Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για την επιστράτευση των απεργών, 31/7/2010

Η κυβέρνηση με την επιστράτευση και τη βία, προσπαθεί να εμφανιστεί ως προστάτης της κοινωνίας απέναντι στις «συντεχνίες». Προστάτης της κοινωνίας στην οποία η ίδια, με την καθοδήγηση της τρόικας, έχει κηρύξει ανοιχτό πόλεμο.
Δεν χρειάζεται καν να υπενθυμίσει κανείς τις προεκλογικές δεσμεύσεις για κατάργηση του θεσμού της επιστράτευσης, μιας και είναι πλέον δεδομένο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι συνώνυμο της απάτης και του ψέματος.
Προσπαθούν με την επιστράτευση να προειδοποιήσουν όλα τα  λαϊκά στρώματα ότι θα χρησιμοποιήσουν εναντίον τους κάθε μέσο αν τολμήσουν να προχωρήσουν στο δρόμο των ανυποχώρητων αγώνων διαρκείας. Αυτό το δρόμο όμως είναι σίγουρο ότι, αργά ή γρήγορα, θα τον διαλέξει ο λαός γιατί αποτελεί τη μόνη διέξοδο από την ολοκληρωτική καταστροφή και εξαθλίωση.

Ερώτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα: Η στάση της Ελλάδας για τη Γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα της Μονομερούς Ανακήρυξης Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου

Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Μετά τη Γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα της Μονομερούς Ανακήρυξης Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για την ειρήνη, καθώς διευκολύνεται η εκμετάλλευση κρίσεων από τρίτες χώρες για δικούς τους σκοπούς . Οποιαδήποτε επέμβαση στα εσωτερικά ανεξάρτητου κράτους θα δημιουργεί  στο μέλλον προϋποθέσεις για αποσχίσεις, εφόσον αυτή θα είναι η επιθυμία των ισχυρών κρατών που επεμβαίνουν. Τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και του Καυκάσου όσο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη ζητήματα μειονοτήτων μπορούν τώρα ευκολότερα να εξελιχθούν σε εστίες κρίσεων και πολεμικών αντιπαραθέσεων.

Κατηγορίες Φιντέλ Κάστρο για βασανισμό από τις ΗΠΑ κουβανών κρατούμενων

Σε μια ακόμη δημόσια εμφάνισή του ο πρώην πρόεδρος της Κούβας άσκησε έντονη κριτική εναντίον των ΗΠΑ, λέγοντας πως οι πέντε κουβανοί πράκτορες που έχουν φυλακιστεί για περισσότερο από μια δεκαετία στις Ηνωμένες Πολιτείες υφίστανται κακομεταχείριση από τις αρχές.
Μάλιστα είπε ότι ο ένας εξ αυτών είναι περιορισμένος σε ένα κελί τόσο μικρό που η κατάσταση που υφίσταται ισοδυναμεί με βασανιστήριο.

Ο Κάστρο σημείωσε επίσης ότι η Κούβα ουδέποτε θα βασάνιζε κατασκόπους που έχει συλλάβει.
Ο 83χρονος Κάστρο μίλησε σε νεαρά μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, ενώ μαγνητοσκοπημένο υλικό από την ομιλία του μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
"Είναι άνθρωποι που έχουν υποφέρει επί 12 χρόνια. Τα δεινά αυτών των ανθρώπων δεν μετράνε, δεν αξίζουν τίποτα;", είπε ο Κάστρο για τους πέντε φυλακισμένους, που είναι γνωστοί με το χαρακτηρισμό "Πέντε Ήρωες" στην Κούβα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ- Προαναγγελία νέας σφαγής στα λαϊκά εισοδήματα

Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, πρέπει να μειωθούν στην Ελλάδα παραπέρα οι μισθοί και συντάξεις, για να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και να ενισχυθεί η «ανταγωνιστικότητα»
Από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ

Μονιμοποίηση των μέτρων εξόντωσης των εργαζομένων, αλλά και νέα μέτρα παραπέρα συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, μέχρι πλήρους εξόντωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, προαναγγέλλονται μέσω της νέας έκθεσης της Κομισιόν, δίνοντας και τον τόνο των συμπερασμάτων της παρούσας επιθεώρησης στην Ελλάδα από την τρόικα.

ΠΑΜΕ : Προχωρούν στο «ξήλωμα» της ήδη υποβαθμισμένης δημόσιας υγείας

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόϊκα συνεχίζουν ακάθεκτα την επίθεση ενάντια στις εναπομείναντες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις. Στο στόχαστρο τους  τώρα μπήκαν τα δημόσια νοσοκομεία με καταιγίδα περικοπών και πρόσθετα χαράτσια που «φορτώνουν» τους εργαζομένους μέσω των ταμείων της.
Όπως αποκαλύπτουν  τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας μόνο το πρώτο εξάμηνο το ποσό μείωσης σε φάρμακα και άλλα νοσηλευτικά υλικά έφτασε το 17,5%. Σχεδιάζεται ακόμα από τον Οκτώβρη η κατηγοριοποίηση των ασθενειών …..!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α: Ένα ακόμη βήμα για συρρίκνωση της δημοκρατίας



Μετά την επιστράτευση - κατά παραβίαση του Συντάγματος - των απεργών στα φορτηγά, η απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις ως μηχανισμό παράκαμψης της απεργίας, συνιστά ακόμη ένα βήμα για την περαιτέρω συρρίκνωση της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Επικίνδυνος ο Ελληνοαμερικάνος που μας κυβερνά.Πέρασε την Ελλάδα για ...Τέξας και βάζει τον στρατό να αντιμετωπίσει τους φορτηγατζήδες ! Επίκαιρο σχόλιο του Red Star


Από το κακό στο χειρότερο ο George Papandreou.Την είδε Bush και μετά την επιστράτευση ,βάζει στο παιχνίδι τα φανταράκια μας. Αλήθεια ποιος είναι αυτός που επιδιώκει νεκρούς κύριε Πάγκαλε;Μήπως ο George Papandreou περνά τους νταλικέρηδες για χορεύτριες που ανοίγουν τα πόδια ; Eίχαμε ήδη 2 τραυματίες στην Θεσσαλονίκη, τι θα γίνει αν οι άπειροι φαντάροι μας τσαμπουκαλευτούν με τους φορτηγατζήδες ; Θα κρατάνε και όπλα ;