Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΜΕ Νάξου: Καταγγέλλει επίθεση και τραυματισμό μέλους του Μετώπου από χρυσαυγίτη .«Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα δεν τους φοβάται και θα τους αντιμετωπίσει ανάλογα, όπως έχει δείξει και η ιστορία».

Tην τραμπούκικη επίθεση και τραυματισμό σήμερα το πρωί, από χρυσαυγίτη, σε μέλος του ΠΑΜΕ Νάξου που μαζί με άλλα μέλη μοίραζαν ανακοινώσεις για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, καταγγέλλει η γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση - καταγγελία των ταξικών δυνάμεων: «Εντύπωση μας κάνει η ολιγωρία της αστυνομίας που ενώ κλήθηκε δύο φορές, ήρθε στο σημείο μετά από αρκετή ώρα (όπως πληροφορηθήκαμε) και αφού είχαν αποχωρήσει όλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου καταδικάζει την επίθεση εναντίον μέλους του ΠΑΜΕ.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου καταδικάζει έντονα την επίθεση από αυτοαποκαλούμενο χρυσαυγίτη εναντίον μέλους του ΠΑΜΕ που διακινούσε έντυπα.



Tέτοιες συμπεριφορές που καταρρακώνουν κάθε έννοια δημοκρατίας και πολιτισμού, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, δεν μπορεί παρά να είναι ξένες προς τα ήθη και τις συνήθειες της μικρής νησιώτικης κοινωνίας μας. 

Xρυσαυγίτης επιτέθηκε στη Νάξο σε στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Έντονο περιστατικό συνέβη στις 11:30 το πρωί σήμερα στην παραλία της Νάξου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής δράσης μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που διεξάγει σήμερα Σάββατο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. 



Το ΠΑΜΕ Νάξου, αντί συγκέντρωσης, διένειμαν στην πόλη της Νάξου ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την προετοιμασία δράσεων και της πρότασης που έχει υποβάλει σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για πανελλαδική απεργία στις 23 Οκτωβρίου.

Πλημμύρισε το Σύνταγμα από τη μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ! Αναδημοσίευση του ρεπορτάζ του 902.gr.

Πλημμύρισε από διαδηλωτές, εργαζόμενους, νέους, άνεργους και συνταξιούχους το Σύνταγμα όπου έφτασε η μαζική και μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Λ. Αμαλίας, μπροστά στην Βουλή, όπου είχε στηθεί η εξέδρα του ΠΑΜΕ ενώ στην αρχή της συγκέντρωσης, κρατήθηκε  ενός λεπτού σιγή στη  μνήμη του δολοφονημένου απο την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα.

 Θεσσαλονίκη: Μαζική η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ !

Μαζική και μαχητική η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Εργαζόμενοι από δεκάδες χώρους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Προφυλακιστέος αυτός που ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι.

 Ακόμα ένα πρόσωπο κρίθηκε προφυλακιστέο το μεσημέρι του Σαββάτου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία του στον ανακριτή.

  
Πρόκειται για τον 37χρονο που κατά το κατηγορητήριο βρισκόταν στην καφετέρια όπου σημειώθηκε αρχικά το επεισόδιο στην Αμφιάλη και σύμφωνα με πληροφορίες είναι εκείνος που ειδοποίησε τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες να φτάσουν στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

ΠΑΜΕ : Καταγγελία για το πολύνεκρο ναυάγιο έξω από το ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τόσο την κυβέρνηση της Ιταλίας , όσο και όλες τις άλλες «φιλελεύθερες» και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις της ΕΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο, έξω από το ιταλικό νησάκι Λαμπεντούζα, του πλοίου -φέρετρου που μετέφερε τους οικονομικούς πρόσφυγες από τη Γκάνα, Σομαλία και την Ερυθραία.

Σχέδιο Β : "Στο Κερατσίνι και στη Λαμπεντούζα σήμερα η ντροπή της Ευρώπης" ."Κατεπείγουσα κατάργηση του Δουβλίνου ΙΙ για τους μετανάστες".

Στην Λαμπεντούζα σήμερα, η ντροπή της Ευρώπης. Όπως και στο Κερατσίνι.
Ούτε οι προσευχές του Πάπα, ούτε η ''ημέρα πένθους '' που κηρύχτηκε στην Ιταλία  μπορούν να ξεπλύνουν το διαρκές έγκλημα εναντίον χιλιάδων μεταναστών  που αναζητούν απεγνωσμένα να ζήσουν στην Ευρώπη. 


Η  νέα τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες, γυναικόπαιδα κυρίως,  ανοιχτά των ιταλικών ακτών στη Λαμπεντούζα επαναφέρει  με επιτακτικό τρόπο  το αίτημα να καταργηθεί επιτέλους η ντροπιαστική  συνθήκη Δουβλίνο 2  με την οποία, μετατρέπονται ολόκληρες περιοχές  των μεγαλουπόλεων σε αποθήκες ανθρώπων.

ΚΝΕ : Εκδηλώσεις για μαθητές ενάντια στο φασισμό.

Η ΟΒ Σύρου της ΚΝΕ διοργανώνει σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ. προβολή βίντεο και συζήτηση για το φασισμό στην αίθουσα «Εμμανουήλ Ροΐδη» του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.



Η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ οργανώνει πλήθος δράσεων για μαθητές με θεματική «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον».
Συγκεκριμένα προγραμματίζει:

H δήλωση του ΓΓ του ΚΚΕ ,Δημήτρη Κουτσούμπα στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του  ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, προέβη στην εξής δήλωση :  

«Η μοναδική ελπίδα και προοπτική είναι η γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της λαϊκή πάλης, η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες τους νέους, τις γυναίκες.