει κυβερνητικοί αστέρες και οι ακόμα πιο καθωσπρέπει δημοσιογράφοι, για την απρέπεια του Αλέξη Τσίπρα να παραλληλίσει τον πρωθυπουργό με τον Πινοσέτ


ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΣΕΚΕΡΗ-ΑΥΓΗ



Παρεξηγήθηκαν οι καθωσπρέπει κυβερνητικοί αστέρες και οι ακόμα πιο καθωσπρέπει δημοσιογράφοι, για την απρέπεια του Αλέξη Τσίπρα να παραλληλίσει τον πρωθυπουργό με τον Πινοσέτ. Αλλά είναι ανιστόρητοι. Ο μεγάλος αυτός πολιτικός άνδρας, δεν θα έπρεπε να έχει μείνει στην ιστορία μόνο για κάποιες «τραβηγμένες» μεθόδους, με τις οποίες έσωσε την Χιλή από τον σοβιετικό κατήφορο. Αλλά κυρίως για την τόλμη και τη γενναιότητα με την οποία, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, προώθησε τις αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς, η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς στη χώρα μας δεν αφήνει περιθώρια για ψύχραιμες και αντικειμενικές ιστορικές εκτιμήσεις.

Τρομοδιλήμματα από τη "φωνή του Πολυτεχνείου"


alt«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο.Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες»

Ποιος άλλος πέρα από την πλουτοκρατία έχει αντικειμενικό συμφέρον σήμερα να τσουβαλιάζεται το ΚΚΕ μαζί με όλα τα άλλα κόμματα, που είτε άσκησαν κυβερνητική εξουσία, παίρνοντας αντιλαϊκά μέτρα, είτε στήριξαν αυτά τα μέτρα;


Ποιος ωφελείται;

Η προπαγάνδιση και η κάλυψη της χτεσινής συγκέντρωσης, στην οποία καλούσαν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα και αλλού, βρήκαν μπόλικο χώρο και χρόνο προβολής από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σε συνθήκες φθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει - πολύ περισσότερο να παραβλέψει - ότι υπάρχουν συνειδήσεις που αναζητούν διέξοδο από την πίεση που ασκεί πάνω τους η επιδείνωση της καθημερινότητάς τους.

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για την αυριανή έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



«Ο ΣΥΡΙΖΑ  θα προσέλθει αύριο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας διατηρώντας όμως σοβαρές επιφυλάξεις και ανησυχίες για το στόχο, την μεθόδευση καθώς και τις επιπτώσεις της πρωθυπουργικής πρωτοβουλίας.
Η στάση μας είναι δεδομένη. Δεν συναινούμε στο σχέδιο λεηλασίας του ελληνικού λαού απορρίπτουμε τα  εκβιαστικά διλήμματα σε βάρος του και διεκδικούμε το δικαίωμα του να αποφασίσει για το μέλλον του».

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας



«Η αυριανή συνάντηση που σίγουρα γίνεται με πρωτοβουλία του κυρίου Παπανδρέου ένα στόχο έχει: να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό να κάνει νέες θυσίες για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό που σήμερα είναι πρώτο και βασικό είναι ο λαός να μην υποκύψει στον εκβιασμό, ένας οργανωμένος λαός μπορεί να έχει αποτελέσματα σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ».

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Χουντή: Η Επίτροπος Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψαρεύει σε θολά νερά


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο» (Νίκος Παπαδημητρίου) ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Δαμανάκη,  είπε μεταξύ άλλων:

« Η κ. Επίτροπος Αλιείας με τις δηλώσεις της ψαρεύει σε θολά νερά.  Συμμετέχει στην εκστρατεία τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού, ώστε να  αποδεχθεί τα σκληρά μέτρα, που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.  Προκειμένου να δεχθεί ο Ελληνικός λαός την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας η κ. Επίτροπος θέτει ψευτοδιλήμματα, διλήμματα επιπόλαια και τρομοκρατικά. 

Η βαρβαρότητα να τους γίνει μπούμερανγκ


Στιγμιότυπο από τη συζήτηση των εκπροσώπων των φορέων

Πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή την Τετάρτη 15 Ιούνη, με ραντεβού, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, αποφάσισε το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι, στο χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Αθήνας. Τη σύσκεψη, με αφορμή το κλείσιμο του συγκεκριμένου σχολείου, την οργάνωσαν οι: Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων, Ένωση Κωφαλάλων Ελλάδας, Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, Ένωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος, Σύλλογος Γονέων, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος.Όλοι οι αρχηγοί παρόντες.Αλ.Παπαρήγα και Αλ.Τσίπρας πηγαίνουν με επιφυλάξεις.

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
 (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


 Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. 

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχει προγραμματισθεί για τις 12:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να θέσει θέμα εκλογών, αλλά στόχος του είναι να υπάρξει ακόμα μία προσπάθεια συνεννόησης με τα πολιτικά κόμματα, αυτή τη φορά υπό τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου θα προσέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις στη σύσκεψη, αλλά αυτό που επιζητεί είναι μια πολιτική συμφωνία, η οποία θα μεταδώσει ισχυρό μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. 

Λαός και ...σουβλάκια!
Ή αλλιώς πως να αποφύγουμε τα δύσκολα.

Xθες ήταν χιλιάδες κόσμου συγκεντρωμένος στην Αθήνα, στη Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη και σε αρκετές άλλες πόλεις της χώρας. Πιθανόν να είναι και σήμερα.
Τι ήταν όλοι αυτοί; ΠΑΣΟΚοι, Νεοδημοκράτες, ΕΑΑΚίτες, μουλούδες, συριζαίοι, απολίτικοι, αντικομματικοί, αντιοργανωτικοί, άνθρωποι που δεν έχουν καμιά πείρα από αγώνες, αντιδημοκράτες και 'γω δε ξέρω τι άλλο κακό συναπάντημα; 
To πιο ωραίο το άκουσα σε κάποια ΤV. Ήταν διαφορετικοί, ήταν νέοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, γονείς με τα παιδιά τους, μαθητές, φοιτητές. Δεν ήταν σαν τους άλλους στις άλλες διαδηλώσεις!!! Δηλαδή τι; ...UFO;
Εμείς πάντως είδαμε λαό! Λαό που λέει ότι δε πάει άλλο με την επίθεση. Που φώναζε να καταργηθεί το Μνημόνιο, που έβριζε τους ξένους, που ξέρει πολύ καλά τι του συμβαίνει και ψάχνει διέξοδο να αντιδράσει!
Τα ΜΜΕ προσπαθούν να διαχωρίσουν, να διασπάσουν το λαό σε καλούς και κακούς, σε οργανωμένους και ανοργάνωτους, σε πολιτικοποιημένους και απολίτικους, σε βίαιους και μη. 
Οι "αριστεροί" τον διαχωρίζουν με βάση την αναπτυγμένη ή μη συνείδησή τους, με βάση την αφέλειά τους να υποκινούνται από το ...facebook (και όχι από αυτό που ζουν, πόσο μοιάζουν τα επιχειρήματα με αυτά του αντίπαλου!), με βάση του πόσο διαφήμισαν τη χθεσινή συγκέντρωση τα ΜΜΕ. Και αν δουν κανένα γνωστό που ψήφισε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και πολύ περισσότερο κάποιο άλλο αριστερό κόμμα τότε βγαίνει η συμπερασματάρα! Ολοι υποκινούμενοι από το σύστημα είναι!

ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Νέες κινητοποιήσεις και συνελεύσεις «Αγανακτισμένων» σήμερα στο Σύνταγμα και το Λευκό Πύργο



Οι χτεσινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Ελλάδας σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία. Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και αν υπολογιστεί ότι πολύς κόσμος περνούσε αλλά δεν έμενε για όλη την διάρκεια της διαμαρτυρίας, τότε οι αριθμοί είναι αδύνατον να υπολογιστούν. Τουλάχιστον 10.000 συμμετείχαν στη Θεσσαλονίκη και πολλές χιλιάδες σε όλες τις άλλες πόλεις.

Οι συγκεντρώσεις επαναλαμβάνονται σήμερα. Παρότι για ένα τμήμα των «οργανωτών» οι εκδηλώσεις θα είχαν συμβολικό χαρακτήρα και θα επαναλαμβάνονταν κάποια άλλη μέρα την ερχόμενη εβδομάδα, ήταν πολύ έντονη η διάθεση του «μένουμε στην πλατεία».

Η γενική τάση που αναπτύχθηκε ήταν για διεξαγωγή συνελεύσεων των παρευρισκομένων, στις οποίες συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες  παρότι απροετοίμαστες και ανοργάνωτες, και στις οποίες εκφράσθηκε η διάθεση του «συνεχίζουμε».

Το «Ξ» επαναλαμβάνει την άποψη του ότι δεν φτάνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά χρειάζονται σκληρές μαχητικές κινητοποιήσεις.

Κίνηση πανικού και απόγνωσης από την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια αύριο στις 12:30.



Σε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια, το μεσημέρι της Παρασκευής (12.30), καλεί η προεδρία της Δημοκρατίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να καθοριστούν τα διαδικαστικά και η ατζέντα. 

Προς το παρόν είναι αντικρουόμενες οι πληροφορίες αναφορικά με τη λήψη της πρωτοβουλίας. Η Κρατική Τηλεόραση μετέδωσε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για αίτημα του πρωθυπουργού.

Ο κόμπος έφτασε στο κτένι!
Παλεύουμε για να ζήσουμε!

Οι χιλιάδες που μαζευτήκαμε χθες στο Σύνταγμα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στη Πάτρα , το Ηράκλειο και τόσες άλλες πόλεις της χώρας είμαστε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ένα ποτάμι οργής που αναζητά το δρόμο της αντίστασης ενάντια σε όσους δεν μας αφήνουν στην κυριολεξία να ζήσουμε.
Και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί:
Είναι οι “δανειστές” μας, αυτοί οι τοκογλύφοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ που ένα χρόνο τώρα ρουφάνε το αίμα μας για να πέσει στα μαλακά η κρίση τους. Που αρχίσανε από τους μισθούς μας, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, προχώρησαν στη μετατροπή μας σε εργαζόμενους λάστιχο και στο τέλος μας απέλυσαν. Που θέλουν κι άλλο αίμα, κι άλλα κέρδη, κι άλλους δυστυχισμένους αλλά και μια χώρα ξερικό χωράφι που δεν θα παράγει τίποτα και δεν θα της ανήκει τίποτε. Ζητάνε τα πάντα: Τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ.. τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, και δεν έχει τελειωμό η λίστα. Ότι κατάφερε με θυσίες και σκληρή δουλειά ο λαός μας, βγαίνουν όλα στο σφυρί για να χορτάσουν τα στομάχια των “δανειστών” μας.
          Είναι η κυβέρνηση και τα φιλαράκια της που την στηρίζουν πάρα τα μυξοκλάματα τους και τις δήθεν διαφωνίες τους. Που διαλέγει την τρόικα και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των “δανειστών” και προχωράει στο ολοκληρωτικό ξεπάτωμα του λαού και το ξεπούλημα όσο όσο της χώρας χωρίς κανένα έλεος. Που σχεδιάζει νέα σκληρότερα μέτρα και “υπόσχεται” ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας. Το καταλάβαμε ποια καλά στο πετσί μας πως ότι αγγίζει με τη πολιτική της αφήνει πίσω συντρίμμια και δυστυχισμένους ανθρώπους.
Δεν μιμούμαστε κανέναν και δεν είναι εισαγόμενη μόδα οι συγκεντρώσεις μας. Έχουμε λόγους που μαζευόμαστε και που θέλουμε να αντισταθούμε:

Οικολόγοι Πράσινοι :ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ...


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας τις δηλώσεις της κ. Επιτρόπου κ. Δαμανάκη για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«'Όποιοι κι αν βρίσκονται πίσω από τη δήλωση, παίζουν με τη φωτιά. Αν η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι αναστρέψιμη για μια χώρα, τότε μπορεί να αποδειχθεί αναστρέψιμη για όλες. Αναμφίβολα χρωστάμε στους εαυτούς μας σοβαρές αλλαγές, η κρίση όμως του ευρώ δε μπορεί να οφείλεται μόνο στις ευθύνες μιας μικρής χώρας. Η άρνηση της Κομισιόν και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να ακούσουν ακόμη και τις προτάσεις του ευρωκοινοβουλίου, μακροπρόθεσμα θέτει σε κίνδυνο τα θεμέλια όλης της ευρωζώνης.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Τώρα είναι η ώρα μεγάλων επιλογών για το λαό


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ραδιοσταθμό «Real Fm» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου
Συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Real Fm» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης.
-- Θέλω να ξεκινήσω ρωτώντας γιατί όχι στη συνάντηση; Θέλω να πω η διαφωνία, διαφωνία, αλλά και η συζήτηση και ενημέρωση, συζήτηση και ενημέρωση. Παρότι πρέπει να σας πω ότι το προσωπικό μου σχόλιο ήταν συμφωνίας με την απόφασή σας, τη βρήκα μη υποκριτική σε αντίθεση με άλλες στάσεις.
-- Ακριβώς. Κοιτάξτε να δείτε, ενημερωμένοι είμαστε, αλίμονο. Οπως και ο πρωθυπουργός είναι ενημερωμένος για τις θέσεις μας. Αν ήταν μια άλλη στιγμή, κάποια άλλη στιγμή, πριν δυο, τρία χρόνια, έξι μήνες, τρεις μήνες, θα πήγαινα. Δεν κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε ότι αυτό θα σήμαινε συναίνεση. Η στιγμή όμως αυτή δεν είναι τώρα ούτε για συζητήσεις, ούτε για να καταθέσω ή να μην καταθέσω απόψεις. Εδώ πια είναι ώρα μεγάλων επιλογών και από την πλευρά, βεβαίως, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων και από την πλευρά του λαού.

ΔΗ.Κ.ΚΙ: Απίστευτα ψέμματα και ανοχή.ΔΥΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.



Τα απανωτά ψέματα επέλεξε η κυβέρνηση τόσο για την Οικονομία όσο και για τη Δημόσια Διοίκηση γενικότερα προκειμένου να κερδίσει χρόνο «γαντζωμένη» στην εξουσία και να ολοκληρώσει το σχέδιο της πλήρους οικονομικής και ηθικής αποδυνάμωσης του Ελληνικού Λαού και ταυτόχρονα την εκποίηση (αντί πινακίου φακής) της Εθνικής περιουσίας.
Υπολογίζοντας στο πανικό που προκαλούν οι «βαρύγδουπες» ανακοινώσεις και στην ανοχή που επιδεικνύει ο Ελληνικός Λαός και λόγω του πανικού αλλά και λόγω της περηφάνιας που τον διακρίνει η συνταγή επαναλαμβάνεται.
Ο Υπουργός των Οικονομικών με περίσσιο θράσος μας ανακοίνωσε ότι χρήματα για μισθούς και συντάξεις έχουμε μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2011 και αν δεν πάρουμε τη 5 δόση δεν θα πληρώσουμε.