Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πυροβολισμοί σε πυρηνικό υποβρύχιο με ένα νεκρό.Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια επίσκεψης του δημάρχου του Σάουθαμπτον.



Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και ένα ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πυροβολισμούς στο πυρηνικό υποβρύχιο HMS Astute που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Σάουθαμπτον στη Μεγάλη Βρετανία.

Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια επίσκεψης του δημάρχου του Σάουθαμπτον στο υποβρύχιο, μαζί με άλλα στελέχη του τοπικού συμβουλίου. Κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας ναύτης. Αναφορές λένε πως χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι 9μμ.

Ανακοίνωση του K.K.E για τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινητείο



Η στάση πληρωμών της κυβέρνησης στη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, έχει σαν αποτέλεσμα το Αρεταίειο και το Αιγινήτειο να βρίσκονται ένα βήμα πριν το κλείσιμό τους. Η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με στάση παροχών δημοσίων υπηρεσιών υγείας από το κράτος προς τα λαϊκά στρώματα, τα οποία είναι οι κύριοι χρηματοδότες των δημοσίων νοσοκομείων, με τη φορολογία, τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, τις συνπληρωμές για εξετάσεις, φάρμακα και νοσήλια. Η κυβέρνηση με την πολιτική της θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας, δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες και εξειδικευμένες, στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου και της κερδοφορίας.

Καταγραφή και έλεγχος όσων «φυγάδευσαν» στο εξωτερικό μεγάλου ύψους καταθέσεις. - Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ


Προς τους Υπουργούς Οικονομικών - Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, πρωτοφανή μείωση κατά 40 δις ευρώ ή 14% παρουσίασαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού μη χρηματοπιστωτικού τομέα στο τραπεζικό σύστημα κατά το 2010.
Η μείωση αυτή των καταθέσεων, αν και σε μικρότερο, ίσως, βαθμό, αναμένεται να συνεχιστεί και εντός του 2011.
Ένα σημαντικό μέρος της μείωσης των καταθέσεων, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, προέρχεται από πολίτες και κατοίκους της χώρας μας, που «φυγάδευσαν» τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατό ξηράς στη Λιβύη με μια πιθανή διεθνή στρατιωτική δύναμη εδάφους !



Οι ΗΠΑ ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατό ξηράς στη Λιβύη με μια πιθανή διεθνή στρατιωτική δύναμη εδάφους δήλωσε ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, Carter Ham, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ιδανικό λόγω των αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκληθούν.

Εν τω μεταξύ πέντε Λίβυοι αντάρτες έχασαν τη ζωή τους από λανθασμένη νατοϊκή αεροπορική επίθεση, ενώ αμερικανός στρατηγός εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο Καντάφι θα μπορέσει να εκδιωχθεί μόνο με τη βία.

Χαιρετισμός της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη συνάντηση με αντιπροσωπείες του συνεδρίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας




Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ. Με πολύ ενδιαφέρον και προσδοκίες αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του συνεδρίου σας, σε μια περίοδο που οι λαοί έχουν ανάγκη από ένα ισχυρό, σταθερό και αταλάντευτο στήριγμα, μια δύναμη έμπνευσης και αυτοπεποίθησης στον δύσκολο και βασανιστικό αγώνα τους.
Η οικονομική καπιταλιστική κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη, ξεκίνησε όπως πάντα από μια χώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση τις ΗΠΑ, και διαδοχικά χτυπά πολλές χώρες της ΕΕ και όχι μόνο.
Τα διάφορα επιστημονικά ινστιτούτα του ιμπεριαλισμού και οι πιο σοβαροί αναλυτές διαπιστώνουν ότι όταν επέλθει η ανάκαμψη, διαδοχικά από χώρα σε χώρα αυτή θα συνοδεύεται από υψηλή και αύξουσα ανεργία και πληθωρισμό.

8,9 και 10 Απριλίου όλοι στη Κερατέα για το Φεστιβάλ Πολιτισμού κι Αντίστασης Keratea Art Resistance!


Ακολουθεί το δελτίο τύπου και το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Από το http://kerateaartres1stance.blogspot.com/

Οι κάτοικοι της Κερατέας και η Art Resistance καλούν όλο το κόσμο στο Keratea Art Resistance, ένα πολιτιστικό τριήμερο στις 8,9 και 10 Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Λαυρίου, στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ.

Σε έναν τεράστιο χώρο, δίπλα σε καταπράσινα τοπία, νέοι και μεγαλύτεροι, οικογένειες και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια εκδρομή έξω από την Αθήνα και να ζήσουν ένα άλλο κλίμα, γιορτής, πολιτισμού και αντίστασης, σε μια περιοχή που τέσσερις μήνες τώρα είναι στα οδοφράγματα για να μη μετατραπεί ο τόπος τους σε χωματερή. Να γιορτάσουμε όλοι μαζί, γιατί η Αντίσταση μπορεί να είναι και Γιορτή. Γιατί η Τέχνη μπορεί να είναι Αντίσταση.

58% οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας



Η Ελλάδα παρέμεινε στην κορυφή του καταλόγου με τα κράτη που εμφανίζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να κηρύξουν πτώχευση στα επόμενα πέντε χρόνια, σημειώνεται στην Έκθεση για το Κρατικό Χρέος στο πρώτο τρίμηνο του έτους, που συντάσσεται από την εξειδικευμένη εταιρεία CMA Datavision Bonds, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με τον σχετικό υπολογισμό υπάρχουν 57,7% πιθανότητες να υποχρεωθεί σε χρεοκοπία. Αποτέλεσμα αυτής της εκτίμησης είναι η υψηλή τιμή (1.015 χιλιοστά πάνω από την απόδοση του γερμανικού ομολόγου), στην οποία διαμορφώθηκε το συμβόλαιο ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας για την Ελλάδα. Η χώρα με τον μικρότερο κίνδυνο πτώχευσης παραμένει η Νορβηγία (1,6% ή 17,8 χιλιοστά). 

Ο κίνδυνος για tsunami απομακρύνθηκε και οι Ιαπωνικές αρχές ήραν την κατάσταση επιφυλακής.7,1 Ρίχτερ ήταν τελικά η σεισμική δόνηση.



Ο κίνδυνος για tsunami απομακρύνθηκε και οι Ιαπωνικές αρχές ήραν την κατάσταση επιφυλακής. Στο μεταξύ το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο αναθεώρησε στα 7,1 ρίχτερ το μέγεθος της σεισμικής δόνησης που αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός έως την πρωτεύουσα Τόκιο.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 66 χιλιομέτρων από την πόλη Σεντάι και 116 χιλιομέτρων από την Φουκουσίμα σε εστιακό βάθος που εκτιμάται στα 49 χιλιόμετρα.