Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση Ξεκίνημα-Δελτίο Τύπου για τις συλλήψεις στην πορεία του Πολυτεχνείου


Η Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση Ξεκίνημα καταγγέλλει την τυφλή αστυνομική βία και καταστολή κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου. Αθρόες προσαγωγές και 22 συλλήψεις εκ των οποίων οι 15 παραπέμπονται για κακούργημα με βάση τον τρομονόμο και τον κουκουλονόμο, ήταν το αποτέλεσμα της δράσης 7,000 αστυνομικών που προφανώς είχαν τις εντολές να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε, είτε είχαν στοιχεία ενάντιά του είτε όχι.

Για τουλάχιστο δύο από αυτές τις περιπτώσεις συλληφθέντων που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε (των Α. Κολιού και Γιώργου Αντωνίου) δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο (πέρα από ένα... κασκόλ) και τις «μαρτυρίες» των αστυνομικών που έκαναν τις συλλήψεις. Μαρτυρίες οι οποίες όμως διαψεύδονται από τις ίδιες τις δικές τους αντιφάσεις αλλά και την πραγματικότητα. Αυτό το γεγονός από μόνο του αποδεικνύει, για μας, ότι το σύνολο των συλλήψεων έγινε στην τύχη και οι λόγοι δεν ήταν παρά πολιτικοί: η τρομοκράτηση και η καταστολή της νεολαίας προκειμένου να σταματήσει να συμμετέχει σε πορείες και διαδηλώσεις που αμφισβητούν την κυβερνητική πολιτική.

Όλοι και όλες στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, άνεργοι και μετανάστες,


Όλοι και όλες στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Όλοι στη μάχη. Με το ΠΑΜΕ μπροστά, να ανακόψουμε τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες να οικοδομήσουμε τη δική μας συμμαχία.
Όλοι στη συγκέντρωση με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια τις 11πμ.
Όλοι στη στάση εργασίας στις 25 του Νοέμβρη από τις 12 ως τις 3μμ.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας και το μήνυμά μας.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, στην Ευρώπη, συνολικά στον καπιταλιστικό κόσμο. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, προσπαθούν δια πυρός και σιδήρου να επιβάλλουν το μόνο δρόμο που έχουν για την έξοδο από την κρίση προς όφελός τους. Το δικό τους μονόδρομο. Προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Πτωχεύουν το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Μας οδήγησαν στη μαζική ανεργία και τη φτώχια.

Ιρλανδία: Ένα βήμα πριν τον μηχανισμό βοήθειας

Το κλιμάκιο της "τρόικας" στο Δουβλίνο δεν έχει ούτε ένα βλέμμα για τον ζητιάνο δίπλα του...
    Θέμα ημερών θεωρείται η ένταξη της Ιρλανδίας στον "μηχανισμό στήριξης" (πιθανότατα αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη), καθώς εντάθηκαν τις τελευταίες ώρες οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επίτροπος Όλι Ρεν ακύρωσε τη συμμετοχή του σε οικονομικό συνέδριο στη Φραγκφούρτη για να παραμείνει στις Βρυξέλλες.
    Την ίδια στιγμή, έδαφος κερδίζει η άλλη επιδίωξη της Γερμανίας, για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης με τη συμμετοχή και των ιδιωτών, δηλαδή των τραπεζών. Την πρόταση απηύθυνε επισήμως χθες η Ολλανδία, ενώ άλλο ένα βήμα προς αυτήν έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, που παρευρέθη στο συνέδριο της Φραγκφούρτη

    ΑΪΤΗ: Πανδημία η χολέρα


    Οι ταραχές και οι συγκρούσεις διαδηλωτών με τις κατοχικές δυνάμεις του ΟΗΕ συνεχίστηκαν χτες, ενώ πλέον η πρωτεύουσα Πορτ ο Πρενς παίρνει τα σκήπτρα από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Καπ Αϊτιέν, καθώς οι πληγέντες του σεισμού από τους προσφυγικούς καταυλισμούς δίνουν τον τόνο των διαδηλώσεων, αλλά και των συγκρούσεων με τις κατοχικές δυνάμεις και απαιτούν την απομάκρυνση της δύναμης του ΟΗΕ και ειδικά της αποστολής των Νεπαλέζων, που θεωρούνται ότι «έφεραν τη χολέρα στην Αϊτή». Θεωρία που επιβεβαίωσε με συνέντευξή του σε σκανδιναβικά ΜΜΕ και ο Σουηδός πρέσβης στην Αϊτή, Κλάες Χάμαρ, δηλώνοντας μάλιστα στην εφημερίδα «Svenska Dagbladet» ότι «του το επιβεβαίωσε διπλωματική πηγή στην αμερικανική πρεσβεία», προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη έκρηξη.
    Την ίδια στιγμή οι νεκροί έχουν φτάσει στους 1.186. Συνολικά 49.418 νοσούν, ενώ οι 19.646 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 18.872 λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με το «Cubadebate».

    Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, σχετικά με επιθέσεις ακροδεξιών στοιχείων στην Πλατεία Αττικής

    Το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΝ καταδικάζει την επίθεση φασιστοειδών στοιχείων σε ανεπίσημο τζαμί, στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου, που δημιούργησαν για άλλη μια φορά έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή της πλατείας Αττικής τρομοκρατώντας αλλοδαπούς συμπολίτες μας επιτιθέμενοι σε κατάστημα μετανάστη και προκαλώντας ζημιές σε είσοδο πολυκατοικίας. Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αποδείξει ότι διαθέτει πολιτική βούληση να πατάξει τα θλιβερά αυτά φαινόμενα ρατσιστικής βίας συλλαμβάνοντας τους υπεύθυνους και παραπέμποντας τους στη Δικαιοσύνη.
    Ακόμα όμως κι αν αυτό γίνει (κόντρα στη μέχρι σήμερα κυρίαρχη κυβερνητική αντίληψη της αδιαφορίας, ανοχής και ατιμωρησίας), δεν αρκεί. 

    Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΟΧΙ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΤΟΥ!

    Γράφανε χθες (11 Νοέμβρη) διάφορα ιστολόγια για συλλήψεις μεταναστών στον Αγ. Παντελεήμονα οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία 'Ελληνα κάτοικου στη περιοχή τον κυνήγησαν και τον χτύπησαν 9 Αφγανοί. Ο ίδιος οδήγησε την αστυνομία σε τζαμί και υπέδειξε αυτούς που του επιτέθηκαν. Δεν είμαστε βέβαια σε θέση να γνωρίζουμε αν το περιστατικό είναι αληθινό ή όχι. Aν και στα δημοσιέυματα που είδαμε έμπαιναν κάποια ερωτήματα. Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε πως και γιατί δεν έγινε και δεν γίνεται το ίδιο με τα φασιστοειδή που χτυπάνε και μαχαιρώνουν συχνά πυκνά και μετανάστες και ντόπιους που τους υπερασπίζονται στην ίδια περιοχή. Πως και δεν μπορούν αν βρεθούν οι χρυσαυγίτες που έσπασαν δύο, τουλάχιστον, φορές το τζαμί στον Κολωνό αφήνοντας και την υπογραφή τους. Τόσοι πολλοί είναι πια που δεν μπορούν με ένα "ντου", σαν τα συνηθισμένα σε στέκια και χώρους του αντεξουσιαστικού και αριστερού χώρου, να τους βρουν;

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΣΥΜΠΤΩΜΑ;

    Η Χρυσή Αυγή (Χ.Α.), η δύναμη κρούσης των φασιστών και του ρατσισμού στη χώρα μας, έβγαλε δημοτικό σύμβουλο. Ποσοστό 5.5% στο 43% αυτών που έχουν δικαίωμα ψήφου, αριθμοί ψήφων 9.700. Μικρό νούμερο που κάνει πολύ ντόρο όμως και σωστά ανησύχησε κάθε δημοκράτη όπου και αν ανήκει.
    Η οργάνωση αυτή κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα σε γειτονιές της Αθήνας, ιδιαίτερα σε λαϊκές που πλήττονται από την επίθεση του συστήματος στα λαϊκά δικαιώματα. Λέγεται ότι καταφέρνει να έχει προσβάσεις και στη νεολαία ιδιαίτερα σε μαθητόκοσμο.
    Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το φαινόμενο της εν λόγω οργάνωσης θα έλεγα ότι κακώς ανησυχήσαμε τώρα και τόσο πολύ με την παρουσία της μιας και είναι παλιά ιστορία, όπως ανησυχήσαμε τώρα για τα φαινόμενα ρατσισμού με αφορμή τους ψήφους και τις επιθέσεις στον Αλαβάνο και τη Πορτάλιου. Και λέω κακώς γιατί τον ρατσισμό δεν τον υποθάλπτει και δεν τον συντηρεί η Χ.Α.. Αυτή είναι το σύμπτωμα. Εδώ και χρόνια παίζουν με το φαινόμενο της ύπαρξης των εξαθλιωμένων μεταναστών οι κυβερνήσεις, τα κόμματα εξουσίας, όλος ο κρατικός μηχανισμός, του οποίου την αμέριστη στήριξη έχει η Χ.Α., ο δήμος της Αθήνας που και αυτός τη στηρίζει και τη χρησιμοποιεί.

    Το λιώσιμο των πάγων φέρνει βαρείς χειμώνες !



    Το λιώσιμο των πάγων φέρνει βαρείς χειμώνες
    Η σταθερή απώλεια θαλάσσιων πάγων στην ανατολική Αρκτική θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία στην περιοχή, που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μια περίοδο με πιο κρύους χειμώνες στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη του πλανήτη, ακόμη κι αν το παγκόσμιο κλίμα θερμαίνεται, αναφέρει μια νέα μελέτη.

    Χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις σε υπολογιστή οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Πότσνταμ για την Έρευνα σχετικά με τις Κλιματικές Επιπτώσεις βρήκε αυτό που ονομάζεται “έντονη γραμμική απάντηση” των θερμοκρασιών του αέρα και των ανέμων στην ανατολική Αρκτική.

    Στο σκαμνί με βάση έναν αχταρμά οι 12+1 συλληφθέντες και αναζητούμενοι ως ύποπτοι για συμμετοχή στηΣυνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, την Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών και τη Φράξια Μηδενιστών. Άρθρο από την εφημερίδα "Το Ποντίκι"

     Με βάση έναν... αχταρμά που παρήγαγε μια πρόταση των 130 σελίδων, παραπέμπονται για να δικαστούν (στις 7.1.2011) οι 12+1 συλληφθέντες και αναζητούμενοι ως ύποπτοι για συμμετοχή στηΣυνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τηνΑντάρτικη Ομάδα Τερροριστών και τη Φράξια Μηδενιστών. Το εντυπωσιακό είναι ότι, στην πρόταση που συνέταξε η εισαγγελέας εφετών Ξένια Δημητρίου – Βασιλοπούλου, για άλλους ζητείται η παραπομπή και για άλλους η μη παραπομπή, με τα ίδια ακριβώς στοιχεία.
    Αντιτερρορίστες και δικαστικοί δεν απέφυγαν ακόμη μια φορά να ποινικοποιήσουν τις κοινωνικές σχέσεις και ν’ αποδώσουν την απουσία ενοχοποιητικών στοιχείων στα... μέτρα προφύλαξης που υποτίθεται πως λάμβανε κάποιος από τους βασικούς ύποπτους, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και το περιβάλλον για αθρόες παραπομπές ακόμη και με χαμηλής ποιότητας και αξιοπιστίας «αποδείξεις».
    Δύο περιπτώσεις