Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λάρισα.

Σε συγκέντρωση στη Λάρισα μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην Πλατεία Ταχυδρομείου.


Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία.

«Συντρόφισσες και σύντροφοι

Φίλοι και φίλες

Κοψοχρονιά πουλήθηκε ο τελικός της Α1 στον Αλαφούζο ! Μεγάλη απώλεια στην πρώτη διαχείριση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ.

Ανω των 200.000 ευρώ υπολογιζόταν η εμπορική αξία της τηλεοπτικής μετάδοσης του τρίτου τελικού των πλέϊ οφ του μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (Τετάρτη 12/6), αλλά ο ΣΚΑΙ εξασφάλισε το δικαίωμα από το υπουργείο Οικονομικών με ποσό που εκτιμάται πως δεν υπερέβη τις 70.000 ευρώ.

Χωρίς επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο, ή τον τηλεοπτικό σταθμό, ολοκληρώθηκε το «deal», ενώ στα αζήτητα έμεινε ο αγώνας Πανιωνίου-Ρεθύμνου, όπως και το «Diamond League» του Οσλο.

Ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ. Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη μονομερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 2656 απολυθέντες εργαζόμενους.


Η πρωτοφανής απόφαση που λήφθηκε μετά από υποδείξεις της τρόικας στην Ελλάδα για απολύσεις στο δημόσιο, αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας, καταστρατηγεί το δικαίωμα  του ελληνικού λαού για αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση, καθώς και για ποιοτική ψυχαγωγία.

ΠΑΜΕ : ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στις 10.30 π.μ..

 ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στις 10.30 π.μ.



Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με τις μεθόδους και τις πρακτικές του δόγματος του “νόμου και της τάξης” αποφάσισε να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως ετοιμάζεται να κάνει με τα Ελληνικά αμυντικά συστήματα και με άλλους δημοσίους οργανισμούς και επιχειρήσεις .

«Άλλος πρωθυπουργός, αν δεν κάνει πίσω ο Σαμαράς». Αποφασισμένος να τραβήξει τη σύγκρουση ως τα άκρα φέρεται ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του matrix24.gr.

 Του Γιώργου Μελιγγώνη



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ενόψει της συνάντησής του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο άρσης της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, προκρίνοντας, σ’ αυτή την περίπτωση, την αλλαγή πρωθυπουργού από την παρούσα Βουλή, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Άγριο σφυροκόπημα της απόφασης της τρικομματικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Άγριο σφυροκόπημα από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ δέχτηκε η απαράδεκτη απόφαση της τρικομματικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να κλείσει την Δημόσια Ελληνική Ραδιοτηλεόραση. 


Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, με νέα παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη διάρκεια της συζήτησης για τις "προπαρασκευαστικές εργασίες ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (27-28 Ιουνίου 2013)", παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινονοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, πήρε τον λόγο και κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Μαζική συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ χτες.

Μαζική συγκέντρωση


Με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων της ΕΡΤ και τη συμπαράσταση συναδέλφων 
τους από άλλους κλάδους, σωματεία, Ομοσπονδίες, φορείς και εκπροσώπους κομμάτων, συνεχίζονταν μέχρι αργά χτες το βράδυ οι αντιδράσεις, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου και στη Μεσογείων, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, με συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους περιφερειακούς σταθμούς.

ΚΚΕ: Για τη διακοπή του σήματος του 902 από την DIGEA.

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη διακοπή του σήματος του 902 από την DIGEA.



Αναλυτικά το δελτίο τύπου: 

 Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ : Ο ήχος μπορεί να κλείσει, αλλά η φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν θα σταματήσει να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα.

Από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απόφασή της. 


Ο ήχος μπορεί να κλείσει, αλλά η φωνή των εργαζομένων και του λαού εδώ, είναι τέτοια που δεν μπορεί να σταματήσει να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, ζητά από την Ελλάδα να μην κλείσει η ΕΡΤ.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU ή UER) ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να ακυρώσει την απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ .


Ο πρόεδρος της UER και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να "ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση", αναφέρεται σε ανακοίνωση της UER.

Ταφόπλακα στην ΕΡΤ με υπουργική απόφαση.

Στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ η υπουργική απόφαση που βάζει την «ταφόπλακα» στην ΕΡΤ. 


Οι μαζικές απολύσεις για το σύνολο των εργαζομένων είναι ήδη γεγονός, καθώς ισχύουν με τη δημοσιοποίηση της εν λόγω απόφασης.

Ειδικότερα: