Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Αγνωστοι άνοιξαν πυρ στη βάση του πολεμικού ναυτικού- 4 νεκροί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας βάση του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ τραυματίζοντας τουλάχιστον 12 άτομα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς ενώ οι δράστες είναι τρεις. 

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους απεργιακούς αγώνες στην εκπαίδευση.

Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας



Η κυβερνητική πολιτική για το νέο πιο άδικο σχολείο και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων, που πάει χέρι χέρι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό, πρέπει να προσκρούσει σε ένα αγωνιστικό τείχος εκπαιδευτικών-γονιών-μαθητών.

Καταδικάζει και η ΓΣΕΕ την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ από τα ανθελληνικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από χρυσαυγίτες, στο Πέραμα του Πειραιά, προ ημερών, εξέδωσε η ΓΣΕΕ. 



Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής κατά συνδικαλιστικών στελεχών, μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και το μέλος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Διαμαντάκης.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ: Ο οργανωμένος λαός να απομονώσει τους χρυσαυγίτες από τις λαϊκές γειτονιές, τις σχολές και τα σχολειά.

 Να μην τους χωράει ο τόπος, να νιώσουν παντού ανεπιθύμητοι



 
Τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, τα ξέρουν όλοι σε Πειραιά, Πέραμα και Ζώνη, όλοι οι εργαζόμενοι που τους έχουν αντιμετωπίσει ως μπράβους που στρατεύονται να σπάσουν απεργίες, ως μαντρόσκυλα για να τρομοκρατήσουν Ελληνες και μετανάστες εργάτες, προχώρησαν μεσάνυχτα της Πέμπτης σε δολοφονική επίθεση στο Πέραμα εναντίον κομμουνιστών συνδικαλιστών, που αναγνωρίζονται από τους μεταλλεργάτες της Ζώνης και όλο τον περαματιώτικο λαό ως πρωτοπόροι στους αγώνες, στην οργάνωση της πάλης ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της.