Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.Ετοιμάζουν δυναμικές καταστολές κινητοποιήσεων.Να είμαστε όλοι σε αγωνιστική εγρήγορση.

Διαβάζω στο φιλοκυβερνητικό ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:


Κυβερνητικές πηγές τονίζουν χαρακτηριστικά ότι αν συνεχιστούν οι ακραίες κινητοποιήσεις «υπάρχει και ο νόμος, υπάρχουν και τα μέσα καταστολής».... Επίσης, η ανοχή που έδειξε η Αστυνομία απέναντι στα φαινόμενα της παρεμπόδισης ταξιδιωτών να ανέβουν στα καράβια, αλλά και στην άρνηση των ναυτεργατών να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία τους, έστειλε ένα μήνυμα αδυναμίας του κράτους να επιβάλει τον νόμο απέναντι σε μια χούφτα συνδικαλιστές. Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη «γραμμή» της διακριτικής παρακολούθησης των κινητοποιήσεων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αποφάσισε να κινηθεί πιο δυναμικά. 


Είναι σίγουρο πως ο Παπανδρέου έχει αποφασίσει να ακούσει  τον ακροδεξιό πολιτικό ηγέτη που στηρίζει την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Καρατζαφύρερ που ζήτησε βίαιη καταστολή των διαδηλωτών-απεργών του ΠΑΜΕ! Να περιμένουμε την επόμενη  ή την μεθεπόμενη φορά σκληρή απάντηση της αστυνομίας.Το πότε θα γίνει η σκληρή επέμβαση των κρατικών δυνάμεων καταστολής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες.Τόσο την χρονική συγκυρία ,όσο και το μέγεθος των δυνάμεων των απεργών.Πιθανότερο είναι να γίνει μια αιφνιδιαστική επιχείρηση όταν δεν έχει συγκεντρωθεί το μέγιστο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.Και βέβαια το υπουργείο Προστασίας Πολίτη θα είναι σε άμεση συνεργασία και συνεννόηση με τα ΜΜΕ που θα ρίξουν σε ζωντανή μετάδοση τόνους λάσπης σε Κ.Κ.Ε και ΠΑΜΕ.

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΜΟΝΙΟ-Της Λιάνας Κανέλλη: Δημοκρατία στα πρόθυρα νευρικής κρίσης


Στην αρχαία αγορά (6 χιλιάδες πολίτες Αθηναίοι, 300 χιλιάδες δούλοι και περίοικοι, γυναίκες, παιδιά και πτωχοί εκτός δικαιωμάτων, οι περισσότεροι σε κατάσταση res - αντικείμενο), ο Δήμος ήταν ο ένας βωμός και η πειθώ ο άλλος. Απ' τη σύνθεση των πολιτών προέκυψε και η λέξη, η έννοια δημοκρατία. Διά της πειθούς, λοιπόν, κρατούσε ο Δήμος. Δεν είναι εύκολες οι πολιτικές αναγωγές στη σημερινή αστική δημοκρατία, που, έτσι κι αλλιώς, έχει αναχθεί σε επικρατήσασα, αθηναϊκού ιμπεριαλισμού κατά την Ζακλίν Ντε Ραμιγί, μορφή ολιγαρχικής επιβολής στο Δήμο, τη μάζα των πολιτών, δηλαδή.
Ωστόσο, η σημερινή διαστρέβλωση και μετατροπή κάθε έννοιας πειθούς σε μαύρη αντιλαϊκή προπαγάνδα ξεπερνάει κάθε φαντασία τεχνολογικής και κάθε άλλης εξέλιξης. Με πολιορκητικό κριό τα ΜΜΕ και αντιστροφή θεμελιωδών λογικών εννοιών, το μνημόνιο, λόγου χάριν, εμφανίζεται ως πανάκεια διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν της αστικής δημοκρατίας. Από την άλλη, όποιος δεν υποτάσσεται στις δικτατορικές εντολές των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, βαφτίζεται σε μια νύχτα μέσα «τρομοκράτης» και ανατροπέας του Συντάγματος.

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ Π. Σκουρλέτη με αφορμή τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην εφημερίδα «Καθημερινη» και την κατάθεση του ασφαλιστικού




  


Πρωτόγονη και βάρβαρη είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση  και η προοπτική που επιφυλάσσει για την κοινωνία. Βαρβαρότητα  είναι η κατεδάφιση του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων .
Είναι η ώρα του μεγάλου όχι σε αυτή την πολιτική. Τηn Τρίτη η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα κάνει το αποφασιστικό βήμα συμμετέχοντας  στη γενική απεργία .
Αλλά και στη Bουλή πρέπει με κάθε τρόπο να εκδηλωθεί η αντίδραση απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας  .

Μίχαελ Σλεχτ: Οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν τα κέρδη της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας

Συνέντευξη στην Κάκη Μπαλή-AΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική Αριστερά κατέθεσε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα ζητώντας ουσιαστικά να δώσει η γερμανική Βουλή εγγυήσεις για τη διατήρηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας. Ο Μίχαελ Σλεχτ, επικεφαλής οικονομολόγος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, εξηγεί στην "Αυγή" της Κυριακής το γιατί και παρουσιάζει τις προτάσεις του κόμματός του για την υπέρβαση της κρίσης. Ο 60χρονος συνδικαλιστής από το Αμβούργο επικεντρώνει στις ευθύνες της Γερμανίας για την κρίση και καλεί την Ευρωπαϊκή Αριστερά να γίνει ένα δυναμικό ανάχωμα στην υστερία της λιτότητας.


* Το ψήφισμα αλληλεγγύης που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα η Αριστερά στη γερμανική Βουλή ήταν μια καλοδεχούμενη έκπληξη. Προτείνετε πράγματι να σταματήσει η Γερμανία να πουλάει όπλα στην Ελλάδα;
Η Γερμανία είναι ο τρίτος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο. Οι εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας φτάνουν το 4,3% του ΑΕΠ της χώρας σας, ενώ οι αντίστοιχες στη Γερμανία είναι μόλις το 1,5% του ΑΕΠ. Αυτή τη στιγμή η γερμανική κυβέρνηση ζητά από την Ελλάδα μείωση μισθών και συντάξεων και απολύσεις, ενώ παράλληλα πιέζει τον Παπανδρέου να τηρήσει τις συμφωνίες αγοράς εξοπλισμών από τη Γερμανία. Με άλλα λόγια ο ελληνικός πληθυσμός καλείται να πληρώσει για τα κέρδη της γερμανικής εξοπλιστικής βιομηχανίας. Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί η Αριστερά.

Δημοκρατική Αριστερά ,ονομάζεται το νέο κόμμα του κοινοβουλίου μετά την διάσπαση του ΣΥΝ.


Τα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος της «Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς» που φιλοδοξεί «να έρθει ξανά στο προσκήνιο υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον» παρουσίασε ο Φώτης Κουβέλης.
Μιλώντας σε πανελλαδική συνδιάσκεψη στελεχών της Ανανενωτικής Πτέρυγας, ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι «πατάμε σε πολύ γερό έδαφος» και διακήρυξε ότι «εντάσσουμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό, ειδικά μέσα στις συνθήκες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης».

Πιθανή η αναστολή των εργασιών της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού λόγω τροπικής καταιγίδας

 Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η BP να αναγκαστεί να αναστείλει τις εργασίες περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού, σε περίπτωση που η τροπική καταιγίδα, Άλεξ, φτάσει στην περιοχή αυτή ανοιχτά της Λουιζιάνα. 



Προς το παρόν, η τροπική καταιγίδα δεν φαίνεται να απειλεί τις προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας, όπως δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής ακτοφυλακής.

Να φτάσει παντού το μήνυμα του απεργιακού ξεσηκωμού!




  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 62 πόλεις
  • Αθήνα: 11 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος
  • Πειραιάς: 11 π.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συμμαχία με τον ΛΑ.Ο.Σ. και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και κοινωνικό δικαίωμα, ενώ συνοδεύονται από την επίθεση στους λαϊκούς αγώνες. Είναι αδίστακτοι υπηρέτες των συμφερόντων μιας χούφτας παρασίτων, μιας ελάχιστης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

«Ή ψηφίζετε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ή πάω σε εκλογές»

ΆΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.zougla.gr

Με το σαφές και ξεκάθαρο δίλημμα, «ή ψηφίζετε το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό ή προκηρύσσω εκλογές» ο Γιώργος Παπανδρέου υπολογίζει να παρακάμψει τις όποιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το περιεχόμενο των προνοιών του νόμου που επί της ουσίας δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις για τα επόμενα 50 χρόνια. Τουλάχιστον όσον αφορά το πλαφόν των συντάξεων που θα είναι αυστηρά το 2,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος έως και το 2060.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να υπολογίζει και στην ψήφο της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξη της σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του κ. Ανδρέα Λοβέρδου αλλά δεν πρόκειται να στηρίξει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ζητήματα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ:Στο 25% το ΦΠΑ,από το 19%.To Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ακύρωσε τις μειώσεις κατά 15% των συντάξεων και το ΔΝΤ...δεν δίνει τη νέα δόση δανείου στους Ρουμάνους!

 Την αύξηση του ΦΠΑ από 19% σε 24%, προκειμένου με περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να μπορέσει να λάβει τη νέα δόση του δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , αποφάσισε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ρουμανίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Εμίλ Μποκ.
Σημειώνεται πως την Παρασκευή το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας ακύρωσε τις μειώσεις κατά 15% στις συντάξεις που προβλέπονταν από τα μέτρα λιτότητας.

KOE: Δελτίο Τύπου για τη φονική έκρηξη στο Υπουργείο Χρυσοχοΐδη

Είναι εξοργιστική η σύμπτωση: Η δολοφονική έκρηξη στο Υπουργείο Χρυσοχοΐδη συμπίπτει με την απόπειρα υπερψήφισης, από μια κλυδωνιζόμενη κυβερνητική πλειοψηφία, ενός νομοσχεδίου που κατεδαφίζει εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η συχνότητα των δολοφονικών ενεργειών κορυφώνεται εντυπωσιακά και αιματηρά τις μέρες που η κυβέρνηση ζητά έκτακτα μέτρα και περιορισμό των λαϊκών αντιδράσεων. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να βγει από μια πολύ δύσκολη θέση εκμεταλλευόμενη προπαγανδιστικά τα «πλήγματα» κατά της «δημοκρατίας» και της «ευνομούμενης πολιτείας».
Σήμερα η λαϊκή δράση δέχεται τεράστια συκοφάντηση από τα ΜΜΕ των εργολάβων και των εφοπλιστών. Στο στόχαστρο είναι όχι απλά η αριστερά και το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά ο ίδιος ο λαός και η δυνατότητά του να σηκώνει το κεφάλι. Για αυτό και η συμμαχία των «προθύμων του ΔΝΤ» καλεί για αυστηρότερο κράτος και λιγότερη δημοκρατία.

Δραστηριότητες του ΚΚΕ

Δραστηριότητες του ΚΚΕ
  • Σήμερα, Κυριακή 27/6
Η Αχτιδική Επιτροπή Υπαίθρου Αχαΐας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αιγιαλείας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διοργανώνουν στις 11 π.μ. στην Αράχωβα Αχαΐας συγκέντρωση τιμής για τους μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και προβολής της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Θα μιλήσει ο Χρ. Λαϊνάς, μέλος της ΑΕ.

Θρασύδειλη ενέργεια - Νύχτα ξήλωσε το άγαλμα του Στάλιν η κυβέρνηση Σαακασβίλι

Μετά την ανατίναξη του Μνημείου για την Αντιφασιστική Νίκη, πριν από ένα περίπου εξάμηνο, κανείς δε θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο από τη φιλοΝΑΤΟική κυβέρνηση της Γεωργίας. Ετσι, με πλήρη μυστικότητα, αργά τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, οι αρχές της Γεωργίας προχώρησαν στην αποκαθήλωση του αγάλματος του Ιωσήφ Στάλιν από την κεντρική πλατεία της γενέτειρας πόλης του, Γκόρι.
Η κυβέρνηση του Μιχαήλ Σαακασβίλι επανειλημμένα δήλωνε τα τελευταία χρόνια την πρόθεσή της να απομακρυνθεί το άγαλμα. Πολλοί κάτοικοι του Γκόρι, οι οποίοι υπερασπίζονταν με πάθος τη μνήμη του Στάλιν, εξέφραζαν την πλήρη αντίθεσή τους με τις ενέργειες αυτές. Σύμφωνα με τα γεωργιανά ΜΜΕ, οι ντόπιοι κάτοικοι τίποτα δε γνώριζαν για τις προθέσεις των αρχών. Η νυχτερινή επιχείρηση κρατήθηκε μυστική και είχε ολοκληρωθεί πριν από το ξημέρωμα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, αστυνομικοί με πολιτικά κακοποίησαν ένα τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού «Τριάλετι», που κατέφθασε μέσα στη νύχτα και έπαιρνε συνεντεύξεις από πολίτες που διαμαρτύρονταν για το νέο βανδαλισμό.

Xέρι-Χέρι Παπανδρέου και Καρατζαφέρη κατά του Κ.Κ.Ε- Οι σοσιαλφασίστες κυβερνούν την χώρα!



Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μίσος για τους εργαζόμενους και το δίκιο τους

Τα εύσημα του ΛΑ.Ο.Σ. απέσπασε ο πρωθυπουργός για τα όσα είπε χτες στη Βουλή ενάντια στο εργατικό κίνημα και την πρωτοπορία του
MotionTeam


 



Με στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καλλιεργήσει κλίμα καταστολής, ο Γ. Παπανδρέου είπε στην πρωτολογία του ότι το ΚΚΕ έχει ευθύνη «όταν δικά σας στελέχη δημοσίως αρνούνται την τήρηση του ελληνικού Συντάγματος και όταν δικά σας στελέχη μιλούν για το δικαίωμά τους να μην τηρήσουν αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων. Δηλαδή, μας λέτε ότι παίρνετε εσείς το νόμο στα χέρια σας. Μας λέτε ότι ο καθένας μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, ο καθένας μπορεί να σηκώσει μπαϊράκι να κάνει ό,τι θέλει».

Λαϊκός Δρόμος-ΠONANE. NAI, OYOY «η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί»


Πολύ πονεμένη κυβέρνηση έχουμε. Σου σπαράζει η καρδιά να τους βλέπεις να ολοφύρονται σαν τη Mάρθα Bούρτση, στις ελληνικές ταινίες, παίζοντας το «αμάρτησα για το παιδί μου», αμάρτησα για το πουγκί μου. «Πονάω που παίρνω αυτά τα μέτρα», μας δήλωσε ο Γιωργάκης. Πονούν ορέ τα παλικάρια; 

Kρίμα το παλικάρι. Πικράθηκε. Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόοονο, οι πικραμένες καρδιέεες το ξέεερουνε μόνο. Θυσιάζει την επανεκλογή του σαν πρωθυπουργός, για να μας οδηγήσει με ασφάλεια σε μέσο προσδόκιμο όρο ζωής τα 80 χρόνια και εμείς, οι άμυαλοι, κατεβαίνουμε με κάθε ευκαιρία σε διαδηλώσεις. Στο μεταξύ, 400 περίπου δημόσιοι υπάλληλοι πέθαναν περιμένοντας το εφάπαξ τους. Aν λογικά υποθέσουμε πως αυτοί συνταξιοδοτήθηκαν στα 65 χρόνια τους και περίμεναν 2 έως 3 χρόνια για να πάρουν εφάπαξ, στην καλύτερη περίπτωση πέθαναν στα 65 τους. Kακά τα μαντάτα για το προσδόκιμο ζωής. Tης δικής μας, όχι της οικογενείας Παπανδρέου, ή των υπολοίπων οικογενειών των ευγενών πολιτικών και παρατρεχάμενων. 

Νέο Αριστερό Ρεύμα:Ανακοίνωση για την βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ

Η βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μάλιστα με ανθρώπινο θύμα, ο συγκεκριμένος χρόνος, ο τρόπος και ο τόπος εκδήλωσης της, παραπέμπει σε αδίστακτη δολοφονική προβοκάτσια και δημιουργεί κρίσιμα ερωτήματα για τους πολλαπλούς στόχους της.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την αξιοποιεί ήδη για την επιβολή των αντεργατικών μέτρων καθώς και για το σχεδιασμό νέων αντιλαϊκών πακέτων από κοινού με την τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Την αξιοποιεί, ταυτόχρονα, ως πρόσχημα ενός νέου πιο σκληρού κύματος κρατικής καταστολής σε βάρος του ανερχόμενου μαζικού εργατικού- λαϊκού κινήματος ιδιαίτερα στη σημερινή φάση σύγκρουσης του με το νομοσχέδιο- σφαγείο των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.