Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Μετά τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης στους 300 απεργούς πείνας, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών!



Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών έληξε αφού ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχωρήσεις κάτω από το μεγάλο κύμα συμπαράστασης που αναπτύχθηκε πανελλαδικά.
 Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Μνημονίου και της ανελέητης αντεργατικής επίθεσης των ΕΕ – ΔΝΤ δεν είναι ανίκητη. Ότι μπορεί να λυγίσει από αποφασιστικούς, ανυποχώρητους και δίκαιους αγώνες. Μετά από 44 μέρες απεργία πείνας, οι εξαντλημένοι μετανάστες βγαίνουν όρθιοι και η επικίνδυνα αδιάλλακτη κυβέρνηση βγαίνει τσαλακωμένη.
Ο αγώνας συνεχίζεται! Για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ανοίξει μαζική διαδικασία νομιμοποιήσεων για όλους τους μετανάστες, ενάντια στους χυδαίους εκβιασμούς του Ραγκούση και του Παπουτσή αλλά και των ΝΔ -ΛΑΟΣ που κραυγάζουν για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Για να δοθεί πολιτικό άσυλο στους Αφγανούς και Ιρανούς πολιτικούς πρόσφυγες. 

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Κ. Αρβανίτης -Μαρ. Κατσίμη)


  • Δεν είναι μονόδρομος ο δρόμος της λιτότητας και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Επιβάλλεται από επιλογή. Το ελληνικό μνημόνιο και το ευρωπαϊκό μνημόνιο, που είναι το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, που θέλει η κα Μέρκελ, είναι ο στόχος και όχι το μέσο. Γιατί ο στόχος είναι να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και ιδιαιτέρως του τραπεζικού κεφαλαίου.
  • Αυτό που συζητείται σήμερα στους κυρίαρχους ευρωπαϊκούς οικονομικούς κύκλους είναι μια αναδιάρθρωση που θα εξασφαλίσει τα κέρδη των τραπεζών και θα φέρει νέα βάρη στο λαό στον ελληνικό και στον ευρωπαϊκό λαό. Δηλαδή νέα μνημόνια κι ένα κούρεμα χρεών το οποίο θα ωφελήσει κυρίως τους πιστωτές. Εμείς δεν είμαστε υπέρ μιας τέτοιας αναδιάρθρωσης.
  • Δεν μπορώ να καταλάβω μια λογική που λέει ότι όσο πιο πειθήνιοι και νομοταγείς είμαστε στους κανόνες που θεσπίζουν οι ισχυροί, στους κανόνες των αγορών, θα κερδίσουμε. Τους δέκα αυτούς μήνες έχει φανεί το αντίθετο. Κάθε μέρα που περνάει χάνουμε.

Κεντρική Ομιλία Συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στις 10 Μάρτη.


Συναγωνίστριες- συναγωνιστές,


Έχουν περάσει 101 χρόνια από τότε που η επαναστάτρια Κλάρα Τσέτκιν πρότεινε να καθιερωθεί η 8η Μάρτη ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας προς τιμήν του αγώνα των εργατριών στα κλωστοϋφαντουργία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, οι οποίες το 1857 έσπασαν τη σιωπή τους, ξεπέρασαν αναστολές και φόβους, μετέτρεψαν την οργή τους σε δύναμη αγώνα και μαχητικά ξεχύθηκαν στους δρόμους, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μείωση του ωραρίου από 16 ώρες σε 10, ίση αμοιβή για ίση εργασία με τους άνδρες συναδέλφους τους.
Όταν το καπιταλιστικό σύστημα χρειάστηκε περισσότερα εργατικά χέρια, για να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνάμεις έβαλε την γυναίκα μαζικά στην παραγωγή.

Μπαχρέιν: Επεισόδια σε διαδηλώσεις


AFP
Αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα προκειμένου να απωθήσουν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και να εμποδίσουν τις συγκρούσεις με υποστηρικτές της μοναρχίας κοντά στο βασιλικό ανάκτορο της Μανάμα στο Μπαχρέιν.

Διαδηλωτές έριχαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν λάβει θέση μεταξύ των δύο πλευρών, των χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών και μερικών εκατοντάδων υποστηρικτών του καθεστώτος στη συνοικία Ράφα.
Οι φιλομοναρχικοί, οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια, είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο σουνιτικό τομέα της Ράφα για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν.

Εκατοντάδες νεκροί στην Ιαπωνία από τον φονικό σεισμό 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στις φλόγες σπίτια που παρέσυρε το τεράστιο τσουνάμι στην πόλη Νατόρι

Διακόσια με 300 πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Σεντάι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ανεβάζοντας έτσι τον επίσημο απολογισμό των νεκρών, που είχαν φτάσει νωρίτερα στους 60. Παράλληλα, αγνοούνται 56 άτομα, ενώ 241 είναι οι τραυματίες. Τα κύματα είχαν ύψος από μισό έως ένα μέτρο, το μισό του αναμενόμενου. Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί, καθώς οι αρχές είχαν εκκενώσει το τελευταίο δίωρο τις παράκτιες περιοχές όλων των νησιών.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ σχετικά με τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τον έλεγχο του δημόσιου χρέους»



Ο λαός δεν πρέπει να έχει προσδοκίες, ότι είναι δυνατό να προκύψουν ουσιαστικά οφέλη γι' αυτόν μέσα από μια κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου του χρέους. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση μιας τέτοιας επιτροπής διευκολύνει την κυβερνητική επιχειρηματολογία, που στοχεύει στον αποπροσανατολισμό και στην παγίδευση του λαού σε διλήμματα και αντιπαραθέσεις τμημάτων της πλουτοκρατίας.
Για τα εργατικά λαϊκά στρώματα το ζήτημα δεν είναι ο επισφαλής διαχωρισμός του χρέους σε νόμιμο, παράνομο ή απεχθές, που θέτει ως στόχο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα από το πώς μπορεί ο καθένας να χαρακτηρίσει το χρέος, αυτό το διαμόρφωσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με τους νατοϊκούς εξοπλισμούς,  τις προκλητικές φοροαπαλλαγές υπέρ των μονοπωλίων, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις και τα πάμπολλα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, προκειμένου να  στηριχτεί η περιβόητη ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η κερδοφορία και η ισχυροποίησή τους. Οι λαϊκές δυνάμεις για κανένα λόγο δεν πρέπει να δεχτούν θυσίες ή βάρβαρα μέτρα, για κανένα μέρος του χρέους «νόμιμο» ή «παράνομο».

Toυλάχιστον 26 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον σεισμό των 8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία.Μεγάλο τσουνάμι μετά από 8,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία



Τσουνάμι δέκα μέτρων σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό μετά τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τον ισχυρότερο που έχει σημειώθεί ποτέ στη χώρα, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολική Υπηρεσία.
Τα ιαπωνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 26 νεκρούς, ενώ το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι πρόκειται για τον έβδομο μεγαλύτερο σεισμό που έχει καταγραφεί ποτέ.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:46 (ώρα Ελλάδος - 14:46 τοπική ώρα) και η αρχική μέτρησή του ήταν 7,9 Ρίχτερ, για να αναβαθμιστεί λίγο αργότερα σε 8,8 Ρίχτερ, στη συνέχεια στα 8,9 Ρίχτερ και τέλος στα 8,8. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 373 χλμ από την ιαπωνική πρωτεύουσα σε εστιακό βάθος 20 χλμ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 17/3


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ, 12:00 στην Ομόνοια

Φοιτητές- Μαθητές ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ)
Ο εφιάλτης που ονομάζουν «νέο σχολείο» 
δεν πρέπει να περάσει!

Μαθητή-μαθήτρια,

Το «νέο σχολείο»  της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ είναι  το σχολείο τις αγοράς, είναι αυτό που έχουν ανάγκη οι εταιρίες και όχι ο λαός μας. 
Εμείς και οι οικογένειες μας δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από αυτό.
Να τι σου ετοιμάζουν:
Μειώνουν κατά 21,9% τις δαπάνες για την παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.