Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΗ στις 2μμ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (έξω από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου) Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απογυμνωμένη μπροστά στη χρεοκοπία του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ που σπέρνει την εξαθλίωση, την ανεργία και τη φτώχεια και κάτω από το πανικό που τις προκαλούν οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις του εργατικού κινήματος, όπως έδειξε και η πετυχημένη Πανεργατική Απεργία στις 11 Μάη, καταφεύγει στην κρατική καταστολή και τη συνεργασία με τις παρακρατικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής για να σκορπίσει τον τρόμο στην πόλη μας. Νομίζει πως έτσι θα αποτρέψει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων και της νεολαίας. 
Με τον ίδιο τρόπο που η ΝΔ έφτασε στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προκαλώντας την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται με μένος κατά των διαδηλωτών και των μεταναστών στο όνομα του «νόμου και της τάξης».

O ΣΥΝ για την επίθεση στο Α.Τ στα Εξάρχεια.


Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ Α.Τ. ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο ρ/ς REAL 13/5/2011.



Θα ήθελα το σχόλιο σας για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας. Μιλώ και για τα επεισόδια που οδήγησαν στον τραυματισμό διαδηλωτών, μάλιστα η ζωή ενός από αυτούς είναι σε κίνδυνο. Μιλώ όμως και για το γεγονός ότι γίνονται τα τελευταία 24ωρα συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε πολίτες Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες. Δίνεται μια αίσθηση ότι δεν υπάρχει κράτος, ότι έχει καταλυθεί το κράτος.
«Κατά τη γνώμη μας τίποτα δεν γίνεται αυθόρμητα, το αυθόρμητο κρατάει μια δυο μέρες. Θα σας πω όμως όταν ένα πρόβλημα σαπίσει, τότε πραγματικά γίνεται και πιο δύσκολη η λύση του. Γιατί φαινομενικά τώρα η μόνη λύση είναι η καταστολή. Όλοι ζητάνε έξω από κάθε σπίτι να υπάρχει αστυνομία, δεν λύνεται το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύ, πραγματικά εμείς αυτές τις μέρες ξαναμελετάμε και θα επανέλθουμε με θέσεις και προτάσεις, γιατί βλέπουμε ότι και αυτά που μέχρι τώρα λέγαμε εμείς -έτσι όπως δεν έχει γίνει τίποτα- είναι ανεπαρκή.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τις εξελίξεις στην οικονομία



Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,8%  στο πρώτο τρίμηνο του 2011 σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010, συγκρίνοντας διαφορετικά τρίμηνα του κάθε έτους, ενώ  προηγουμένως αύξησε τεχνητά την ύφεση του 4ου τριμήνου του 2010 για να παρουσιάσει οριακή αύξηση το 1ο τρίμηνο του 2011. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να δώσει μια πλασματικά θετική εικόνα για την οικονομία είναι μάταιες.
Η εικόνα της οικονομίας συνεχώς και χειροτερεύει με τους εργαζόμενους να βιώνουν καθημερινά τα αποτελέσματα της αντικοινωνικής και ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μ-Λ ΚΚΕ: Ανακοίνωση - καταγγελία



Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση και οδηγούν τη χώρα στην πτώχευση και τη χρεοκοπία.
Εκφράζοντας ξεκάθαρα ένα τέτοιο μήνυμα, η κινητοποίηση του λαού της Αθήνας πρόβαλε σαν απειλή για τα σχέδια της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας, γι' αυτό και προσχεδιασμένα χτύπησαν με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς την πορεία και έπνιξαν τους διαδηλωτές στα χημικά, εξαπολύοντας μια άγρια τρομοκρατική επιχείρηση για τον εκφοβισμό του λαού και τη βίαιη καταστολή των αγώνων του.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ». Κυνικές ομολογίες για τη διαπλοκή στο αστικό σύστημα.


Συζητήθηκε χτες στη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής και αποφασίστηκε η περαιτέρω διερεύνηση.
Οι σχέσεις των πολυεθνικών με το αστικό πολιτικό σύστημα είναι αδιάρρηκτες, όπως ομολόγησε χτες στη Βουλή και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Την αφετηριακή θέση του ΚΚΕ ότι τα σκάνδαλα είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό και τη διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του, επιβεβαίωσε η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της SIEMENS, στην οποία αποφασίστηκε η περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. Στη συζήτηση, κυριάρχησε ή - αποκαλυπτική για το μέγεθος της διαπλοκής - κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη, που απάντησε στην προχτεσινή επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, σχετικά με το νομικό πλαίσιο των προμηθειών του Δημοσίου και των δημοσίων έργων.
Παρεμβαίνοντας ως εισηγητής του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚόμματοςΘανάσης Παφίλης τόνισε ότι «ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες πως μπορεί να υπάρξει με την ονομαζόμενη διαφάνεια εξυγίανση του συστήματος ή τίμιος καπιταλισμός», αναφέροντας ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου «όταν άλλαξε ο νόμος για τις μίζες, αυτόματα άλλαξε και ο δρόμος για τις μίζες. Βρέθηκε ο τρόπος των εταιρειών - συμβούλων και παροχής υπηρεσιών που κυριαρχεί σήμερα στις καπιταλιστικές οικονομίες».

Μονόδρομος η ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών


Οι θέσεις του ΚΚΕ, με αφορμή όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κέντρο της Αθήνας
Σκόπιμα τα αστικά πολιτικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους, μαζί με τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θεωρούν και προβάλλουν ως κύρια αιτία των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας τη συγκέντρωση σε αυτό μεγάλου αριθμού μεταναστών. Ειδικά, ο ΛΑ.Ο.Σ., ο εθνικιστικός και φασιστικός εσμός, πλειοδοτούν και σπεκουλάρουν στο πρόβλημα αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τη δολοφονία του 44χρονου στην 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, ο Γ. Καρατζαφέρης με δήλωσή του φωτογράφιζε ότι το έγκλημα διέπραξαν μετανάστες, χωρίς ακόμα και σήμερα να έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο από πουθενά. Μόνο από κάποιες διαρροές της ασφάλειας, που, έτσι, γενικώς και αορίστως, κάνουν λόγο για κάποια πλάνα από κάμερες που δείχνουν ...μελαμψούς τύπους να επιτίθενται και να δολοφονούν τον άτυχο 44χρονο.

Ο φαύλος κύκλος της βίας



Η πυκνότητα των γεγονότων που βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα είναι πρωτόγνωρη. Τα απανωτά κρούσματα βίας πρέπει να ηχούν ως «συναγερμός» για το πολιτικό σύστημα, τους φορείς του, την κοινωνία συνολικά.
Τον τελευταίο χρόνο, με συνέπεια και συνέχεια, έχουμε συνεχή κρούσματα τυφλής βίας που πυκνώνουν και η έντασή τους δυναμώνει. Η Μarfin, η δολοφονία του 44χρονου, ο νεκρός μετανάστης, που πιθανόν είναι τα αντίποινα των ακροδεξιών συμμοριών, η απόλυτη γκετοποίηση του κέντρου της πόλης, η δολοφονική επίθεση κατά του Στέλιου Μάινα, ο διάχυτος φόβος, η αναιτιολόγητη βία στον χώρο του ποδοσφαίρου, η απρόκλητη αστυνομική βία στην προχθεσινή πορεία της 11ης Μαΐου, με έναν νέο άνθρωπο να χαροπαλεύει, δείχνουν ότι η κοινωνία είναι σε ντελίριο, σε παράκρουση και σε πορεία υποχώρησης κάθε κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, στα πρόθυρα του φασισμού.