Τρίτη 3 Μαΐου 2011

διαγωνίως,Tελικά, έκανε λάθος η πρώτη αγγλική επανάσταση και ο Kρόμβελ που δεν ξεπάστρεψαν τη βασιλική φάρα.


Παντρεύτηκε λοιπόν ο διάδοχος του θρόνου της Aγγλίας. Eν μέσω παγκόσμιας γκλαμουριάς ώστε να συγκινείται το φιλοθεάμον κοινό και να συμπάσχει με τα ανθρώπινα, πολύ ανθρώπινα, των γαλαζοαίματων. Aυτοί ονομάστηκαν έτσι γιατί οι φλέβες στα ασπρουλιάρικα χέρια τους φαντάζουν γαλάζιες, ενώ το αίμα των χωρικών και των στρατιωτών στο μεσαίωνα χυνόταν κατακόκκινο. Oι «γαλαζοαίματοι» της Aγγλίας ξόδεψαν τ’ άντερά τους για να συντηρήσουν το μύθο τους στη μέση της κρίσης και στα στερνά του καπιταλισμού.

Σκηνοθεσίες, φαντεζί ρούχα, ασφαλίτες τσιλιαδόροι παντού, πρόβες γάμου, οι τηλεοράσεις όλου του κόσμου ώστε το σύγχρονο όπιο να φτάνει παντού και ο φτωχός να ταυτίζεται με το ανάποδο κοσμοείδωλό του.

ΟΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ... Η SIEMENS ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ!

Σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα, οι τρεις επεκτάσεις του Αθηναϊκού μετρό Αγ. Δημήτριος - Ελληνικό, Αγ. Αντώνιος - Ανθούπολη και Αιγάλεω - Χαϊδάρι είναι ολοκληρωμένες τεχνικά και έτοιμες προς παράδοση εδώ και καιρό. Απομένει η απαιτούμενη πιστοποίηση για την ηλεκτρονική σηματοδότηση της κυκλοφορίας των συρμών, η οποία "σκοντάφτει" στο γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τη γνωστή σε όλους Siemens που στα Ελληνικά δεδομένα λειτουργούσε συχνά πυκνά μονοπωλιακά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟ».



Η  πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια της  Αστυνομίας να συλλάβει και να παραπέμψει  στο  Αυτόφωρο τη  συντονίστρια γιατρό της εφημερίας του νοσοκομείου  «Αττικό», επειδή  δεν υπήρχε  διαθέσιμο  κρεβάτι νοσηλείας, αποτελεί  απόδειξη   ότι  τα αντιλαϊκά  μέτρα  της Κυβέρνησης  πάνε  χέρι – χέρι  με  τον  εντεινόμενο  κυβερνητικό  αυταρχισμό  και  την  κρατική  καταστολή.
Η  Κυβέρνηση  με  τις  άγριες  περικοπές  στη  χρηματοδότηση  της  δημόσιας  υγείας, μειώνει τα νοσηλευτικά κρεβάτια, αυξάνει  τα  ράντζα,  μειώνει το προσωπικό, οδηγεί σε  ελλείψεις ιατρομηχανολογικού  εξοπλισμού και  υγειονομικού υλικού. 

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www:epohi.gr

Η συντεχνία, το προνόμιο, ο μανδαρίνος, τα κεκτημένα και το ξεπούλημα

Η αφορμή για το σημείωμα αυτό δόθηκε από το αφιέρωμα που είχε το «Κυριακάτικο Έθνος» (της 3ης Απριλίου) στο «αμετανόητα σπάταλο, φαύλο» κ.λπ. Δημόσιο και στα σκανδαλώδη προνόμια που παρέχει στους εργαζόμενους σε αυτό. Στο πρωτοσέλιδο και σε εσωτερικές σελίδες, έβαλε κατά των «συντεχνιών» των εργαζομένων σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ και Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (βαφτίζοντας συλλήβδην και τους 4 φορείς ΔΕΚΟ!) που -προκειμένου να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τα με δημόσιο χρήμα «ευεργετήματα»- δηλώνουν προκλητικά «αποφασισμένοι να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία…» και καλούσε τον πρωθυπουργό να παρέμβει. Μια ρητορική ρουτίνας πια («Πού πάνε τα λεφτά - Οι μανδαρίνοι του κράτους συνεχίζουν το πάρτι της σπατάλης», «Να μπει τέλος στα προκλητικά προνόμια» και «Το δικό τους μνημόνιο: Το μεγάλο φαγοπότι στη Δημόσια Διοίκηση»).
Μέχρι εδώ, όλα γνωστά.

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρωθυπουργό με θεμα «Εκποίηση του δημόσιου πλούτου»


Συμπληρώνεται ένας  χρόνος από την ψήφιση του μνημονίου της χρεοκοπίας, που το μόνο που κατόρθωσε ήταν να σώσει τους τραπεζίτες και να δώσει πολύτιμο χρόνο στους δανειστές μας να εξασφαλίσουν πως δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ. Ο πρώτος χρόνος υπέρογκων αυξήσεων φόρων και δραστικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, οδήγησε σε απόλυτη αστοχία των αρχικών προβλέψεων, αφού η ύφεση τρέχει με 4,5% του ΑΕΠ, ο πληθωρισμός με 4,5% και η επίσημη ανεργία έχει ξεπεράσει το 15%.

Αργεντινοί επιβάτες έβαλαν φωτιά στα τρένα επειδή καθυστερούσαν !



Έβαλαν φωτιά στα τρένα... Ο λόγος για Αργεντινούς επιβάτες, που εξοργίστηκαν από την πολύωρη αναμονή την οποία προκάλεσε ο εκτροχιασμός τρένου, σε ώρα αιχμής, στο Μπουένος Άιρες και βγήκαν εκτός εαυτού.
Τουλάχιστον 8 βαγόνια παραδόθηκαν στις φλόγες σε τρεις πολυσύχναστους σταθμούς της αργεντίνικης πρωτεύουσας.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό Χαΐντο, όπου οργισμένοι ταξιδιώτες πέταξαν από το τρένο τον οδηγό και τον ελεγκτή κυκλοφορίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ K.K.E : Προβλήματα εργαζομένων στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).



Προς τις Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Η διοίκηση του ομίλου ΕΛΠΕ αξιώνει μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων έως και 40%, αύξηση ωραρίου απασχόλησης, και πρόσληψη νέων, «πιο φθηνών» εργαζομένων με λιγότερα δικαιώματα. Ταυτόχρονα  αρνείται να πάρει μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή ο όμιλος εμφάνισε το 2010 κέρδη 180 εκ. ευρώ. Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η κερδοφορία των μονοπωλίων και μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα είναι πράγματα ασυμβίβαστα. Οι εργαζόμενοι αντιδρώντας σε αυτές τις στοχεύσεις έχουν προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις  κλιμακώνοντας με 10ήμερη απεργία.

Θυσία - οδηγός στις μάχες του σήμερα. Μαζική η εκδήλωση που έγινε το Σάββατο στο χώρο όπου σκοτώθηκαν οι τρεις ΕΠΟΝίτες.


Μαζική η εκδήλωση που έγινε το Σάββατο στο χώρο όπου σκοτώθηκαν οι τρεις ΕΠΟΝίτες
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην κεντρική πλατεία
Τους τρεις ΕΠΟΝίτες ήρωες,Δημήτρη Αυγέρη, Θάνο Κιοκμενίδη και Κώστα Φολτόπουλο, που η θυσία και ο ηρωισμός τους καταγράφηκε στην Ιστορία και τη λαϊκή μνήμη, τίμησαν το περασμένο Σάββατο στον Υμηττό, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, η ΚΟ Υμηττού του ΚΚΕ, η ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, στη στολισμένη με κόκκινες σημαίες κεντρική πλατεία της πόλης.
Πριν από 67 χρόνια, σε ένα μικρό σπιτάκι του Υμηττού, οι τρεις ΕΠΟΝίτες ήρωες έγραψαν μία ακόμα λαμπρή σελίδα στο έπος της Εθνικής Αντίστασης και των αγώνων του λαού για λευτεριά και προκοπή. Ηταν Παρασκευή 28 Απρίλη του 1944, όταν καμιά διακοσαριά Γερμανοί και ένα τάγμα γερμανοτσολιάδες έκαναν έφοδο στη συνοικία, με σκοπό να μπλοκάρουν το σπίτι που φύλαγε τα όπλα του ο ΕΛΑΣ, στην οδό Αγραίων 47.