Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας


 Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να ενημερωθούμε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας αλλά και από τους επιστήμονες συνεργάτες του για τα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της χώρας μας μετά το ατύχημα στην Φουκοσίμα, αλλά  και να ενημερωθούμε για τον σημαντικό ρόλο της Επιτροπής, μιας έγκριτης επιστημονικής επιτροπής που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου ατυχήματα ραδιενέργειας μπορεί να συμβούν στη γειτονιά μας.

Κατάληψη Συμβασιούχων - Αρετή Δήμου: «Άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους έχουμε γίνει μια γροθιά»


Συνέντευξη με την Αρετή Δήμου, 8 χρόνια συμβασιούχο στην Διεύθυνση Αλλοδαπών του Δήμου Αθήνας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης του Δημαρχείου της Αθήνας. Τη συνέντευξη πήρε η Ελένη Μήτσου.  


Γιατί προχωρήσατε σε κατάληψη;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/3 θα περνούσε ο προγραμματισμός προσλήψεων νέων συμβασιούχων (400 στην καθαριότητα, 115 στην υπηρεσία πρασίνου, 55 στην διεύθυνση αλλοδαπών του Δήμου κ.α.) οι οποίοι θα αντικαθιστούσαν παλιούς. Αυτή η απόφαση θα αποτελούσε την αρχή της σταδιακής αντικατάστασης όλων μας από νέες στρατιές ομήρων με 8μηνες συμβάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια ακούγαμε ευχολόγια και υποσχέσεις... μας εμπαίζανε... Γι’ αυτό οι συμβασιούχοι ήταν ένα καζάνι που έβραζε και που τώρα εκφράζεται με την κατάληψη στο Δημαρχείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο της 21/3 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και η αδιαλλαξία του Δημάρχου μέχρι σήμερα ήταν αυτή που μας οδήγησε να καταλάβουμε το Δημαρχιακό Μέγαρο!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ΚερατέαΗ κυβέρνηση δηλώνει ότι τα όρια ανοχής της εξαντλούνται στην Κερατέα. Αυτό που πραγματικά έχει εξαντληθεί είναι η δημοκρατική νομιμότητα, όταν η Κερατέα  είναι υπό αστυνομική κατοχή και η κυβέρνηση συζητάει μόνο με τους μεγαλοεργολάβους για έργα που δεν λύνουν το τεράστιο πρόβλημα των απορριμμάτων.

ΙΑΠΩΝΙΑ:ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !  
alt    APO THN ISKRA.GR
ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ! (ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΡΧΕΣ)
 Δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες οι δραματικές εξελίξεις στην Ιαπωνία λαμβάνουν όλο και πιο επικίνδυνες και εφιαλτικές διαστάσεις με παγκόσμιο αντίκρισμα! Αποδεικνύεται ότι τόσο η εταιρία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκοσίμα (TEPCO), όσο και οι Ιαπωνικές αρχές αλλά και η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΕΑΕ), κορόιδευαν και εξαπατούσαν τους Ιάπωνες και όλους τους λαούς του πλανήτη σχετικά με τις πυρηνικές εξελίξεις, διαπράττοντας ένα χωρίς προηγούμενο ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της ανθρωπότητας!!!

ΠΕΜΠΤΗ 31/3 ΣΤΙΣ 18:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Η πρωτοβουλία αντίστασης Ξάνθης συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και πραγματοποιεί παρέμβαση- μικροφωνική στο κέντρο της πόλης!


Aναδημοσίευση από http://antigeitonies.blogspot.com

ΠΕΜΠΤΗ 31/3 ΣΤΙΣ 18:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η πρωτοβουλία αντίστασης Ξάνθης συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και πραγματοποιεί παρέμβαση- μικροφωνική στο κέντρο της πόλης!

ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ,
ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ..
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Το όργιο καταστολής στην Κερατέα συνεχίζεται. Την Τρίτη, 29/3/2011 και ενώ ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ συνεχίζεται, οι δυνάμεις καταστολής του κράτους, ως σύγχρονες δυνάμεις κατοχής εισβάλουν για μια ακόμη φορά στην πόλη της Κερατέας.

ΟΝΔΟΥΡΑ:Γενική απεργία, κινητοποιήσεις και καταστολή.
Οι αγώνες του FNRP στην Ονδούρα  συνεχίζονται παρά τις δολοφονίες στελεχών του όπως την πρόσφατη δολοφονία του  Χάιμε Ντονάιρε.

Η καταστολή συνεχίζεται αμείωτη και φονική στην Ονδούρα, όμως το λαϊκό κίνημα δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης. Χτες, το Εθνικό Μέτωπο Λαϊκής Αντίστασης - FNRP και διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν καλέσει σε γενική απεργία ενάντια στη φονική καταστολή της απεργίας και του αγώνα των δασκάλων, αλλά και ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Πορφίριο Λόμπο Σόσα που συνιστά επίθεση και στα πλέον στοιχειώδη.
Διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, το Σαν Πέδρο Σούλα και άλλες πόλεις, ενώ οι δάσκαλοι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΘΩΣ Η ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΝΕΑ ΤΡΟΦΙΜΑ»Οι «διαπραγματεύσεις συμβιβασμού» μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου Υπουργών για τη νομοθεσία της ΕΕ για τα νέα τρόφιμα, όπου περιλαμβανόταν μια κρίσιμη συζήτηση για τα τρόφιμα από κλώνους, κατέρρευσαν χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Οι Πράσινοι έχουν υποστηρίξει επίμονα να περιληφθεί στη νομοθεσία απαγόρευση για τα τρόφιμα από κλώνους και απογόνους τους, μια θέση που υιοθετήθηκε από διαπαραταξιακή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αναπόφευκτη η ελεγχόμενη πτώχευση, δηλώνει η Αλέκα ΠαπαρήγαΑναπόφευκτη είναι η ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας, υποστήριξε την Πέμπτη η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την επίσκεψή της στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Η ελεγχόμενη πτώχευση είναι αναπόφευκτη, αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι είναι ότι πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, ανατρέποντας τους συσχετισμούς δύναμης για να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τις υποθέσεις τους».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΤΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ- Καμία ανακωχή, καμία συνθηκολόγηση με τη βάρβαρη πολιτική


«Κάνουν εμπόριο με Υγεία και Παιδεία. ΠΑΜΕ για ανατροπή και άλλη κοινωνία». Κάτω από αυτό το σύνθημα, σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα, συναντήθηκαν και διαδήλωσαν χτες εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, γυναίκες, γονείς, απαντώντας στη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ - τρόικας, απαιτώντας αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλο το λαό, καταδικάζοντας τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη.
Εστειλαν μήνυμα ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων, στο τερατούργημα του «νέου» σχολείου, που θα βυθίζει τα παιδιά της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στην αμορφωσιά, στο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Μήνυμα αντίστασης στο ξεπούλημα της δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, στη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Ξεκινά σήμερα το 1ο Συνέδριο της Δημοκρατικής ΑριστεράςΞεκινούν σήμερα οι εργασίες του 1ου Τακτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς στον «Κεραμεικό», οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 3 Απριλίου.
Για σήμερα στην 19.10 είναι προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:
Πέμπτη 31 Μαρτίου
18.00-18.45 Προσέλευση συνέδρων
19.00-19.10 Ανοιγμα εργασιών από την Οργανωτική Επιτροπή
19.10-19.50 Ομιλία Προέδρου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτη Κουβέλη
19.50-21.00 Χαιρετισμοί εκπροσώπων Ελληνικών πολιτικών κομμάτων

KOE : Δελτίο τύπου για την νέα επέμβαση των ΜΑΤ και του εργολάβου στην Κερατέα, 30/3/2011Η «κυβέρνηση» των μεγαλοεργολάβων, αγνοώντας ακόμη και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, εντείνει την επίθεση στην Κερατέα. Οι «υπουργοί» συναγωνίζονται σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, ότι ο ΧΥΤΑ θα κατασκευαστεί «πάση θυσία»! Τους απευθύνουμε την ερώτηση που υπέβαλε και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, δίχως να λάβει απάντηση: «Το “πάση θυσία” κύριε Υπουργέ σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς;»
Χαιρετίζουμε τους ηρωικούς κατοίκους της Κερατέας που σαν μια γροθιά απαντούν καθημερινά εδώ και σχεδόν 4 μήνες στη χούντα των τροϊκανών και στους γενίτσαρους των μεγαλοεργολάβων.

Δικαιώνονται ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσάβεζ.Υποκινούμενη από την CIA η εξέγερση στην Λιβύη.Με εντολή Ομπάμα η CIA στη ΛιβύηΣάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times», ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών των Η.Π.Α. (CIA) εισήγαγε παράνομα πράκτορες στη Λιβύη, με σκοπό να συγκεντρώσουν στοιχεία για τις στρατιωτικές αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων που βρίσκονται στο πλευρό του συνταγματάρχη Muammar Gaddafi, αλλά και να έρθουν σε επαφή και να εξοπλίσουν τον υπό πολιορκία επαναστατικό στρατό.Κι ενώ ο πρόεδρος, Barack Obama, είχε υπογραμμίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν θα υπάρξει εισβολή χερσαίων αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων επί του λιβυκού εδάφους, αξιωματούχοι της CIA διέρρευσαν στον αμερικανικό Τύπο πληροφορίες, ότι «μικρές ομάδες πρακτόρων εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να αναπτύξουν μια σκιώδη δύναμη κρούσης των Δυτικών στη Λιβύη, με την οποία ο ίδιος ο Obama εκτιμά ότι θα ματώσει ο στρατός του Gaddafi».


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, έχει κατακλυστεί από άγνωστο αριθμό πρακτόρων, ενώ στις επιχειρήσεις κατασκοπείας λαμβάνουν μέρος στελέχη της βρετανικής MI6. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την Κερατέα 31/3/2011
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα άγρια επιδρομή των ΜΑΤ που έγινε τα ξημερώματα κατά των εργαζομένων που βρίσκονταν στο μπλόκο του Λαυρίου, με συνέπεια τον τραυματισμό τους και την μεταφορά τριών στο νοσοκομείο. 
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κλιμάκωση του αυταρχισμού σε βάρος των κατοίκων της περιοχής της Λαυρεωτικής.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.Για το ΔΣΕ και τη ζωή των πολιτικών προσφύγων


Την Κυριακή, στις 11 π.μ., τα εγκαίνια. Θα μιλήσει ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Εκθεση μνήμης με φωτογραφικό υλικό από τη «Δράση του ΔΣΕ 1946 - 1949 και τη ζωή της Πολιτικής Προσφυγιάς» διοργανώνουν οιΚομματικές Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕαπό την Παρασκευή 1 έως τις 15 Απρίλη στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Απρίλη στις11 π.μ. στο χώρο της έκθεσης, με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και Μπάρακ Ομπάμα.


Όπως οι ίδιοι Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι ομολόγησαν, ο Ομπάμα είχε εγκρίνει την παροχή βοήθειας στους λεγόμενους Λίβυους αντάρτες.Προφανώς η CIA βρισκόταν πριν ξεσπάσουν οι εξεγέρσεις σε επαφή με τους "αντικαθεστωτικούς" , οι οποίοι σε αντίθεση με τις λαϊκές εξεγέρσεις στη Τυνησία,Αίγυπτο,Μπαχρέιν,Ιορδανία,βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή βαριά οπλισμένοι.Παραθέτουμε το άρθρο 
"Mυστική διαταγή με την οποία ενέκρινε την παροχή αμερικανικής υποστήριξης στους εξεγερμένους που μάχονται κατά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Ο Ομπάμα πριν εκλεγεί, βέβαια άλλα υποσχόταν (κατηγορηματικά).Στην ουσία όμως υλοποίησε την προαποφασισμένη επέμβαση στην Λιβύη από το 2001 !!, όπως αποκάλυψε ο Στρατηγός  Wesley Clark το 2007.(Αυτός που ήταν επικεφαλής στην επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία).Ανάμεσα στις 7 χώρες που έχει προαποφασιστεί επέμβαση ήταν το Αφγανιστάν,η Λιβύη,η Συρία,ο Λίβανος,το Ιράν,το Σουδάν και η Σομαλία.Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε το σχετικό video.Πρώτα η δήλωση Ομπάμα.


"The President does not have power under the


 Constitution to unilaterally authorize a military 


attack in a situation that does not involve stopping an 


actual or imminent threat to the nation."


- Sen. Barack Obama, 12/20/2007

(ολόκληρη η συνέντευξη του Μπάρακ Ομπάμα στην Boston Globe στα αγγλικά στο 
θα την βρείτε στο ακόλουθο link http://www.boston.com/news/politics/2008/specials/CandidateQA/ObamaQA/)

Κίνα: Κυριαρχία και στην επιστήμη προσεχώς!Μετά τη βιομηχανία και το εμπόριο, η Κίνα αναδεικνύεται σε παγκόσμια δύναμη και στην επιστήμη σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές, έχοντας ήδη επταπλασιάσει την παραγωγή του επιστημονικού και ερευνητικού έργου της τα τελευταία 15 χρόνια.
Αν συνεχίσει μ' αυτό το ρυθμό, η κινεζική επιστημονική παραγωγή θα ξεπεράσει το 2013 ή ακόμα και νωρίτερα, αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, της χώρας που εξακολουθεί να έχει τα σκήπτρα στο πεδίο παραγωγής επιστημονικής γνώσης. Σύμφωνα με μεγάλη, αναλυτική έκθεση της βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών, η χώρα που ανακάλυψε την πυρίτιδα, την πυξίδα και το χαρτί, πρόκειται να κάνει σύντομα μία θριαμβευτική επιστροφή στο παγκόσμιο στερέωμα της επιστήμης, της έρευνας και της καινοτομίας.