Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη νέα αύξηση της τιμής των διοδίων.

«Η τρίτη αύξηση των διοδίων μέσα σε ένα χρόνο προκαλεί τους πολίτες που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται συνεχώς. Είναι απαράδεκτο ανά 50 χιλιόμετρα περίπου να υπάρχουν σταθμοί διοδίων και μάλιστα σε εθνικές οδούς που δεν δικαιολογούν όλες τον τίτλο τους.
Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών οφείλει να επανεξετάσει τις συμβάσεις με τις κατασκευαστικές εταιρείες αναφορικά με τα διόδια σε σχέση και αντιστοιχία με τις παρεχόμενες από αυτές υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Αφγανιστάν: Χιλιάδες νεκροί ο απολογισμός του πολέμου το 2010

Πάνω από 2.000 άμαχοι, 1.200 αστυνομικοί, 800 Αφγανοί στρατιώτες και 700 ξένοι στρατιώτες νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός του πολέμου στο Αφγανιστάν για το 2010.
Ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των ξένων στρατιωτών και των αμάχων βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ παρά την παρουσία περίπου 150.000 ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων με το 2010 να είναι η πλέον αιματηρή χρονιά από τότε που οι Ταλιμπάν απομακρύνθηκαν από την εξουσία από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ αφγανικές δυνάμεις, στα τέλη του 2001.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ & ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Παιδικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ για τα παιδιά και τα νέα ζευγάρια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο χρόνος τελειώνει με μια πάρα πολύ ωραία έκπληξη της ΚΝΕ, που πραγματικά μας συγκίνησε και εμάς στο Κόμμα. Με το θαυμάσιο αυτό φεστιβάλ η ΚΝΕ κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια να δείξει τη σημασία του δημιουργικού χρόνου για τα παιδιά, τη σημασία της επαφής τους με τον πολιτισμό, τη μουσική και το βιβλίο.

Μυστήριο καλύπτει τη «βροχή» νεκρών πουλιών στις ΗΠΑ


Οι κάτοικοι της κωμόπολης Μπιμπ στην Πολιτεία Άρκανσο των ΗΠΑ έγιναν μάρτυρες την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς ενός πρωτόγνωρου και μακάβριου θεάματος: στην περιοχή τους «έβρεξε» νεκρά πουλιά! Η αιτία μάλιστα του μαζικού αυτού θανάτου και της πτώσης των πουλιών παραμένει αδιευκρίνιστη.

Η μυστηριώδης βροχή των μαύρων πουλιών, με το χαρακτηριστικό κόκκινο σημάδι στην φτερούγα τους, άρχισε το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς, ενώ μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου έχουν καταμετρήσει τουλάχιστον 1.000 νεκρά πουλιά πεσμένα στους δρόμους της πόλη.