Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αποσπάσματα παρέμβασης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης αρμ. Υπ. Παιδείας σχετικά με την κατάργηση και συγχώνευση των σχολείων.



          • Το δυστύχημα για τον αξιοθρήνητο κυβερνητικό εκπρόσωπο που προχθές ενέπλεξε το ΚΚΕ και χτες τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι στο πλήθος που αποδοκιμάζει ο ένας στους δυο είναι ΠΑΣΟΚ.
  • Αφού ο κόσμος πια έχει καταλάβει και δεν πιάνει η φαιά προβοκάτσια γιατί επιμένετε;
  • Εμείς θα προκρίνουμε το δρόμο της ομαλότητας, αφουγκραστείτε τον κόσμο που ζητάει δημοκρατία.
  • Είμαι ευγνώμων στον Μίκη Θεοδωράκη, ευτυχώς που υπάρχει κι αυτός γιατί είχαμε μείνει μονάχα με τους κρατικοδίαιτους, τους οργανικούς διανοούμενους του νεοφιλελευθερισμού, που σπεύδουν να αποδοκιμάσουν το λαό που εξεγείρεται.
  • Οι μέρες της εξουσίας σας είναι μετρημένες.

Αποκλεισμένοι από τα ΜΑΤ οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή- Διαδηλωτής ανέβηκε στην κλούβα των ΜΑΤ

NEWSBEAST.GR




Με κιγκλιδώματα δεμένα με συρματόπλεγμα και κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι στο Κολωνάκι που οδηγούν στη Βουλή, στην προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία των «Αγανακτισμένων» προς το Σύνταγμα.

Διαδηλωτής επιχείρησε να περάσει προς το Σύνταγμα σκαρφαλώνοντας σε κλούβα των ΜΑΤ.

Γέμισε και πάλι η πλατεία Συντάγματος από «Αγανακτισμένους». Μπροστά από τη Βουλή τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών.


 ENET.GR

Γέμισε και πάλι η πλατεία Συντάγματος από «Αγανακτισμένους». Μπροστά από τη Βουλή τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ «ραντεβού» σε κεντρικές πλατείες έχουν δώσει και «Αγανακτισμένοι» της υπόλοιπης Ευρώπης.
Οι "Αγανακτισμένοι" της Ελλάδας παρευρίσκονται για 12η συνεχή μέρα στις κεντρικές πλατείες της χώρας. Διεκδικούν -όπως γράφουν στα αναρτημένα πανό- «Πραγματική Δημοκρατία τώρα».
Στην πλατεία Συντάγματος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται- όπως κάθε βράδυ- πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, κρατώντας σημαίες και πανώ.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ -Υπάρχει και πολιτική κρίση στη χώρα εκτός από την οικονοµική και κοινωνική;


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ *
Υπάρχει και πολιτική κρίση στη χώρα εκτός από την οικονοµική και κοινωνική; Οι ενδείξεις καταφατικής απάντησης είναι επιφανειακά πολλές. Κυρίαρχη φυσικά η κοσµοσυρροή στο Σύνταγµα. Συνολικά εκατοντάδες χιλιάδες λαού έχουν περάσει από εκεί για να διαµαρτυρηθούν κατά του Μνηµονίου ειρηνικά, χωρίς κοµµατικό πλαίσιο.
Συντριπτικά είναι επίσης τα ποσοστά απόρριψης της οικονοµικής πολιτικής της κυβέρνησης που απορρέει από τις συµφωνίες της µε την ΕΕ και το ΔΝΤ. Καταρρέουν επίσης ασταµάτητα τα δηµοσκοπικά ποσοστά επιρροής του κυβερνώντος κόµµατος και µάλιστα χωρίς να αυξάνονται εκείνα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, πράγµα που όντως δηλώνει υπόσκαψη της αφοµοιωτικής και ενσωµατωτικής ικανότητας του υφιστάµενου πολιτικού συστήµατος.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΝΗ, 7:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Ξεσηκωθείτε, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται για τη νεολαία.  Καμιά αναμονή. Καμιά συναίνεση. Να μη πάει στο βρόντο η οργή. Οι χώροι δουλειάς, οι σχολές και οι συνοικίες να γίνουν κάστρα της ανειρήνευτης πάλης με το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Αυτός είναι ο εφιάλτης τους.

Δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα για να δουλεύουν οι νέοι μέχρι τα 25 τους χρόνια για 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, με 10 και 12 ώρες απλήρωτης δουλειάς, με την ομηρία των συμβάσεων είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που εδώ και χρόνια ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

9 ΙΟΥΝΗ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
15 ΙΟΥΝΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η μεγAλη επIθεση στο λαO ξεκIνησε
Να ξεσηκωθούμε, να αντισταθούμε και να τους τσακίσουμε!
Η κυβέρνηση, για λογαριασμό των μεγάλων της αφεντικών, ξένων και ντόπιων, ξεκίνησε τη μεγάλη επίθεση στο λαό. Επίθεση πρωτόγνωρη σε αγριότητα και βαρβαρότητα. Επίθεση τρομοκρατική και εφιαλτική για όλο τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, για τη νεολαία της χώρας.
Θέλουν να μας εξοντώσουν, να κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Αυτόν τον στόχο έχει το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ο νέος γύρος βάναυσων και σκληρών μέτρων που ανακοίνωσαν και βιάζονται να υλοποιήσουν με ταχύτατες διαδικασίες. Μέτρα για να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και να τσακίσουν όλα τους τα δικαιώματα. Για να μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις στα όρια της φτώχειας. Για να καταργήσουν οριστικά τις συλλογικές συμβάσεις.
Ξεκίνησαν το άμεσο και γενικευμένο ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων με στόχο την ενίσχυση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου. Ξεπουλάνε τα πάντα: ΔΕΗ, ΟΤΕ, τρένα, αεροδρόμια, λιμάνια ακόμη και το νερό. Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία και μια σειρά υπηρεσίες που εξυπηρετούν το λαό. Αυξάνουν και διευρύνουν την φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα. Καταργούν και περικόπτουν συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα. Με δυο λόγια, αρπάζουν βίαια τα ήδη φτωχά εισοδήματα του λαού μας και τα μεταφέρουν στους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και σε όλα τα αρπαχτικά του μεγάλου κεφαλαίου.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εκλογές στο φόντο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.Τα γκάλοπ δίνουν 7,6 % στους Κομμουνιστές και 6,3 % στο Αριστερό Μπλοκ .


Πρόωρα στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν σήμερα οι Πορτογάλοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν τα 230 μέλη του κοινοβουλίου εν μέσω δυσβάστακτων συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης και με το «φορτίο» του δανείου των 78 δισεκατομμυρίων ευρώ της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ) να βαραίνει την πλάτη των εργαζομένων και του λαού. Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες παραιτήθηκε πριν δύο μήνες ύστερα από την απόρριψη και των πέντε αντιπολιτευόμενων κομμάτων του κοινοβουλίου των νέων μέτρων λιτότητας που είχε προτείνει στο κοινοβούλιο.
Μέχρι πριν από τέσσερις ημέρες, περίπου το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων δήλωνε ακόμα αναποφάσιστο, ενώ σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση (30 Μάη) το Σοσιαλιστικό Κόμμα(πρόκειται για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μέλος της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς») συγκέντρωνε το 32,2% της πρόθεσης των ψήφων, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) το 35,5%, το Λαϊκό Κόμμα (επίσης μέλος του ΕΛΚ) το 12,6%, ο εκλογικός συνασπισμός Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία (CDU), στον οποίο συμμετέχει το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κόμμα των Πρασίνων και η Δημοκρατική Παρέμβαση το 7,6%, το «Αριστερό Μπλοκ» το 6,3%Οι εκλογές αυτές διεξάγονται τη στιγμή που ο λαός αντιμετωπίζει καθημερινά τα ήδη επιβαλλόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Απαντάμε με γενική πανελλαδική απεργία.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενική πανελλαδική απεργία τη ημέρα που στη Βουλή θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Τα προχτεσινά μαζικά συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις δείχνουν ότι το ποτάμι της οργής φουσκώνει, μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ορμητικό. Οι ταξικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι, βρίσκονται μπροστά σε μια κρίσιμη αναμέτρηση.
Η πρόταση του ΠΑΜΕ, για γενική απεργία, ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των στιγμών. Να χτυπηθεί η αντιλαϊκή πολιτική στον πυρήνα της. Το θηρίο του κεφαλαίου να χτυπηθεί στη φωλιά του. Στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια και στα νοσοκομεία, στα γιαπιά και στα γραφεία.

Red NoteBook - 32 κατασκευαστές συνειδήσεων συνιστούν τόλμη. Αυτοί ξέρουν!




Η Red σχολιάζει την επιστολή των 32 διανοούμενων
Της Red

...Κι εκεί που επιτέλους οι Έλληνες έμοιαζε να ξυπνάνε από την ραστώνη και παραλυσία που είχαν περιπέσει, εκεί που άρχισαν να αντιδρούν κατεβαίνοντας στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας, εκεί που αποφάσιζαν να κλείσουν την τηλεόραση αφήνοντας μπουκάλα τους μηντιάρχες-εξυπηρετητές της κυβέρνησης, ξάφνου, νάσου και η επιστολή των 32 ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της ακαδημαϊκής-επιστημονικής κοινότητας. Ανοιχτή επιστολή, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Τολμήστε!».



Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα παίρνοντας στα χέρια του αυτό το γράμμα, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου. Διότι από την Τετάρτη 25 Μαΐου, και επί μία εβδομάδα, ιδιαίτερα στην Αθήνα, γίνεται το έλα να δεις νυχθημερόν στην πλατεία Συντάγματος.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

θα συντρίψουμε το νέο "σύμφωνο λεηλασίας"!

Απίστευτο, και όμως συμβαίνει! Λίγες φορές στην πρόσφατη ιστορία των αγώνων μας βρισκόμαστε τόσο κοντά στο να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη σε βάρος του κατεστημένου, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Όλο αυτό τον χρόνο που μας πέρασε (για να μην πάμε πιο πίσω), βιώσαμε για τα καλά στο πετσί μας τι σημαίνει ΔΝΤ, τι σημαίνει "βοήθεια" από την ΕΕ, τι σημαίνει "σωτηρία" από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Χρειάστηκε να χάσουμε πολλά, να επιδεινωθεί η θέση μας και το βιοτικό μας επίπεδο για να καταλήξουμε στο ότι δεν υπάρχει άλλη λύση απ' το να πάρουμε την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια μας. Βγήκαμε στους δρόμους, στις πλατείες, με επιμονή, με υπομονή προκειμένου να διοχετεύσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε μια και μόνη πολιτική κατεύθυνση: NA ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!
Εκτός από την οργή και αγανάκτηση, αρχίσμαε να συσσωρεύουμε εμπειρίες από τις ήττες και τις διαδοχικές επιθέσεις που δεχτήκαμε στο όνομα του μνημονίου και δεν καταφέραμε να αποκρούσουμε. Δεν μπορούμε να καθόμαστε αδιαμαρτύρητα να μας βιάζουν. Δεν μας έδιναν λύση οι εκλογές τους. Δεν μας ικανοποιεί η προοπτική του ν' αλλάξει ο Μανωλιός... Δεν αποτελούσε για μας παρά μόνο εκτόνωση η φαεινή περί δημοψηφίσματος απ' όπου και να προερχόταν. Δεν ψάχνουμε για δήθεν νέους μεσσίες, "άφθαρτους" που θα μας έπαιρναν από το χέρι. Αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε πιο ριζικές λύσεις, πιο ριζοσπαστική προοπτική την οποία να υπηρετήσουμε και να προωθήσουμε εμείς οι ίδιοι. Χωρίς μεσολαβητές και καλοθελητές.

Μ-Λ ΚΚΕ: Όλοι στα πανεργατικά συλλαλητήρια και τους απεργιακούς αγώνες ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .



Εργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, έχουν έτοιμη την καινούργια λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων. Μετά από ένα χρόνο Μνημονίου που γέμισε τη χώρα ανέργους και σάρωσε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί για άμεση ψήφιση στη Βουλή το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015» που έχει υπαγορεύσει η τρόικα, με σκοπό, για μια τριετία ακόμα, να κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης και του λαού ακόμα πιο ανελέητα μέτρα. Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις προαναγγέλλονται για τις ΔΕΚΟ και το Δημόσιο πέραν εκείνων που σωρηδόν γίνονται στον ιδιωτικό τομέα. Οι δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές, τα δημόσια ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί.

Μπάχο Αγκουάν- Ονδούρα . Η Αυγή …που αντιστέκεται στην βία.


Αναδημοσίευση από το http://atheatoskosmosps.blogspot.com/Ο Αθέατος Κόσμος είναι στήλη της Προλεταριακής Σημαίας, της εφημερίδας του ΚΚΕ(μ-λ)


Μπάχο Αγκουάν- Ονδούρα
Η Αυγή …που αντιστέκεται στην βία

Η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός το απόγευμα στις 10 του περασμένου Σεπτέμβρη στη δημοσιά που συνδέει τον οικισμό των καμπεσίνος στην φυτεία « Αυγή» με την Τοκόα στην βόρειο-ανατολική Ονδούρα ήταν συγκλονιστική. Κοντά στην γέφυρα του Ρίο Αγκουάν που είναι γνωστή με το όνομα «κέρατο του βοδιού», σε μια ευθεία ανάμεσα σε πυκνές φυλλωσιές από κοκκοφοίνικες ο πενήντα-πεντάχρονος Φρανσίσκο Μιράντα Ορτέγκα ήταν πεσμένος πάνω στο αναποδογυρισμένο ποδήλατο του. Πυροβολημένος κατάστηθα είχε μείνει για πολλή ώρα στον δρόμο μέχρι να έρθουν οι πρώτοι αστυνομικο. Η είδηση που έφτασε γρήγορα στους τρεισήμισι περίπου χιλιάδες κατοίκους της Αυγής, συνοδεύτηκε από οργή και θλίψη ενώ στην Τεγκουσιγκάλπα, την πρωτεύουσα της χώρας δεν παραξένεψε σχεδόν κανέναν.
Ο Φρανσίσκο, ηγετικό στέλεχος του Ενωτικού Αγροτικού Κινήματος του Αγκουάν (MUKA) ήταν -εξαιτίας της δράσης του- ένας μελλοθάνατος και εν τέλει έγινε μέρος μιας μακροσκελούς λίστας δολοφονημένων καμπεσίνος που μεγαλώνει καθημερινά στην χώρα, το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Σελάγια το 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Muca, από τον Δεκέμβρη του 2009, ένδεκα ανάλογες δολοφονίες έχουν καταγραφεί στην περιοχή από τις παραστρατιωτικές συμμορίες των γαιοκτημόνων και εικοσιοκτώ σε ολόκληρη την Ονδούρα.


Eντυπωσιακό «παρών» στις πλατείες δίνουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι για το Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας να «φύγουν» κυβέρνηση και τρόικα.


Eντυπωσιακό «παρών» στις πλατείες δίνουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, διαμαρτυρόμενοι για το Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας να «φύγουν» κυβέρνηση και τρόικα. Ελπιδοφόρα η εισβολή στο πολιτικό προσκήνιο ευρύτερων μαζών νεολαίας και λαού, που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και πλέον αναζητούν απαντήσεις ενάντια στην ολομέτωπη επιδρομή κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Ένα νέο πνεύμα αντίστασης και ανατροπής αναπτύσσεται, κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική - δούλο των τοκογλύφων - τραπεζών και στο μεγάλο κεφάλαιο. Νέα δυναμική και ώθηση διαμορφώνεται στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Ιστορικής σημασίας η μάχη για να μην περάσει η επαίσχυντη συμφωνία του Γ. Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ (με τη συναίνεση και της ελληνικής αστικής τάξης), το τρομερό Μνημόνιο 2, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και λεηλασίας των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.