Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

K.K.E: (5/7/2010) -Σχόλιο του Γραφείου Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Η κυβέρνηση από τη μια απειλεί και από την άλλη δίνει ψεύτικες ελπίδες στο λαό, χρησιμοποιεί ακόμα και την παρηγοριά για να του βγάλει την ψυχή, για να σκύψει το κεφάλι στο αντιασφαλιστικό έγκλημα, στην κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, τα κόμματα της ΕΕ και της πλουτοκρατίας τίποτα καλό δεν έχουν για το λαό, μόνο εμπαιγμό και διαρκώς χειρότερα μέτρα. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πάρουν τώρα την τύχη τους στα χέρια τους συμμετέχοντας στην απεργία, στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ, οργανώνοντας τον αγώνα για τα δικαιώματά τους, για το δίκιο τους σε κάθε εργασιακό χώρο.

"Πόρτα" στα ιρανικά αεροπλάνα


Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ένωσης Ιρανικών Αεροπορικών Εταιρειών, τα αεροδρόμια της Βρετανίας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρνούνται πλέον να ανεφοδιάζουν τα αεροπλάνα των ιρανικών αερογραμμών.

Α. Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα


Επίθεση στον πρωθυπουργό για την τοποθέτησή του σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου έχει εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι άλλης χώρας και είναι υποχρεωμένος να σέβεται το Σύνταγμα. «Δεν μπορεί να το απαξιώνει και να το κάνει κουρελόχαρτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο Π.Σκουρλέτη, υπεύθυνου Τύπου του ΣΥΝ με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου

Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε από το να απαντάμε στον υβριστή υπουργό. Άλλωστε είναι γνωστό πως κάθε φορά που η κυβέρνηση στριμώχνεται και διαπιστώνει την απομόνωσή της από την κοινωνία επιστρατεύει τον γνωστό κ.Πάγκαλο.

To Γραφείο Τύπου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη βρώμικη επίθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

Γεννήθηκαν νέοι Γκέμπελς. Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Ειδικά ο κ. Πάγκαλος με όσα είπε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», αποκαλύπτει για άλλη μια φορά με την ΚΥΠατζήδικη φρασεολογία του ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη για κάθε είδους προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος.

Είναι επικίνδυνοι, οι εργαζόμενοι πρέπει να αγρυπνούν.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» - «ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ» Αλληλεγγύη στους ... υπαίτιους της κρίσης.Όλα τα πόστα αξιοποιούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, για να πείσουν τους εργαζόμενους να κάνουν νέες θυσίες για λογαριασμό τους

 
«Ο ΣΚΑΪ θα εξασφαλίσει προσφορές και δώρα σε όσους χρειάζονται πραγματικά στήριξη. Τώρα είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη και ότι όταν θέλουμε να πετύχουμε, ενωμένοι το μπορούμε».
Αυτό είναι ένα από τα «σλόγκαν» της εκστρατείας της επιχείρησης ΣΚΑΪ «Ολοι μαζί. Η Ελλάδα μπορεί», η οποία καλεί τα λαϊκά στρώματα να «αντιδράσουν», επειδή η «οικονομική κρίση μας αφορά όλους». H εκστρατεία αυτή επισημαίνει ως έναν από τους σκοπούς της «να ανοίξουμε διάλογο, φέρνοντας κοντά τις κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες δέχονται άμεσα τις επιπτώσεις της. Δεν πρέπει να σπάσει ο ιστός της κοινωνικής συνοχής».
Στο πλαίσιο αυτό, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι και όσοι παρέχουν υπηρεσίες, έμποροι, ξενοδόχοι, κατασκευαστές, παραγωγοί - μεσάζοντες - καταναλωτές, κάνουν προσφορές «για να αντιμετωπίσουμε την κρίση». Φορείς και ιδιώτες, οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, επωφελούνται με προβολή τους από το σταθμό.
Τι είδους αλληλεγγύη μπορεί να πρεσβεύει ένας επιχειρηματικός όμιλος που λέει «απεργίες τέλος, να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία» και διαδίδει με κάθε τρόπο το ψέμα ότι οι απεργίες και οι αγώνες ευθύνονται για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων; Για τι είδους «κοινωνική αλληλεγγύη» μπορεί να κάνει λόγο μια επιχείρηση ενημέρωσης, όπως είναι ο «ΣΚΑΪ», που δαπανά ώρες στον «αέρα» για να συκοφαντεί, να θάβει τους λαϊκούς αγώνες, να πασχίζει για να μπει σε λειτουργία ο κοινωνικός αυτοματισμός, ο σταθμός που γίνεται διαδήλωση και βλέπει μποτιλιάρισμα, ο σταθμός που καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αστυνομία να παρέμβει και να συλλάβει διαδηλωτές;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ
ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΩΡΑ 11π.μ.

Εργαζόμενες Εργαζόμενοι-Νέοι και Νέες

Ο πόλεμος του κεφαλαίου εναντία στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται αμείωτος και ανελέητος και θα συνεχίζεται όσο δεν αποφασίζουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση. Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ή θα πτωχεύσει ο λαός, ή η πλουτοκρατία. Φτάνει πια! Να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» στον Λ.Σταυρόπουλο


1.    Άλλη μια διάσπαση στον χώρο της Αριστεράς. Άλλο ένα νέο κόμμα της Αριστεράς. Υπάρχει χώρος για την «Δημοκρατική Αριστερά» των πρώην συντρόφων σας;
Χώρος στην πολιτική υπάρχει για όσους εκφράζουν υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες και για όσους απαντούν με σαφήνεια στα πολιτικά επίδικα και διλλήματα κάθε εποχής. Οι πρώην σύντροφοί μας, πολύ σύντομα θα κληθούν να τοποθετηθούν επί της κυρίαρχης, σήμερα, διαχωριστικής γραμμής. Τάσσονται υπέρ της απεμπλοκής από τον οδυνηρό μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ- Ε.Ε. ή θεωρούν τις επιταγές του μνημονίου σκληρές αλλά αναγκαίες; Αν είναι με τη πρώτη απάντηση, όντως δεν υπάρχει χώρος.

Bandiera Rossa

Bandiera Rossa-ΑΠΟ ΤΟ ΣΛΟΒΕΝΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ Pankrti.

K.Ο.Ε : Η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να σπάσει

2010_06_23_bouleftes_minΜέρα τη μέρα αυξάνεται ο θυμός και η οργή της εργαζόμενης κοινωνίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο ΕΕ – ΔΝΤ. Το νομοσχέδιο Λοβέρδου μπορεί να αποτελέσει πεδίο ήττα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η κυνική και ολοκληρωτική επίθεση σε ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα φέρνει σε ευθεία αντίθεση την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση. Το ελάχιστο διάστημα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την έκβαση της αντιπαράθεσης.
Σήμερα, ο αδύνατος κρίκος που μπορεί να σπάσει είναι η στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Η αποσκίρτηση έστω και λίγων βουλευτών από την γραμμή στήριξης της κοινωνικής βαρβαρότητας, είναι στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την ελάχιστη σημερινή πολιτική σταθερότητα. Οι διαδοχικές αναβολές της ψηφοφορίας, η γκρίνια των βουλευτών, οι καταγγελίες των συνδικαλιστών, τα θερμά επεισόδια στη βάση του ΠΑΣΟΚ, δείχνουν ότι η αναταραχή μπορεί να μεγαλώσει και να δυναμώσουν οι όροι για μια ανατροπή.