Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ PULSE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ-ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΜΟΛΙΣ 23 % Η ΝΔ-ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ 13,5 %-ΚΚΕ 12,5%-ΣΥΡΙΖΑ 12,5 %-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 10,5 %.ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ MATRIX1917.



O Πίνακας της δημοσκόπησης με ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ
O ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟ PROTOTHEMA.GR




Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της PULSE για το ΠΟΝΤΙΚΙ.
(ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ-ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ) 

Η ΝΔ πέφτει μόλις στο 23 %  (Αυτοδυναμία εεε ;; Nαααααα!)

Το ΠΑΣΟΚ αντέχει στην δεύτερη θέση με 13,5 % (Καλά μας τα έλεγε στο βαρόμετρο του ο RED STAR )

Μαζί στην τρίτη θέση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με 12,5 %

ΙΔΟΥ Η «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ»-ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ 



Στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία ισχύει καθεστώς Μνημονίων.
Στην Ισπανία οι οικονομικοί δείκτες κατρακυλούν με το λαό να σαρώνεται από κύμα λιτότητας.
Στη Βρετανία επικρατεί η πολιτική τού «δάκρυα και αίμα».
Στην Ιταλία ο οικονομικός κλυδωνισμός μετατρέπεται σε μέτρα σφαγής των εργαζομένων τέτοιας αγριότητας που συνοδεύονται από υπουργούς που ...κλαίνε όταν τα ανακοινώνουν.
Στη Γερμανία ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι - επισήμως - καταγεγραμμένοι στα έγκατα του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΣΥΝ-Ανακοίνωση Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής για την περικοπή του επιδόματος μητρότητας και άλλων παροχών

  
Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο των ανάλγητων αντιλαϊκών πολιτικών, η μνημονιακή κυβέρνηση αποφάσισε να καταπιέσει κι άλλο τους/τις πολίτες αυτής της κοινωνίας. Έτσι, από 12/3/2012 ισχύει πλέον η μείωση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ κατά 22%,  που εξαρτώνται (άμεσα ή έμμεσα) από το βασικό μισθό, συμπεριλαμβανομένου μεταξύ αυτών και του επιδόματος μητρότητας.
Τα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας πλήττουν βέβαια όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, άνδρες και γυναίκες.

Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Βενιζέλου – Γιούνκερ - Ρεν


 Ο λαός πρέπει να απορρίψει τους εκβιασμούς και τα ψέματα συγκυβέρνησης και ΕΕ που, αν και σφαγείς, παριστάνουν τους σωτήρες. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχονται έχει ως προϋπόθεση την εξαθλίωση του λαού και οδηγεί σε νέα κρίση. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στους αγώνες και στις εκλογές.

Κοινή ανακοίνωση των Μ-Λ ΚΚΕ και ΚΚΕ(μ-λ)






  • Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για το λαό και τη χώρα. Καταδικάζει το λαό σε αργό θάνατο, βαθαίνει την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και θέτει τη χώρα κάτω από ασφυκτικό, νεοαποικιακό έλεγχο.
  • Οι πανηγυρισμοί των κομμάτων του συστήματος για την ολοκλήρωση του PSI σημαίνουν και προετοιμάζουν τον επερχόμενο νέο γύρο επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Γι’ αυτό και, παράλληλα, τα κόμματα αυτά διαμορφώνουν όλο και πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά, κλιμακώνουν την αντικομμουνιστική-αντιαριστερή υστερία τους, απαιτούν σιγή νεκροταφείου από το λαό και τη νεολαία της χώρας.
  • Όμως ο λαός δεν παραδίνεται! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και πάλης, στο δρόμο για τη συγκρότηση κινήματος που θα μπορεί να συγκρουστεί συνολικά με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και να διαμορφώσει την επαναστατική προοπτική του.
  • Η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία συγκροτήθηκε για να υπηρετήσει μέσα στο κίνημα και στην πάλη αυτές τις αναγκαιότητες. Στηριγμένη από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές, η Πρωτοβουλία θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης μετωπικής πολιτικής συνεργασίας, στη συσπείρωση ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της κοινής δράσης, των λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων, του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας και της εξαθλίωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.

Η Πρωτοβουλία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δύναμη και αγωνιστή που θέλει να συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση, σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει τη γραμμή της αντίστασης, την ανάπτυξη και το σωστό προσανατολισμό του εργατικού, λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και σε στενή σύνδεση με τα μέτωπα που ανοίγει

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία

Εισαγωγή
Με ραγδαίους ρυθμούς η αντιδραστική συγκυβέρνηση που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές, οδηγεί τη χώρα κάτω από νεοαποικιακή εποπτεία και επιβάλλει καθεστώς δουλείας και εξαθλίωσης για την εργατική τάξη και το λαό. Μόλις τρεις μήνες από το διορισμό της έχει κιόλας ψηφίσει το «Μνημόνιο 2» και -με βάση αυτό και στο όνομα της «συμφωνίας για τη σωτηρία της χώρας»- προωθεί και τη συνταγματική θέσπιση του ιμπεριαλιστικού δίκαιου, και ετοιμάζει την παράδοση της διοίκησης της χώρας στις στρατιές των επιτηρητών-επιτρόπων. Ενόψει αυτών επιδίδεται σ’ ένα όργιο πολλών δεκάδων υπουργικών αποφάσεων-μέτρων-νόμων που συντρίβουν ότι έχει μείνει από τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, σε διάστημα μερικών ημερών!
Το έργο αυτό υλοποιείται στην πραγματικότητα από το μνημονιακό και «αντιμνημονιακό» πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης της χώρας. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις της υποτέλειας, είναι τα κόμματα που υπηρέτησαν και υπηρετούν την υποδούλωση της χώρας, τη σφαγή του λαού, παρά τους μεγάλους τριγμούς που υφίστανται ως συνέπεια αυτής της πολιτικής. Εξάλλου ακόμα και τώρα που η αντιδραστικότητα τους έχει εκτεθεί πλατιά στη λαϊκή οργή, αναμένουν τις ιμπεριαλιστικές οδηγίες και εγκρίσεις για το αν και πως θα διασώσουν εαυτούς και με ποιους όρους θα επιχειρηθεί η πολιτική διαχείριση της χώρας που καταβυθίζεται.