Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΠΑΜΕ : Tο δράμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης της COSCO και το θαύμα του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών.


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ 



Ανάμεσα στα προκατασκευασμένα άρθρα εφημερίδων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα αναπαράγοντας την επίθεση του Μάνεση και του κεφαλαίου απέναντι στην 9μηνη απεργία των εργατών στην Ελληνική Χαλυβουργία, εμφανίστηκε και ένα άρθρο που ενημέρωνε τους αναγνώστες για το θαύμα της COSCO σε παραλληλισμό με το δράμα των χαλυβουργών. Η εισαγωγή του άρθρου, είναι χαρακτηριστική:
«Στην ίδια γειτονιά της Αττικής, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, συνυπάρχουν δύο επιχειρήσεις που αποτυπώνουν τα δύο πρόσωπα της ελληνικής οικονομίας:

Από το κακό στο χειρότερο η Ελληνική Οικονομία.Reuters: Πιθανή νέα αναδιάρθρωση για την Ελλάδα.


"Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και μαζί ο λόγος του χρέους"



Tην εκτίμηση ότι είναι πιθανή αν όχι απαραίτητη μια νέα αναδιάρθρωση χρέους για την Eλλάδα, καθώς η χώρα είναι πολύ δύσκολο να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της εξέφρασαν αξιωματούχοι της ΕΕ που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι τρεις αξιωματούχοι συνδέουν την άποψή τους αυτή με τις διαπιστώσεις που εκτιμούν πως θα κάνει το κλιμάκιο της τρόικας που θα εξετάσει τις επόμενες ημέρες την πορεία εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος, για το οποίο πάντως οι ίδιοι «ποντάρουν» πως παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από τους στόχους του.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα


«Αναμφισβήτητα συμμεριζόμαστε τα αιτήματα που έχει το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΑΒ, είναι και δικά μας αιτήματα, για προσλήψεις στην επιχείρηση τουλάχιστον 700 ατόμων, από την στιγμή που έχει διευρυνθεί ο τζίρος της επιχείρησης. Είμαστε ριζικά αντίθετοι -όπως και γενικά και εδώ- στην εφαρμογή των γνωστών εργασιακών σχέσεων με τους υπεργολάβους, που εκμεταλλεύονται φθηνό εργατικό δυναμικό και ταυτόχρονα επιβαρύνουν με πρόσθετη ζημιά την επιχείρηση.

Σχόλιο του K.K.E για την επίθεση του πρωθυπουργού στους απεργούς χαλυβουργούς.

Το Κ.Κ.Ε απαντά στον Σαμαρά



Εχθρός των εργαζομένων είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και όχι οι απεργοί χαλυβουργοί - θύματα του καπιταλιστικού κέρδους και της βάρβαρης πολιτικής που το υπηρετεί. Το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι οι άνεργοι, όπως και οι απολυμένοι από τον Μάνεση,

38 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση το αίτημα για δημοκρατία παραμένει αδικαίωτο και εμπνέει νέους αγώνες.


Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


Αδικαίωτο παραμένει 38 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση το αίτημα για δημοκρατία που έδωσε έμπνευση στον αντιδικτατορικό αγώνα ενάντια στη Χούντα της 21ης Απριλίου και την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Το κοινοβουλευτικό καθεστώς, που ανέλαβε μετά την πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών, έθεσε από την αρχή υπό περιορισμό τις δημοκρατικές κατακτήσεις, τις πολιτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού.

Επίκαιρη ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα στον πρωθυπουργό.


Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με αντικείμενο τα «αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται και προωθούνται». 


Η κ. Παπαρήγα ζητά την άμεση κατάργηση του αντιλαϊκού μέτρου της μείωσης του επιδόματος ανεργίας και τη λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων. 

Ζητά επίσης την κατάργηση της μείωσης του κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων σε νέα βάση για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης με ταυτόχρονη κατάργηση των μέτρων υπονόμευσης των κλαδικών συμβάσεων και μείωσης του χρόνου της μετενέργειας. 

Από Εβρο μέχρι Κρήτη με τους χαλυβουργούς



Με δύναμη και αποφασιστικότητα όπλισαν τους απεργούς χαλυβουργούς εργάτες, νεολαίοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματοβιοτέχνες που διαδήλωσαν χτες σε δεκάδες πόλεις της χώρας. «Ο περήφανος αγώνας των χαλυβουργών είναι αγώνας ολόκληρης εργατικής τάξης», ήταν το μήνυμα με αποδέκτες την κυβέρνηση, τα αφεντικά της και τους υπηρέτες της, που στάλθηκε από δεκάδες πόλεις της χώρας όπου πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια συμπαράστασης και ταυτόχρονα καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης σε βάρος των απεργών χαλυβουργών.
Πιο συγκεκριμένα: Συγκεντρώσεις και πικετοφορίες έγιναν χτες βράδυ στις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το ΚΚΕ για τα 38 χρόνια από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας


Πέρασαν 38 χρόνια από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας και το ΚΚΕ προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
" Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας είναι ταξική, όπως αποδεικνύεται από τη μεταχείριση που έχουν οι απεργοί χαλυβουργοί από την κυβέρνηση, τους κρατικούς μηχανισμούς και τα αστικά Μέσα, όπως αποδεικνύεται από τη μεταχείριση που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και πρωταρχικά οι άνεργοι.