Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η «ανάπτυξη» σκοτώνει όπως και η κρίση τους…Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

 Εσείς, το 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι που (σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ) είστε απλήρωτοι από έναν έως και 12 μήνες,


εσείς, το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που ζείτε σε συνθήκες ανέχειας και κατάθλιψης,

εσείς, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) ζείτε κάτω από το όριο της φτώχειας,

εσείς, το 68% των Ελλήνων που (σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν) διαθέτετε εισόδημα κάτω από 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος που θεωρείται όριο της επίσημης φτώχειας,

καθώς και όλοι εσείς οι υπόλοιποι που δεν συμπεριλαμβάνεστε σε καμία στατιστική της εξαθλίωσης και του εξανδραποδισμού, κάντε… υπομονή.

Τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην ομιλία του στη Κοζάνη για το γάλα.

 Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη διάρκεια ζωής στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το πρώτο και κύριο εδώ είναι ότι η Ελλάδα  είναι ελλειμματική πάνω από 50% σε αγελαδινό γάλα, λόγω περιορισμού-ποσόστωσης από την ΕΕ, την οποία έχουν δεχτεί όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.


Η έκθεση του ΟΟΣΑ, που πιέζει στην κατεύθυνση απελευθέρωσης της διάρκειας ζωής  στο παστεριωμένο γάλα, στηρίζεται στους κανονισμούς της ΕΕ, που δέχτηκαν και έχουν βάλει πλάτη, όλοι αυτοί που εμφανίζονται σήμερα να αντιδρούν.

Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για το χαμό του 13χρονου κοριτσιού από αναθυμιάσεις.

 Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για το χαμό του 13χρονου κοριτσιού.

Το σπίτι όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 13χρονο κοριτσάκι

Αναλυτικά αναφέρει:

«Άλλο ένα θύμα της αντιλαϊκής πολιτικής καταγράφηκε σήμερα στην Ξηροκρήνη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα 13χρονο κοριτσάκι, άνεργης μητέρας που ζούσαν χωρίς ρεύμα εδώ και ένα χρόνο και χωρίς θέρμανση, το οποίο πέθανε από τις αναθυμιάσεις που έβγαζε το μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν.

Κοζάνη: Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.

  Στην κατάμεστη αίθουσα Τέχνης της Κοζάνης μίλησε απόψε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα πλαίσια εκδήλωσης για τα 95 χρόνια του Κόμματος. 

Στην έναρξη της εκδήλωσης διαβάστηκε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου "τρία κόκκινα γράμματα", ενώ ανακοινώθηκε επίσης ότι στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας καλεί σε άμιλλα την οργάνωση της Στερεάς Ελλάδας.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε…!
Να μπει στο προσκήνιο η εργατική –λαϊκή πάλη

30/11/2013
Μέσα σε ένα πυρακτωμένο διεθνές πλαίσιο όπου εναλλάσσονται οι συμβιβασμοί και οι προσωρινές συμφωνίες, όπως στην περίπτωση του Ιράν, με σοβαρές κρίσεις στις σχέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας, οι εξελίξεις στην χώρα μας όλο και περισσότερο καθορίζονται από την πορεία των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για κυριαρχία. Και θεωρούμε αναγκαία αυτή την επισήμανση, γιατί, όσο ο λυσσαλέος ανταγωνισμός των «προστατών» μας αποτελεί το βασικό πεδίο των εξελίξεων, τίποτα καλό δεν προμηνύεται για τους εργαζόμενους και τον λαό, από κάθε άποψη. Πολύ περισσότερο, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά προσφέρει τον λαό και την χώρα βορά στους πάτρωνες είτε της Γερμανίας είτε των ΗΠΑ, με αντίστοιχες στον καθένα δεσμεύσεις, για να εξασφαλίσει πολιτική κυριαρχία για την ίδια και θέση και ρόλο για την ντόπια κεφαλαιοκρατική αστική τάξη που εκπροσωπεί και υπηρετεί.