Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ομιλίες της ΓΓ της ΚΕ του Κ.Κ.Ε.


Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, για τις επόμενες μέρες, περιλαμβάνει τις παρακάτω ομιλίες:

-- Τη Δευτέρα 26 Μάρτη, στις 9 το πρωί, ομιλία σε συγκέντρωση εργαζομένων στη Ζώνη Περάματος.
-- Την Τετάρτη 28 Μάρτη, στις 7μ.μ., ομιλία σε συγκέντρωση στη Λαμία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου.

H κυβέρνηση τρομοκρατεί το λαό συλλαμβάνοντας πολίτες στο Σύνταγμα.



Αναδημοσίευση άρθρου από την ιστοσελίδα του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

  

Η  αστυνομία  με μία κυκλωτική  κίνηση στρίμωξε  πολίτες- που  διαδήλωναν  ειρηνικά- μέσα σε στοά της Σταδίου στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου και  συνέλαβε 23 αγωνιστές και τους μετέφερε στη ΓΑΔΑ   για εξακρίβωση …….στοιχείων.
 
·       Τα Κέντρο  από το πρωί αστυνομοκρατείται . Η κυβέρνηση πέτυχε να είναι περισσότεροι αστυνομικοί από το λαό που θα ήθελε να παρακολουθήσει την παρέλαση. Η αστυνομία ούτε στους γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στη συνηθισμένη μαθητική παρέλαση δεν  επέτρεψε να δουν τα παιδιά  τους .

Δραστηριότητες ΚΟ του Κ.Κ.Ε.


Δραστηριότητες ΚΟ του Κ.Κ.Ε.

Σήμερα Σάββατο:
-- Σε πολιτική συγκέντρωση στο Λουτρό Αμφιλοχίας (κεντρική πλατεία) στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Μωραΐτης.
Αύριο Κυριακή:
-- Περιοδεία σε Αλιστράτη, Πρώτη και Ροδολίβος Σερρών θα πραγματοποιήσει ο Σ. Αθανασιάδης, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Σερρών του ΚΚΕ.
Τη Δευτέρα 26/3:
-- Στις 7 μ.μ. στο Καματερό, στον κινηματογράφο «Μελίνα», σε συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ» θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αποσπάσματα απο την συνέντευξη του Δ. Στρατούλη στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ (Γ. Παπαδάκης).


Ο Δημήτρης Στρατούλης συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ (Γιώργο Παπαδάκη) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στοχοποιεί εκ των προτέρων την Αριστερά και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που διοργανώνουν διάφοροι κοινωνικοί φορείς και κινήματα την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, για να αποκρύψει ότι οι λαϊκές αντιδράσεις προκαλούνται από τη σκληρότητα των μνημονιακών πολιτικών που η ίδια εφαρμόζει. Με αυτό τον τρόπο τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης θέλουν να δείξουν ότι αντιδρά στο μνημόνιο και στις βάρβαρες πολιτικές τους μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, 24-25 Μάρτη: να γίνουν οι παρελάσεις Παλλαϊκές διαδηλώσεις


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 25 ΜΑΡΤΗ, Πλατεία Κλαυθμώνος 10.00 π.μ., πορεία πρός Σύνταγμα  (Φιλελλήνων & Όθωνος 10. 30 π.μ.)

- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ "ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ" ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε.
- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ- ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ- ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ-ΛΑΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τα γεγονότα της 24ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.


Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τα γεγονότα της 24ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας



24 Μάρτη, ημέρα της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, και η περιοχή θύμιζε κατεχόμενη ζώνη. Χιλιάδες αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν στο κέντρο της πόλης με στόχο τη "διατήρηση της τάξης", απαγορεύοντας ακόμη και σε γονείς να παρακολουθήσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στην παρέλαση. 
Για άλλη μία φορά, γίναμε θεατές καταστολής και προσαγωγών πολιτών, άνευ λόγου και αιτίας, που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεση τους στις μνημονιακές πολιτικές. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την 25η Μαρτίου.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την 25η Μαρτίου.



Τότε τρομοκρατούσαν το λαό ότι αν ξεσηκωθεί κατά του Σουλτάνου, των ντόπιων συνεργατών του και της «Ιερής Συμμαχίας» θα καταστραφεί. Τώρα του λένε ότι θα ζήσει το χάος αν συγκρουστεί με την αστική εξουσία, την ΕΕ, αν δεν δεχθεί τις αλυσίδες και την εξαθλίωση που του φέρνουν οι υπερασπιστές του καπιταλισμού. Οι θυσίες του αγώνα του λαού για το δίκιο του είναι ασύγκριτα λιγότερες από τα δεινά, τις συμφορές, που του φέρνει η υποταγή και η μοιρολατρία.

Δίκτυο Συνδικαλιστών - Χαιρετισμός για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που διοργανώθηκαν σε αρκετές γερμανικές πόλεις.


Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς  

To Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς χαιρετίζει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που διοργανώθηκαν στο Βερολίνο και σε αρκετές ακόμη γερμανικές πόλεις, με πρωτοβουλία της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR και των συνδικάτων IG Metall και Verdi.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ κριτήριο χειραφέτησης του λαού.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση την Πέμπτη στο Αιγάλεω 


Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση 


Σε μαζική συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Νοτιοδυτική Αχτίδα του Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει παρακάτω εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα.
«
Βαδίζουμε, όπως φαίνεται, ολοταχώς προς τις εθνικές εκλογές, όπου θα τεθούν πραγματικά τα πιο τρομοκρατικά διλήμματα απ' ό,τι έχουμε γνωρίσει απ' τη Μεταπολίτευση. Τρομοκρατία και νοθεία της κοινωνικής θέλησης είναι τα όπλα που έχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, επιχειρηματικοί όμιλοι και τα παπαγαλάκια τους, αλλά και η Κομισιόν, τα όργανα της ΕΕ. Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν έχει φτάσει ακόμη στις αυξημένες απαιτήσεις, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα, πολύ περισσότερο από άλλες χώρες στην Ευρώπη, είναι ανερχόμενο, ωστόσο πίσω απ' τις απαιτήσεις, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη λαϊκή συνείδηση.

Επίκαιρο άρθρο στον Ριζοσπάστη: Με αφορμή την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για «κοινή δράση της Αριστεράς».


Με αφορμή την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για «κοινή δράση της Αριστεράς».

Με επιστολή της προς το ΚΚΕ (και τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ίδια λέει), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάει συνάντηση «με στόχο τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής της αντιδραστικής επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους». Σύμφωνα με το ΠΡΙΝ (11/3/2012), που δημοσιεύει σχετικό ρεπορτάζ, «υπό το βάρος της ιστορικού χαρακτήρα, γενικευμένης και σαρωτικής επέλασης του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα, που γνωρίζει νέα κορύφωση (...) οι ηγεσίες όλης της Αριστεράς επωμίζονται με ιστορικές ευθύνες».

Στο 13% ο Ζαν Λικ Μελανσόν: Σταθερά ανοδική η πορεία του υποψήφιου του Αριστερού Μετώπου.


Τσερεζόλε Ε. -Η ΑΥΓΗ



Ασταμάτητη συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις του Ζαν Λικ Μελανσόν, του υποψήφιου του Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου - Μαΐου. Μετά την εντυπωσιακή σε μέγεθος και σε πάθος συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής, στην πλατεία της Βαστίλης, στο Παρίσι (120 χιλιάδες άτομα), η δυναμική που έχει πλέον αναπτύξει η προεκλογική του εκστρατεία αποτυπώθηκε σε νέα αύξηση του ποσοστού του. Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA, ο Μελανσόν βρίσκεται πλέον στο 13% της πρόθεσης ψήφου - τόσο όσο ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού -, πλησιάζοντας έτσι τη Μαρίν Λεπέν, που βρίσκεται στο 13,5%

1821 - 2021: 200 χρόνια μια ζαριά...Της Λιάνας Κανέλλη.


Της Λιάνας Κανέλλη



H Ελλάδα βιάζεται. Βιάζεται πολύ. Ετσι είπε ο αρχηγός της συμπολιτευόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παραμονές 25ης Μαρτίου. Μέρες και ώρες δηλαδή της μεγάλης επιβεβλημένης μαζικής ανατριχίλας και οργής, όταν κι οι ελάχιστοι εναπομείναντες ανάπηροι πολέμου αρνούνται να παρελάσουν γιατί τους ζητάει, η Ελλάδα που βιάζεται, να πεθάνουν μια ώρα αρχύτερα, αφού ως επιζήσαντες την επιβαρύνουν με τις πετσοκομμένες συντάξεις τους. Η Ελλάδα βιάζεται...
Οπως θέλω και ξέρω το διαβάζω. Βιάζεται, τρέχει. Και β ι ά ζεται.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ


Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα 

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Πρωθυπουργό για την πορεία του PSI ή αλλιώς της οργανωμένης χρεοκοπίας γιατί περί αυτού πρόκειται, καθώς και για την πορεία προς τις εκλογές. Καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό, την έντονη ανησυχία μας για την πορεία της οικονομίας. Κυρίως, για την ήδη ειλημμένη απόφαση για νέα μέτρα ύψους περίπου 16 δις. ευρώ που θα γονατίσουν την κοινωνία και θα καταρρακώσουν την ήδη καταρρακωμένη οικονομία.

Μίκης Θεοδωράκης: Δεν κατεβαίνει σε "στημένες" εκλογές.


Απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμετοχής της «Σπίθας» στις εκλογές ο Μίκης Θεοδωράκης.



 Σε απάντηση των πιέσεων οργανώσεων και στελεχών του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών (ΚΑΠ) που προτείνουν την εκλογική κάθοδο, ο μουσικοσυνθέτης επιλέγει να αποστασιοποιηθεί, επικαλούμενος τον προσανατολισμό που έχουν οι εκλογές.

Όπως αναφέρει Το Βήμα, το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν οι φωνές στις «Σπίθες», οι οποίες επιμένουν ότι πρέπει να γίνει το βήμα της διεκδίκησης της ψήφου στις εθνικές εκλογές, με όποιον τρόπο -άλλοι προτάσσοντας τη συμμετοχή σε αντιμνημονιακά μετωπικά σχήματα, και άλλοι επιλέγοντας την αυτόνομη, αλλά υπό μορφή μετώπου με συνεκτικό κρίκο τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, εκλογική κάθοδο.