Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Τιμάμε την 8 Μάρτη - Ημέρα Αγώνα των Γυναικών της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτισσών, των νέων , των μεταναστριών




ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ - ΟΓΕ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΣΣΩΝ, ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΗ 2011, 6.30μμ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ο καπιταλισμός τσακίζει τη ζωή,
κάνε τη δύναμή σου ανατροπή


Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα, μετανάστρια,

KKE,Ιδεολογική κρίση - Προγραμματική ανασυγκρότηση



Το κομμουνιστικό κίνημα διανύει τη 17η δεκαετίατου, αν θεωρήσουμε ως αφετηρία του την πρώτη έκδοση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου (1848).
Ωστόσο, θα ισχυριστούμε ότι ουδέποτεάλλοτε το διέτρεξε τέτοια βαθιά ιδεολογική - οργανωτική κρίση, όσο τηντελευταία περίπου 25ετία, με χρονολογία αναφοράς το 1986, έτοςδιεξαγωγής του 27ου Συνεδρίου του ΚΚΣΕ, που υιοθέτησε την πολιτική της«περεστρόικα» (ανασυγκρότησης).
Περίπου από τότε τέθηκε σε κίνησημια διαδικασία ακύρωσης όλων των βηματισμών του 20ού αιώνα στηνοικοδόμηση του σοσιαλισμού (ανώριμου κομμουνισμού), δηλαδή στηδιαμόρφωση του κομμουνιστικού τρόπου παραγωγής, στην κατάργηση τωνκαπιταλιστικών σχέσεων, στην πάλη για την εξάλειψη σχέσεων ατομικήςιδιοκτησίας οποιασδήποτε μορφής, στη διαμόρφωση νέων (κομμουνιστικούχαρακτήρα) νομικών - πολιτικών - πολιτιστικών σχέσεων, συνείδησης και πρακτικής.
Βέβαια, ο βαθμός στον οποίο συντελέστηκαν οι παραπάνω βηματισμοί, οι ιστορικοί σταθμοί και οι καμπές ποικίλλουν σε αυτό τοπρώτο ιστορικά εκτεταμένο εγχείρημα στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας,που τα φύτρα της συναντήσαμε από την πρωτοπόρα περίπτωση στη Ρωσία έως τα βάθη της Ασίας και το ανατολικό τμήμα της, από τα Βαλκάνια και τηνΚεντρική Ευρώπη έως την Καραϊβική.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - Συμφωνήθηκε διάλογος για σειρά συγκεκριμένων θεμάτων



Συνάντηση με τη Δημοκρατική Αριστερά είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, είχε προταθεί από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια των πρωτοβουλιών τους για προγραμματικό διάλογο με άλλους πολιτικούς χώρους.
Στην αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχαν οι Ιωάννα Κοντούλη, Νίκος Μυλωνάς, Γιάννης Παρασκευόπουλος και Γιάννης Τσιρώνης. Από τη πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς στη συνάντηση πήραν μέρος οι Σάκης Κουρουζίδης, Χαρά Παπαϊωάννου και Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρότειναν προς τη Δημοκρατική Αριστερά συναντήσεις διαλόγου για τη μεταναστευτική πολιτική, το Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Τόνισαν ότι ενδιαφέρονται για προγραμματικό διάλογο σε συγκεκριμένη θεματική βάση, με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Η συζήτηση γι' αυτά, μπορεί να βοηθήσει όλες τις πλευρές να εμπλουτίσουν τις θέσεις και την οπτική τους.

Σε κρίσιμο στάδιο η απεργία πείνας των 300!-Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί αύριο σε συνέντευξη τύπου στις 12.00 στο Σύνταγμα, ενώ σχεδιάζεται πορεία διαμαρτυρίας και συναυλία για την Παρασκευή 4/3.


Tης Χριστίνας Ζιάκα

 Μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε 22 απεργοί πείνας κατέρρευσαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μετά από 35 ημέρες απεργίας, κινδυνεύουν όλοι με μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία τους, ακόμη και με θάνατο.

Η αίσθηση ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, καθώς και η προκλητική, ανάλγητη, στο τέλος-τέλος εγκληματική, στάση της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν τους οδήγησε σε υποχώρηση, αλλά ίσα-ίσα, τους οδηγεί στο να σκληρύνουν την στάση τους!

Αυτές τις ώρες αναπτύσσεται μια τάση ανάμεσα σε πολλούς από τους απεργούς πείνας για να προχωρήσουν και σε απεργία δίψας, σταματώντας να λαμβάνουν και νερό. Αυτό θα σημαίνει ταχύτατη και δραματική επιδείνωση της υγείας τους!

Αυτόνομη Παρέμβαση: Κλιμάκωση του αγώνα με νέα Γενική Απεργία στις 17 Μάρτη


 Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την ΕΕ στα πλαίσια των επιλογών τους για ανατροπή, περιορισμό και κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων προς όφελος του κεφαλαίου και των δανειστών, κορυφώνει την επίθεση της ενάντια στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.
Συνεχίζοντας με μεγαλύτερη ένταση τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, προωθεί μέσα από το 4ομνημόνιο νέες περικοπές στους μισθούς στον ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα, στις συντάξεις, ιδιαίτερα τις επικουρικές, στο θεσμό των Βαρέων και ανθυγιεινών, στις Συλλογικές Συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιεί και ξεπουλά τις Δημόσιες επιχειρήσεις και τη Δημόσια περιουσία.

Συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εφημερίδα «Ντεβνίκ» της ΠΓΔΜ




Ερώτηση: Το ΚΚΕ αντιτάχθηκε στον εθνικιστικό παροξυσμό, που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα την περίοδο του 1991-1993. Διαφώνησε το 1992 με την κοινή θέση των υπόλοιπων αρχηγών των ελληνικών κομμάτων, που είχαν καταλήξει πως η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος μια χώρα που στο όνομα της περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία». Μπορείτε να μας πείτε πως σήμερα το ΚΚΕ έχει διαμορφώσει τη θέση του για το ζήτημα και αν συμφωνεί με την λεγόμενη «εθνική κόκκινη γραμμή», την οποία επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση;
Απάντηση:  Το ΚΚΕ από το 1992 επαναλαμβάνει τη θέση που με σταθερότητα έχει υποστηρίξει: Το κυριότερο δεν είναι το θέμα της ονομασίας, αλλά η ύπαρξη εγγυήσεων σ' ότι αφορά το απαραβίαστο και την ασφάλεια των συνόρων, καθώς και τη μη ύπαρξη εδαφικών, μειονοτικών, αλυτρωτικών και άλλων διεκδικήσεων από καμιά πλευρά.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ




ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


 
 
"4 χθες και 12 σήμερα μετανάστες απεργοί πείνας διακομίσθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Οι 300 της Υπατίας βρίσκονται ήδη μπροστά στις πύλες του Άδη. Νέοι συνάνθρωποί μας δεν επιτρέπεται να πληρώσουν με τη ζωή τους ούτε τα βάρβαρα καθεστώτα στις χώρες τους ούτε τις πολιτικές αναταραχές ούτε τη τη φτώχεια και την κοινωνική διάλυση που τους ανάγκασε να εκπατρισθούν στις πιο δημιουργικές ηλικίες.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου




Είναι δύσκολο να ανοίξει κανείς διάλογο με τον  γνωστό κ. Πάγκαλο ο οποίος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον ίδιο και στην κυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος. Όσον αφορά τα μυθεύματα του περί τρομοκρατικής επίθεσης, τον διαψεύδει το video που προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις .

Εκείνη που τελικά  δυσφημεί την χώρα στο εξωτερικό, αλλά και στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, είναι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους, Έλληνες και μετανάστες, και στη νεολαία.
To Γραφείο Τύπου

ΝΑΡ: Νίκη στον αγώνα των συγκοινωνιών


sima_kitrino_poreia.gifΤο Νέο Αριστερό Ρεύμα - ΝΑΡ χαιρετίζει τον ηρωικό αγώνα διαρκείας των εργαζομένων της ΕΘΕΛ και γενικότερα των μέσων μαζικής μεταφοράς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και τη σφαγή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Αψηφώντας την προσπάθεια ποινικοποίησης των απεργιών από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις, καταργώντας στην πράξη την τρομοκρατία του «ο νόμος ψηφίστηκε, τώρα μέσα τα κεφάλια», δείχνουν το δρόμο της ανυπακοής και απειθαρχίας απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΕΕ - ΔΝΤ - κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και όλου του αστικού πολιτικού συστήματος που στηρίζει αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Διευρύνεται και παγιώνεται το χάσμα στις σχέσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων και των συνταξιούχων με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Πάνω από 100.000 άτομα διαδήλωσαν πάλι προχθές στην Αθήνα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, συμμετέχοντας σε ένα ογκώδες συλλαλητήριο και μια πολύ μεγάλη πορεία, εφάμιλλη εκείνης της 5ης Μαΐου της περυσινής χρονιάς, της πρώτης μετά την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς υποτέλειας του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ που αποφάσισε ο πρωθυπουργός.

Eίναι προφανές ότι σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά τη λήψη εκείνης της μοιραίας για την Ελλάδα απόφασης από τον Γ. Παπανδρέου, καθόλου δεν έχει καμφθεί η αντίσταση του ελληνικού λαού προς αυτή την επιλογή της κυβέρνησης. Με διαδηλώσεις, πορείες, απεργίες οι εργαζόμενοι και οι νέοι προσπαθούν να πιέσουν την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική, χρησιμοποιώντας τα πιο μαχητικά μέσα που τους παρέχει το δημοκρατικό πολίτευμα. Χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι τώρα.

Ιρλανδία: Μεγάλη επιτυχία του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Αριστεράς (ULA) στις εκλογές.

Μεγάλη επιτυχία για την Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία (ULA) και ειδικά για το Σοσιαλιστικό Κόμμα αποτέλεσαν οι ιρλανδικές εκλογές της περασμένης Παρασκευής. Το  Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι η αντίστοιχη οργάνωση του Ξ, τμήμα της CWI στην Ιρλανδία.

Η Αριστερή Συμμαχία δημιουργήθηκε (όπως αναφέραμε σε προηγούμενα άρθρα, βλ http://www.xekinima.org/arthra/view/article/i-dimioyrgia-tis-enomenis-aristeris-symmaxias-stin/ ) μετά από πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στη διάρκεια του περασμένου Νοέμβρη και συνένωσε σε μια εκλογική συμμαχία τις περισσότερες πολιτικές  και κοινωνικές οργανώσεις της Αριστεράς στη χώρα. 

Σύμφωνα με τον κύριο όγκο των αποτελεσμάτων που καταμετρήθηκαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει δύο βουλευτές, και η Αριστερή Συμμαχία άλλους δύο. Ένας πέμπτος είναι πολύ πιθανός, αλλά όχι ακόμα σίγουρος. Οι τέσσερις βουλευτές της Αριστερής Συμμαχίας είναι
  • Τζο Χίγγινς, Σοσιαλιστικό Κόμμα, με 19.0% και 8.084 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Δουβλίνου, τρίτος ανάμεσα στους 4 εκλεγέντες βουλευτές στην περιφέρεια αυτή.