Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάλεσαν σε μετερίζια ανυποχώρητου ταξικού αγώνα.

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός»


Υπόσχεση κλιμάκωσης του 
αγώνα με γενική απεργία ήταν η απάντηση του εργαζόμενου λαού στον πρωθυπουργό της τρικομματικής κυβέρνησης, που το πρωί του Σαββάτου, εγκαινιάζοντας τη ΔΕΘ, προσπάθησε να πείσει το λαό να αυτοκτονήσει για χάρη μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων και των κερδών τους και προκάλεσε την εργατική τάξη, ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. 

Το ΠΑΜΕ καλεί τις ταξικές δυνάμεις των συνδικάτων ακόμα πιο αποφασιστικά να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων και οργάνωσης της Γενικής απεργίας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




                                                                                                                               Αθήνα 10 Σεπτέμβρη 2012

Όσο η κυβέρνηση, οι εργοδότες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ εξειδικεύουν τα μέτρα τόσο αποκαλυπτικότεροι γίνονται. Τα επώδυνα μέτρα αλλά αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας όπως ψευδώς ισχυρίζονται αφού πρόκειται για μέτρα σωτηρίας και εξασφάλισης της κερδοφορίας της μεγαλοεργοδοσίας και των πολυεθνικών, κάνουν την απάντηση των εργαζομένων με Γενική απεργία άμεση αναγκαιότητα και μονόδρομο.

Φασισμός: Σαρξ εκ της σαρκός τους.Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Φασισμός: Σαρξ εκ της σαρκός τους

Είναι
η υπονόμευση του συλλογικού και η θρησκεία του άφατου ατομισμού που στην οικονομία λατρεύει τον «ιδιώτη» και στην πολιτική διακηρύττει το θατσερικό δόγμα «η κοινωνία δεν είναι τίποτα, το άτομο είναι το παν».
*

Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στους μικροπωλητές αθωώνουν το Μνημόνιο για την κοινωνική καταστροφή που ζούμε.


Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


Οι νέοι τραμπουκισμοί της φασιστικής Χρυσής Αυγής σε βάρος μικροπωλητών σε Λαϊκές αγορές σε Ραφήνα και Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας ξεπέρασαν κάθε όριο. Οι φασίστες με συμμορίτικο τρόπο, πολλοί εναντίον ενός, όπως πάντα, με την ανοχή τηςαστυνομίας, αλλά και την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας από το σάπιο πολιτικό σύστημα που δήθεν καταγγέλλουν, επιτέθηκαν σε φτωχούς μεροκαματιάρηδες.

Σχόλιο του K.K.E. για τη θέση του Προέδρου των Γερμανών βιομηχάνων στο SPIEGEL.


Σχόλιο του K.K.E.



Η πρόταση των Γερμανών βιομηχάνων να γίνει η Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη, μέσα στην ευρωζώνη, σημαίνει εργαζόμενοι χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και φυσικός και ορυκτός πλούτος παραδομένος στις ορέξεις τους.
Αυτό είναι το κοινό όνειρο Γερμανών και Ελλήνων καπιταλιστών, αυτόν το στόχο προωθεί η στρατηγική της ΕΕ.

Τίτλοι τέλους για την τηλεόραση του 902.Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης του «902».


Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους.

Το «τσιπάκι» που λέγαμε...(Σαν τις κατσαρίδες)...


Του Δημήτρη Μυ

Ήδη η επιστήμη μπορεί και ελέγχει τις κατσαρίδες! Με ένα τσιπάκι τοποθετημένο πάνω τους, είναι δυνατός ο έλεγχος των επιλογών τους με τέτοια ακρίβεια ώστε μπορούν να βαδίσουν σε μια προσδιορισμένη (από τους επιστήμονες) γραμμή, ακόμη κι αν αυτή οδηγεί στον θάνατό τους. Όχι, τέτοια τσιπάκια προς το παρόν δεν είναι γνωστό ότι έχουν εμφυτευτεί σε ανθρώπους. Αυτοί ακόμη ελέγχονται με πιο απλούς - παραδοσιακούς τρόπους...