Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Τούκαλης: Άμεση μεταβίβαση της υπόθεσης από τις αρμοδιότητες της Βουλής στο φυσικό δικαστή. 4 πορίσματα των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Τσούκαλης, με αφορμή τα 4 πορίσματα των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, δήλωσε:

«Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί κρίσιμο παράγοντα για την ουσιαστική εκκαθάριση του τεράστιου αυτού σκανδάλου τη μεταβίβαση της υπόθεσης από τις αρμοδιότητες της Βουλής στο φυσικό δικαστή. Δηλαδή στο δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να αποφανθεί αυθεντικά τόσο επί της ουσίας της υπόθεσης, όσο και επί πιθανής παραγραφής. Είναι ο μόνος τρόπος “παράκαμψης” του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ - ΤΡΙΤΗ 19/10 - 5 μ.μ.- ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία αλληλεγγύης για τους απολυμένους των «Ελληνικών Γραμμάτων» και άλλων επιχειρήσεων, που διοργανώνει ο συντονισμός των Πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπές απολυμένων την Τρίτη, 19/10, στις 5 μ.μ., στα Προπύλαια.
•    ΟΧΙ ΣΤΙΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
•    ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τ. Τσιρεπλής υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: “Στις 7 Νοέμβρη ψηφίζουμε και λέμε όχι στα νέα μέτρα”

Μπροστά στη φιλολογία για αύξηση του ελλείμματος που έρχεται να διαμορφώσει το κλίμα για νέα σκληρότερα μέτρα αμέσως μετά τις εκλογές, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά Τάκης Τσιρεπλής δήλωσε τα εξής:
“Η κυβερνητική προπαγάνδα μάταια προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα αποδοχής του νέου μνημονίου που ετοιμάζουν ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ με πρόσχημα την αύξηση του ελλείμματος.
Το μόνο που δείχνει η πορεία του ελλείμματος είναι η αποτυχία των μέτρων σε ό,τι αφορά τους δεδηλωμένους στόχους. Η προσήλωση στην πολιτική του Μνημονίου όμως δείχνει ότι άλλος είναι ο πραγματικός στόχος: η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η κατάργηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας, κάθε δικαιώματος για τους εργαζόμενους.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στα ΕΛΠΕ

«Στις 7 Νοέμβρη, που θα ανοίξουν οι κάλπες για τα τοπικά όργανα, το πρώτο πράγμα που θα μετρηθεί είναι: Αν ο ελληνικός λαός, Έλληνες και μετανάστες, είναι αποφασισμένοι να τιμωρήσουν αυτούς που συνέβαλλαν στο να μεγαλώσει η κρίση στην Ελλάδα, αυτούς που κυρίως παίρνουν μέτρα εναντίον των εργαζομένων. Ο μισθός, τα μεροκάματα, οι συντάξεις, πέφτουν και τα επόμενα χρόνια θα γίνει πραγματική κόλαση. Πρέπει να υπάρχει τιμωρία, η κάλπη είναι το κουτί που δείχνει τι θέλει ο ελληνικός λαός.
Για μας το κρίσιμο ζήτημα είναι να τιμωρήσει ο λαός τους υπεύθυνους. Βεβαίως δεν φτάνει αυτό. Έχει σημασία ο λαός να δείξει προς τα πού πρέπει να πάνε τα πράγματα. Εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από τους εργαζόμενους να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Όχι γιατί στο κάτω-κάτω, όπως όλα τα κόμματα, θέλουμε να έχουμε περισσότερους εκλεγμένους και μεγαλύτερα ποσοστά, αλλά έχει σημασία το εξής: Εάν την άλλη μέρα των εκλογών, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν χάσει, έχουν απώλειες και το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη, αυτό θα καταγραφεί σαν η πρώτη μεγάλη αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Αυτό θα μετρήσει σε δύο κατευθύνσεις.

"Τρώμε κρέας από κλωνοποιημένα ζώα" απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή

Ο Επίτροπος για θέματα Υγείας και Καταναλωτών κ. Ντάλι απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Χουντή σχετικά με τη διάθεση στην αγορά τροφίμων από κλωνοποιημένα ζώα, παραδέχεται ότι τρόφιμα που προέρχονται από απογόνους κλώνων μπορούν να εισέλθουν στην τροφική αλυσίδα χωρίς προέγκριση.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος το γεγονός ότι τον μήνα Αύγουστο κρέας ταύρου που ήταν γόνος κλωνοποιημένης αγελάδας και γάλα από απογόνους κλωνοποιημένων βοοειδών κατέληξαν στην τροφική αλυσίδα του Ηνωμένου Βασιλείου, υπέβαλε 3 ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
1. εάν προτίθεται να υποστηρίξει την έκκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απαγόρευση της διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα και τους απογόνους τους,
2. εάν συμφωνεί ότι υπάρχει κενό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που πρέπει να καλυφθεί άμεσα καθώς εγείρει ζητήματα δημόσιας υγείας και προστασίας των καταναλωτών, ηθικής και σωστής μεταχείρισης των ζώων, και
3. εάν κλωνοποιημένο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα διοχετεύθηκαν και στις αγορές άλλων κρατών μελών πλην του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αλ. Παπαρήγα στην συγκέντρωση στην Κυψέλη: Φουντώνει η συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας

Στις 7 Νοεμβρίου θα καταγραφεί ο συσχετισμός δυνάμεων που ή θα είναι ευνοϊκός για τον λαό ή για την κυβέρνηση, είπε η γενικής γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κυψέλης. 

Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε έναν συνολικό προβληματισμό για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η πολιτική που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ζήτησε την ενίσχυση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης και εξέφρασε την αισιοδοξία της, λέγοντας ότι στις εκλογές θα υπάρξουν και θετικά μηνύματα για το κόμμα της. 

Η Χίλαρι Κλίντον γύρισε στον τόπο του εγκλήματος


Από την εφημερίδα ΠΡΙΝ -ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΥΛΟΣ


  «Χίλαρι,Χίλαρι»! Η ιαχή δονούσε τους δρόμους της Πρίστινα καθώς περνούσε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών από το αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα του Κοσόβου. Η Χίλαρι Κλίντον έκανε μάλιστα μία στάση για να φωτογραφηθεί μπροστά από το άγαλμα του… συζύγου της, Μπιλ Κλίντον που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Οι κοσοβάροι Αλβανοί οφείλουν άλλωστε πολλά στον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολτειών, που διέταξε τον άγριο βομβαρδισμό της Σερβίας με στοχο την απόσχιση του Κοσόβου.



Στο Κόσοβο, το πιο φιλοαμερικανικό κρατίδιο των Βαλκανίων κατά τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, η επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στα Βαλκάνια, με πρώτο σταθμό τη Βοσνία και δεύτερο τη Σερβία.