Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : Νέος γύρος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.


Αργεντινή ,νέες διαδηλώσεις και ταραχές


Λεηλασίες και ταραχές σημάδεψαν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις όπου συμμετέχουν εργαζόμενοι, μικροαστοί έως και αστοί όπως ο Σύνδεσμος των Μεγαλοκτηνοτρόφων και Μεγαλοϊδιοκτητών αγροτικής γης «Sociedad Rural», που εκμεταλλεύονται την περίσταση για να πάρουν τη σκυτάλη της διαχείρισης από την πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ που συνεχίζει την πολιτική του σοσιαλδημοκράτη συζύγου της Νέστορ Κίρσνερ.

Κάτω τα χέρια απ’ την κυριακάτικη αργία!
Όχι στη σύγχρονη δουλεία!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού όλα τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο, ενώ τα μικρά μαγαζιά (κάτω από 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων) θα μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του χρόνου. Κερκόπορτα για να γενικευτεί το μέτρο για όλα τα καταστήματα αργότερα. Το μέτρο αυτό που υλοποιεί ένα από τα μόνιμα αιτήματα των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών στηρίζεται σε μια σειρά ψέματα.

Τα νέα δεδομένα και τα νέα ζητούμενα

Το κλείσιμο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν είναι δα και ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει το 2012. Με τους εργαζόμενους να έχουν -και με το παραπάνω- εκφράσει τη διάθεσή τους να αγωνιστούν ενάντια στις απολύσεις, χωρίς την παραμικρή αυταπάτη για το χαρακτήρα των «διαθεσιμοτήτων» η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ εξυπηρέτησε για μια ακόμη φορά το ρόλο της: κράτησε τις κινητοποιήσεις υπό έλεγχο, σε πλαίσια που επέτρεπαν στο σύστημα να κάνει τους χειρισμούς του και όταν το ζήτημα μπήκε στις πραγματικές του διαστάσεις, όταν δηλαδή το κράτος πέρασε ανοιχτά και ωμά στην τρομοκρατική επίθεση εκδίδοντας Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δια («αριστερού») χειρός Μανιτάκη και μιλώντας για «τραμπούκους» που «τρομοκρατούν», αναδιπλώθηκε, έκανε πίσω, άφησε τους εργαζόμενους ξεκρέμαστους.

Μαζική λαϊκή αντίσταση απέναντι στη γιγάντια δόση υποτέλειας και βαρβαρότητας

Το κλίμα ευφορίας και οι θεωρίες περί επικείμενης ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την έγκριση-εκταμίευση της περιβόητης δόσης έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όση είχε και η γνωστή προφητεία για την καταστροφή του κόσμου. Η «αποφράδα ημέρα» πέρασε χωρίς καμιά επιπλέον καταστροφή και βαρβαρότητα πέρα από τις «συνήθεις» που επιβάλλει στους λαούς και την ανθρωπότητα το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα που σπαράσσεται από την κρίση του και τους ανταγωνισμούς. Ωστόσο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει υπήρξαν πάμπολλα δημοσιεύματα σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο ανά τον κόσμο που με μικρότερες ή μεγαλύτερες «αποστάσεις» αναφέρονταν στην προφητεία, καλλιεργώντας αντικειμενικά αλλά και εκ προθέσεως το ανάλογο καταστροφικό κλίμα. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για τη νέα χρονιά απαλλαγμένοι από τις κυβερνητικές προφητείες και τη συναφή με αυτές προπαγάνδα που ασκούν οι πολλοί και διάφοροι «μάγοι της φυλής» που βρίσκονται εγκατεστημένοι στους σύγχρονους «ναούς της ενημέρωσης».

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν νικήθηκαν!

Ο αγώνας των εργαζόμενων στους δήμους, ήταν ένας μακρύς σε χρόνο και πολύμορφος αγώνας που οφείλεται ξεκάθαρα στις διαθέσεις των εργαζόμενων. Με την πραξικοπηματική είσοδο του Μανιτάκη στο μητρώο απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και διαγραφή των υπαλλήλων των υπηρεσιών που δεν έστειλαν λίστα απολύσεων, με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προσπαθούσαν να διασπάσουν τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται. Ελπίζανε ότι θα κινήσουν τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου που δεν ήταν στις πρώτες λίστες ενάντια στους συναδέλφους τους που ήταν. Όμως, οι εργαζόμενοι δεν μπήκαν απέναντι στους συναδέλφους τους. Ξέρουν ότι οι απολύσεις δεν αφήνουν κανέναν στο απυρόβλητο. Είτε με τις ιδιωτικοποιήσεις είτε με την αξιολόγηση των υπηρεσιών, σε απολύσεις οδηγούν οι συμφωνίες τής κυβέρνησης με τα ξένα και ντόπια αφεντικά της.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια
Η φασιστικοποίηση, “επίσημη” πολιτική του συστήματος και του κράτους.

"Τη βάρβαρη και ταξική επίθεση που εξαπολύει το σύστημα ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό υπηρετεί και συνοδεύει η προωθημένη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Κλιμακώνεται και προσαρμόζεται στις σημερινές ανάγκες της τρομακτικής και ισοπεδωτικής επίθεσης που διεξάγουν ο ιμπεριαλισμός και το ντόπιο κεφάλαιο. Επιστρατεύουν το “κράτος έκτακτης ανάγκης” για να περάσουν τα μνημόνια, τα βάρβαρα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα, για να προωθήσουν την πολιτική της φτώχειας, των απολύσεων, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Για να καθυποτάξουν και να πνίξουν την παραμικρή δυνατότητα οργάνωσης του λαού, κάθε φωνή αντίστασης εν τη γενέσει της, να στείλουν στο απόσπασμα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες [...] [...] Στο έδαφος της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, από τη μήτρα της δικτατορίας του κεφαλαίου, γεννιέται ο φασισμός. Σε αυτό το έδαφος ενισχύονται οι ακροδεξιές, φασιστικές και νεοναζιστικές απόψεις και μορφώματα, όπως η Χ.Α. [...]

Εθνικοί αυτοκινητόδρομοι: Ατέλειωτα χιλιόμετρα με χαράτσια για το λαό .


Εθνικοί αυτοκινητόδρομοι: Ατέλειωτα χιλιόμετρα με χαράτσια για το λαό .

Μπορεί η κυβέρνηση με θριαμβευτικό τρόπο να εγκαινίασε τις προηγούμενες μέρες το πολύπαθο ανακατασκευασμένο οδικό τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, οι οδηγοί, όμως, που κατά τη χριστουγεννιάτικη έξοδο, κινήθηκαν στους εθνικούς οδικούς άξονες και ταλαιπωρήθηκαν, από τα ημιτελή έργα και πλήρωσαν πανάκριβα χαράτσια.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων, τα χαράτσια διοδίων αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 500% για ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, ενώ διαρκώς νέοι σταθμοί είσπραξης ξεφυτρώνουν σαν τα ...μανιτάρια!

Τα αγωνιστικά κάλαντα της ΚΝΕ !


Αγωνιστικά κάλαντα έψαλαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ αυτές τις μέρες σε σπίτια και γειτονιές, με στίχους - κάλεσμα οργάνωσης του λαού:


Καλήν ημέρα εργατιά / ήρθαμε να στα πούμε / τη λύση στα προβλήματα / όλοι μαζί να βρούμε
Μέτρα καινούρια συνεχώς / φτώχεια και ανεργία / η Ευρώπη και το ΔουΝουΤου / μας ρίξαν στα θηρία

Οι αυταπάτες, η αλήθεια ... Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Οι αυταπάτες, η αλήθεια


«Ανάπτυξη και δημοκρατία ο δρόμος για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών σε ολόκληρο τον πλανήτη, ήταν το κοινό συμπέρασμα των συναντήσεων της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της μεγάλης χώρας της Λ. Αμερικής
Η Ελλάδα και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα του Νότου, πρέπει να αποτινάξουν τη λιτότητα και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αν θέλουν να δουν άσπρη μέρα οι λαοί τους. Ο δρόμος της ανόρθωσης περνάει μέσα από τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την ισότιμη διεθνή συνεργασία».