Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ολονυχτία έξω από τη Βουλή για τους μεταφορείς

Ολονυχτία έξω από τη Βουλή για τους μεταφορείς, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Η καθιστική διαμαρτυρία σημαδεύτηκε από εντάσεις και μικροεπεισόδια. Οι επαγγελματίες δηλώνουν ότι θα μείνουν έξω από τη Βουλή μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου την Τετάρτη. Οι ίδιοι αποφάσισαν, επίσης, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα συγκεντρωμένων επιχείρησε να ανέβει προς τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, συναντώντας την αντίδραση δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον τους, ωστόσο μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης προκάλεσε πολύωρο κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ, στην οδό Πειραιώς, κοντά στην Ομόνοια. Μετά τη 1 το μεσημέρι άρχισαν την πορεία τους προς τη Βουλή. Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με τα αιτήματα τους κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, όπου και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα του Δ. Ρέππα. 

Στη Βουλή επέδωσαν ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τίθεται την Τετάρτη προς ψήφιση.

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: