Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη για το αυριανό συλλαλητήριο του ΚΚΕ και η ευχαριστήρια επιστολή του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης απέστειλε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα,χαιρετισμό του για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ την Παρασκευή 27 Φλεβάρη. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με επιστολή του, ευχαρίστησε τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:
«ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ (26/2/2015).

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ 



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το  ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία. 
Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ:

Ούτε “δημιουργική”, ούτε “ασάφεια”.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ούτε “δημιουργική”, ούτε “ασάφεια”

Τι κείμενο είναι αυτό που έστειλε η κυβέρνηση με τις «μεταρρυθμίσεις» της στις Βρυξέλλες, το οποίο έγινε δεκτό μετ’ επαίνων από τους «εταίρους»; Είναι ένα κείμενο… «δημιουργικής ασάφειας» απαντούν τα κυβερνητικά στελέχη και ταυτόχρονα κλείνουν πονηρά το μάτι υπονοώντας ότι μέσω αυτής της… «δημιουργικής ασάφειας» θα πετύχουν εκείνες τις θεαματικές ντρίμπλες που θα ζαλίσουν την «θεσμοτρόικα» και έτσι θα εφαρμόσουν φιλολαϊκή πολιτική…
    Ας αφήσουμε κατά μέρος αν η επίκληση στις επίδοξες μελλοντικές ντρίμπλες γίνεται για να ξεγελαστεί η «θεσμοτρόικα» ή για να «αποκοιμηθεί» ο ελληνικός λαός, και πάμε να δούμε το κείμενο αυτό καθ’ αυτό ώστε να διαπιστώσουμε, τελικά, πόσο «δημιουργικό» και πόσο «ασαφές» είναι.
    Διαβάζουμε στο (και αποκαλούμενο) «μέιλ Βαρουφάκη»:

Ανακοίνωση τύπου του ΚΚΕ(μ-λ) για τα Βασιλικά.

«Όχι στα εργοστάσια καύσης βιομάζας»

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων των Βασιλικών Θέρμης και της ευρύτερης περιοχής, για να αποτρέψουν τη λειτουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας.
Είναι απόλυτα εύλογες οι ανησυχίες των κατοίκων, αφού η αεριοποίηση της βιομάζας και η καύση του παραγόμενου συνθετικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε κατοικημένη περιοχή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων και την αγροτική παραγωγή της περιοχής.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας: Παρουσίαση βιβλίου για τον Μπ. Μπρεχτ.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας πραγματοποίησε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κεντρωτή «Η Βαβυλωνιακή σύγχυση των λέξεων και άλλα 499 ποιήματα», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Gutenberg».




 Πρόκειται για μια ανθολογία 500 ποιημάτων του Μπέρτολτ Μπρεχτ, γνωστών, αλλά και άγνωστων στο ελληνικό κοινό, σε μετάφραση του Γιώργου Κεντρωτή, καθηγητή Θεωρίας και Πράξης της Μετάφρασης στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Την εκδήλωσε άνοιξε ο Νίκος Παπαδημητρίου, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος προλόγισε το βιβλίο και το έργο του Γιώργου Κεντρωτή.