Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΓΣΕΕ Πουλημένη, ο εργάτης δεν πεθαίνει !-Απέρριψαν την πρόταση του ΠΑΜΕ για 24ωρη Απεργία στις 14 Απρίλη ! ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ-ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ.


ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ-ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ.



Το καράβι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ  έπλευσε σε νέα αντιλαϊκή ρότα. σε ρόλο προπαγανδιστή των κυβερνητικών θέσεων για το σύμφωνο του ευρώ.
Χειροκρότησε τις αποφάσεις της συνόδου  κορυφής των χωρών της ευρωζώνης, σπεύδοντας να  τις  παρουσιάσει σαν «θετική εξέλιξη» για τους εργαζομένους.

Kάλεσε το λαό να στρατευτεί κάτω από τη σημαία της αστικής τάξης, της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που επιβάλλει δραματική μείωση μισθών   νέα αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατάργηση κλαδικών συμβάσεων συρρίκνωση ιατροφαρμακευτικών παροχών ιδιωτικοποιήσεις νέα βαριά φορολογία για το λαό παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Μάλιστα μέσα στην φιλοκυβερνητική της ζάλη η ΠΑΣΚΕ δια στόματος Παναγόπουλου προτείνε  περιφερειακές συσκέψεις με στόχο να  εμπεδώσουν οι εργαζόμενοι την ανάσα που κατά τη ΓΣΕΕ  πήραν οι εργαζόμενοι από την επιμήκυνση του χρέους δηλαδή για το γεγονός  ότι ο λαός θα επωμιστεί περισσότερα βάρη για περισσότερα χρόνια .

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μιχάλη Κριτσωτάκη για τις συγχωνεύσεις σχολείων.


Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Μιχ. Κριτσωτάκης, μόλις ενημερώθηκε για τις συγχωνεύσεις των σχολείων της Κρήτης  δήλωσε:



«Όλα αυτά που γίνονται δεν είναι εκπαιδευτική πολιτική, αλλά καθαρά μνημονιακή, βαθιά αντιλαϊκή. Το Υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε συγχωνεύσεις με μοναδικό κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων, την περικοπή δημόσιων δαπανών με  μείωση των  οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών. 
Ιδιαίτερα στο νομό μας δεν ελήφθησαν υπ’ όψη ούτε η ορεινότητα, ούτε η κατάσταση του οδικού δικτύου, ούτε καν οι κτιριακές υποδομές.»

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Μπάμπη Χαραλάμπους.Να μην κλείσει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας που λειτουργεί στο Παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία»


Προς τον Υπουργό Υγείας, Διατροφής και Άθλησης



Η κυβέρνηση ουσιαστικά καταργεί το μοναδικό δημόσιο Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας που αντιμετωπίζει, πρωτίστως, παιδιά με σοβαρές καρδιοπάθειες από όλη τη χώρα. (160 καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις το 2010)

Με την απόφασή της να συγχωνεύσει ή να συλλειτουργήσει το ΕΚΑΣΚΑΠ με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Αγία Σοφία», που έχει γενική αποστολή και όχι εξειδίκευση στα χειρουργημένα με συγγενείς καρδιοπάθειες περιστατικά, ουσιαστικά, προχωρά στη διά-λυσή του. Γιατί το παιδοκαρδιοχειρουργικό περιστατικό θέλει το δικό του χώρο και εξειδικευ-μένη νοσηλευτική και ιατρική φροντίδα κατά την διάρκεια παραμονής του στην μονάδα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα - Νεκρός ένας διαδηλωτής Σε τεντωμένο σχοινί το Μπαχρέιν


ENET.GR

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Μπαχρέιν, μετά την είσοδο στρατιωτών της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη χώρα. Την πόρτα στις ξένες δυνάμεις άνοιξε ο βασιλιάς Αλ Χαλίφα, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.
Ο βασιλιάς ανακοίνωσε την επιβολή καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στρατός έχει εξουσιοδοτηθεί να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών της.
Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση συνεχίζει απτόητη τις κινητοποιήσεις της, πληρώνοντας όμως φόρο αίματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α-Σύμφωνο για το ευρώ: Ευρω-μνημόνιο για πάντα!


Εκποίηση δημόσιου πλούτου κοψοτιμής και άγριες περικοπές στους μισθούς  

Η δήθεν επιτυχία του Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο των Βρυξελών είναι επιτυχία μόνο για τους τραπεζίτες, το κεφάλαιο και την ΕΕ, την οποία θα πληρώσει πανάκριβα ο λαός με ένα πολύ χειρότερο, ευρωπαϊκό αυτή τη φορά, Μνημόνιο για πάντα Η επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων –ομολογία αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου- σημαίνει απλώς ότι οι τράπεζες – τοκογλύφοι θα γδάρουν το λαό για περισσότερα χρόνια. Όσο για τη μείωση του επιτοκίου, αυτή είναι στον αέρα καθώς έρχεται αύξηση των επιτοκίων της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο.
Το νέο αντεργατικό Σύμφωνο για το Ευρώ και οι νέες δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης σημαίνουν:

Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ: Άμεση ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης της χώρας - Αναγκαία και επείγουσα η αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής




Με αφορμή το σεισμό στην Ιαπωνία επιβάλλονται άμεσα:

  • Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας
  • Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για φρένο στην εξάπλωση πυρηνικών εργοστασίων στην περιοχή
  • Η ανάπτυξη ενός πλατιού κινήματος ενάντια στα πυρηνικά.
Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ιαπωνία μετά τον ισχυρό σεισμό, το φονικό τσουνάμι, τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε 3 πυρηνικούς αντιδραστήρες, στο συγκρότημα Φουκοσίμα, τους χιλιάδες νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και κτήρια, μας αφήνουν άναυδους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δοκιμαζόμενο ιαπωνικό λαό.

Ανιχνεύτηκε ραδιενέργεια 40 φορές πάνω από τα όριο στην Σαϊτάμα κοντά στο Τόκιο.Πανικός στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

"Χαμηλά" επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα στο Τόκυο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. Στην ατμόσφαιρα ανιχνεύτηκε ιώδιο και καίσιο, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη σαφές αν αυτό συνδέεται με το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά.
Άδεια ράφια στα super market του Τόκιο.

Επίσης το πρακτορείο αναφέρει, επικαλούμενο την τοπική κυβέρνηση, ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην Σαϊτάμα, κοντά στο Τόκιο, ήταν 40 φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Κλείνει σχολεία για να «ανοίξει» τις πόρτες στην «αγορά»


1.933 σχολεία καταργούνται και «συνενώνονται» σε 877, για να προωθηθεί το σχολείο της «αγοράς», της αμάθειας και της διαφοροποίησης
Μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί χρειάζεται να γυρίσουν την πλάτη συνολικά στο σχολείο της αγοράς που προωθεί η κυβέρνηση

Ο στόχος είναι ένας, μοναδικός και διατυπωμένος: Κτίζουν το σχολείο της «αγοράς» και μπροστά σε αυτό θα κάνουν τα πάντα για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους.

Την Κυριακή το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα σχολεία που καταργούνται και συγχωνεύονται, ώστε να οικοδομηθεί το «νέο» σχολείο, όπου τα προγράμματα θα είναι διαφοροποιημένα, τα σχολεία θα κρίνονται με κριτήρια «ανταγωνιστικότητας», οι χορηγοί θα «αλωνίζουν» και οι γονείς θα πληρώνουν ακόμη περισσότερα για τη «δωρεάν» Παιδεία.

Όταν το ΠΑΣΟΚ θέλει , ο λαός αυτοκτονεί-Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά αυτοκτονιών στη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης.




Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα ποσοστά αυτοκτονιών στη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την ψυχίατρο της γραμμής παρέμβασης 1018, το 2010 υπήρξαν συνολικά 2.500 κλήσεις από άτομα που είτε έκαναν σκέψεις αυτοκτονίας, είτε είχαν κάνει ήδη την απόπειρα, είτε από άτομα που ανησυχούσαν για κάποιο οικείο τους πρόσωπο.

Λιβύη-Οι τελευταίες εξελίξεις χωρίς λόγια !

Ραδιενέργεια απειλεί το Τόκυο !- Διαρροή ραδιενεργού υλικού από την καταστροφή του κελύφους του αντιδραστήρα 2, στη Φουκουσάμα.


                                        Φωτογραφία από την δεύτερη μεγάλη έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Fukushima
Η νέα έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσάμα, αυτή τη φορά στον αντιδραστήρα 2, κατέστρεψε το περίβλημα του πυρήνα του αντιδραστήρα με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή ραδιοενεργών υγρών, αλλά και ραδιενεργού ατμού.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Κιότο, επικαλούμενο αναφορές του υπεύθυνου του εργοστασίου, αμέσως μετά τη νέα έκρηξη, η πίεση μειώθηκε στον αντιδραστήρα, πράγμα που μαρτυρά πιθανή διαρροή υλικού.

Άσχημα νέα από την Ιαπωνία-Νέα έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.



Μία τρίτη έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα σημειώθηκε αργά τη Δευτέρα το βράδυ σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, επιτείνοντας τους φόβους για έκλυση σημαντικών ποσοτήτων ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον αντιδραστήρα 2 τον οποίο οι τεχνικοί προσπαθούσαν να σταθεροποιήσουν μετά την έκρηξη των δύο άλλων αντιδραστήρων, ενώ τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή έχουν αυξηθεί.

Από την πλευρά του, ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί προσωπικά των προσπαθειών αποκλιμάκωσης της πυρηνικής απειλής στο εργοστάσιο.

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για τον εντοπισμό τριών νεκρών μεταναστών στην περιοχή της Σούδας


Το γεγονός του εντοπισμού και άλλων τριών νεκρών μεταναστών στη θάλασσα και την περιοχή της Σούδας στην Κρήτη έρχεται να μας υπενθυμίσει μια οδυνηρή πραγματικότητα.


Οι μετανάστες, που έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, κάνουν τα πάντα για βρουν μια πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή σε διάφορες χώρες προορισμού, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους.