Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΖΑΝ-ΛΙΚ ΜΕΛΑΝΣΟΝ


Αγαπητέ σύντροφε

Τολμάς να αναδείξεις το γεγονός ότι η δύναμή μας προέρχεται από τις πολλαπλά μπολιασμένες ρίζες μας. Και επέλεξες να το κάνεις αυτό, από μια κάθε άλλο παρά τυχαία πόλη. Από ένα εμβληματικό λιμάνι. Από τη Μασσαλία. Από τη Μεσόγειο.
Τη Μεσόγειο. Την κατ’ εξοχήν θάλασσα-σταυροδρόμι λαών, πολιτισμών, αξιών, θρησκειών, ανταλλαγή αγαθών, τρόπων ζωής. Την «ετερόκλητη Μεσόγειο που  παρουσιάζεται ως συνεκτική εικόνα, ως ένα σύστημα όπου όλα ανακατεύονται και ανασυντίθενται μέσα σε μια πρωτότυπη ενότητα», όπως παρατηρεί στην εισαγωγή του βιβλίου «Μεσόγειος» ο Φερνάν Μπροντέλ.

UBS: ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!


  Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ!
 Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ»!
 ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!

 Συνιστά κόλαφο για της εφαρμοζόμενες πολιτικές στη χώρα μας το γεγονός ότι ακόμα και η UBS ομολογεί ανοικτά τηναποτυχία τους, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο χρηματοδοτικής «βοήθειας» μετά το 2014, ενώ θεωρεί ως ισχυρή την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το Ευρώ.
 Να συγκρατήσουμε, επίσης, την εκτίμηση της UBS ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν πέρασε αλλά θα επιστρέψει σε 6 έως 18 μήνες!

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 1.300 ΑΝΕΡΓΟΙ!



Η ανεργία σπάει το ένα μετά το άλλο τα εφιαλτικά ρεκόρ. Τον Γενάρη του 2012 σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2011 η ανεργία εκτινάχθηκε στο 21,8% από το 21,2% του Δεκεμβρίου και από το 14,8% ένα χρόνο πριν. Ασύλληπτα μεγέθη όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά μαζί με την Ισπανία και για τα ευρωπαϊκά.
Μετά τους πρόσθετους 32.331 του Γενάρη, οι άνεργοι αγγίζουν πλέον τους 1.100.000 (με τα επίσημα στοιχεία, γιατί με τα πραγματικά η εικόνα γίνεται ακόμα πιο εφιαλτική).

Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ελπίδας έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Αποκατάστασης Παίδων Βούλας.



Μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ελπίδας έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Αποκατάστασης Παίδων Βούλας.
«Το αναστάσιμο μήνυμα ας γίνει μήνυμα ανάστασης και ανάτασης του λαού μας. Μήνυμα ανατροπής της κοινωνικής αδικίας αλλά και μήνυμα ελπίδας για μια προοπτική κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

Νόαμ Τσόμσκι- Είναι καταστροφή η πολιτική λιτότητας που επιβάλει η τρόϊκα στην Ελλάδα



Ο 84χρονος διάσημος Αμερικανός καθηγητής γλωσσολογίας και φιλοσοφίας του ΜΙΤ, Νόαμ Τσόμσκι ασκεί σκληρή κριτική στην Τρόϊκα για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει στις ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα για την περίπτωση της Ελλάδας χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή “ως καταστροφή” σε συνέντευξη του στον “Σκάι”. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα σημειώνει ότι “οι πολίτες στη χώρα δεν έχουν πολιτικές επιλογές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους”. Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει τρεις επιλογές απέναντι στην κρίση τονίζοντας ότι “καμία από αυτές δεν είναι ανώδυνη”.

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ



Με την ευκαιρία των ημερών του Πάσχα, το ΑΚΕΛ απευθύνει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές.
Η Εβδομάδα των Παθών τελειώνει με την Ανάσταση. Με τη δικαίωση της θυσίας και του μαρτυρίου μέσα από το φως της ελπίδας και της δικαιοσύνης. Αυτή τη δικαίωση αναμένει ο λαός μας εδώ και 38 χρόνια. Τη λύτρωση της πατρίδας μας από το μαρτύριο της διαίρεσης και της κατοχής. Αυτή η δικαίωση δεν θα έρθει χωρίς αγώνα. Ούτε όμως θα έρθει με κενά συνθήματα, με παλινδρομήσεις ανάμεσα στο ευκταίο και στο εφικτό και με ανέξοδες πατριωτικές ρητορείες.

Ο ρόλος και ο χαρακτήρας της «Χρυσής Αυγής».

Η ιδεολογία της «Χρυσής Αυγής» είναι φασιστική, πολιτική οντότητα δημιούργημα του αστικού πολιτικού συστήματος 





Μην τολμήσετε να απεργήσετε. Κάντε ό,τι σας ζητάει ο εργοδότης. Αλλιώς θα χάσετε τη δουλειά σας. Η πρόταση της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" προς τους εργαζόμενους (σ.σ. για μείωση ωρών εργασίας και μισθών) ήταν λογική υπό τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά». Το παραπάνω είναι απόσπασμα από ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής» στη Μαγνησία που απευθυνόταν προς τους εργάτες της Χαλυβουργίας. Και είναι χαρακτηριστικό του τι πρεσβεύει ο συγκεκριμένος χώρος, που τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται ως μία εναλλακτική λύση ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη.

To 12o πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Στο 43,3 % υποχωρεί ελαφρά το άθροισμα του δικομματισμού.Στις 7,3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ.Τρίτο κόμμα παραμένει το Κ.Κ.Ε.Ισχυρός και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Αναλυτική παρουσίαση από τον Red Star.






Χρόνια Πολλά σε όλους.

Προχωράμε στο ανανεωμένο με νέα στοιχεία 12ατο βαρόμετρο.
Θα ακολουθήσουν άλλα 2 το επόμενο την Κυριακή 22 Απρίλη και το τελευταίο την Παρασκευή με όλα τα στοιχεία από τις κρυφές δημοσκοπήσεις και την τελική εκτίμηση ψήφου.

Ο υπολογισμός του εκλογικού σώματος για τις επερχόμενες εκλογές είναι 9.850.000 εγγεγραμμένοι.

Το ύψος της αποχής (μέση τιμή) την υπολογίζω στο 29 % και το άθροισμα λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων στο 3 % (μέση τιμή ).Η αποχή μειώνεται αλλά μην ακούτε τις υπερβολές ότι  θα είναι 12 ή 20 %.Αυτά είναι (κοινώς) σαχλαμάρες…

Επομένως το σύνολο των εγκύρων ψήφων υπολογίζω ότι θα ανέλθει κατά μέσο όρο στις 6.700.000.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ

Συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ανατροπή της;



Στις 6 Μάη, δύο χρόνια από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, οι κάλπες.
Ο δολοφόνος γυρνά στον τόπο του εγκλήματος. Οι οικονομικοί δολοφόνοι στην Ελλάδα γυρίζουν και στον χρόνο, στην επέτειο, του εγκλήματος. Για τις 6 Μάη ορίστηκαν από τον τραπεζίτη – πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο οι εκλογές φαστ–τρακ. Ακριβώς στην επέτειο της ψήφισης του επαίσχυντου Μνημονίου 1, από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και την Ντόρα Μπακογιάννη, στις 6 Μάη του 2010. Είχε προηγηθεί στις 5 Μάη η τρομερή απεργία και διαδήλωση, που ανακόπηκε με το σκοτεινό έγκλημα στην Μαρφίν. Ενάμιση χρόνο αργότερα, στη μνημονιακή παρέα μπήκε και ο Σαμαράς με τη ΝΔ, της νέας αντιδραστικής επίθεσης.

Με ανοίγματα σε πρόσωπα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά έχουν στρατευτεί στους κοινωνικούς αγώνες μαζί με τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ http://www.corfupress.com





Με ανοίγματα σε πρόσωπα που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά έχουν στρατευτεί στους κοινωνικούς αγώνες μαζί με τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο Μπάμπης Χαραλάμπους, νυν βουλευτής και ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μπορμπότης (μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, μέλος τη Παγκερκυραϊκής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, γραμματέας στον αθλητικό όμιλο Σιναράδων)
είναι οι δύο συμμετέχοντες στο συνδυασμό που είχαν κατέβει και στις εκλογές του 2009, ενώ τα υπόλοιπα τρία πρόσωπα κατεβαίνουν για πρώτη φορά στο στίβο των βουλευτικών εκλογών.