Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Η επιχείρηση τρομοκράτησης της κοινωνίας και της Αριστεράς δεν θα περάσει!

Την ώρα που αυξάνεται η λαϊκή οργή απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου και τις πολιτικές του Μνημονίου, ένα ακόμη καλοστημένο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στο τρομο-σίριαλ που σκηνοθετεί η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ συνεπικουρία των ΜΜΕ –κι ας έχουν λιγοστέψει πια οι πειθήνιοι τηλεθεατές.
Η εν ψυχρώ σύλληψη του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου, αγωνιστή του μαζικού κινήματος και μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ως «υπόπτου» για τρομοκρατία (με την ανάλογη «μεταχείριση», που επιφυλάσσουν σε κάθε «ύποπτο» στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, καταργώντας κάθε έννοια δικαίου, δημοκρατικών δικαιωμάτων και τεκμηρίου αθωότητας) συνέπεσε χρονικά με τις αποκαλύψεις για την πεποίθηση που ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου μετέφερε στους Αμερικανούς συνομιλητές του ότι «οι ομάδες της άκρας αριστεράς λειτουργούν ως ¨αίθουσες αναμονής¨ για μελλοντικούς τρομοκράτες»!

K.K.E :Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για το δράμα εκατοντάδων προσφύγων που ναυάγησαν ανοιχτά της Κέρκυρας


Το φρικτό δράμα των εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά,
με δεκάδες αγνοούμενους ανοιχτά της Κέρκυρας, αποτελεί ένα ακόμα αποτρόπαιο έγκλημα. Η ευθύνη γι' αυτό δεν βαραίνει μόνο τους δουλεμπόρους, αλλά πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, τόσο για τη δημιουργία του μεταναστευτικού φαινομένου, όσο και για την απάνθρωπη πολιτική και τα μέσα που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες. Η αιχμή του δόρατος της πολιτικής της ΕΕ είναι ο Κανονισμός του Δουβλίνου II, που στήριξαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και που εμποδίζει τους εγκλωβισμένους στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες, ενώ τους αναγκάζει να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να φτάσουν στη χώρα του προορισμού τους.

Oι δρόμοι της Τύνιδας είχαν πλημμυρίσει πάλι κόσμο-Μεταξύ πυρών και αλλαγών η Τυνησία

Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι όρισε σήμερα τη νέα του κυβέρνηση εθνικής ενότητας, εντάσσοντας σε αυτή ηγέτες της αντιπολίτευσης αλλά και υπουργούς που βρίσκονταν στην κυβέρνηση και νωρίτερα. Έτσι, ο Νατζίμπ Τσεμπί, ιδρυτής του Προοδευτικού Δημoκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, που είχε ταχθεί κατά του φυγά προέδρου Ζιν αλ Αμπιντίν Μπεν Αλί, διορίζεται υπουργός περιφερειακής ανάπτυξης.

Υπουργικές θέσεις θα έχουν επίσης οι Αχμεντ Ιμπραίμ και Μουσταφά Μπεν Τζαφάαρ από την αντιπολίτευση ενώ, τις θέσεις τους διατηρούν οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Εξωτερικών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι δρόμοι της Τύνιδας είχαν πλημμυρίσει πάλι κόσμο: διαδηλωτές που ζητούσαν να μην διατηρήσουν εξουσία άνθρωποι που ανήκουν στο κόμμα του Μπεν Αλί. Οι δυνάμεις ασφάλειας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Η διαδήλωση έληξε ειρηνικά, ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!-ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Αθήνα, 16  Γενάρη  2011

Με αφορμή τη θυσία ενός νεολαίου πλανόδιου μικροπωλητή που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 τουπερασμένου Δεκέμβρη, όταν του κατασχέθηκε το εμπόρευμα επειδή «δεν είχε άδεια», άναψε φωτιά σεόλες τις πόλεις της Τυνησίας. Για ένα μήνα ο λαός της χώρας εξεγείρεται, με καθοριστικό το ρόλο τηςνεολαίας που με τη μαζική συμμετοχή της έδωσε τεράστια δυναμική στη λαϊκή σύγκρουση με τοαντιδραστικό, αυταρχικό καθεστώς. Εξέγερση που ξεκίνησε από την αγανάκτηση των λαϊκών μαζών απότη μεγάλη ακρίβεια και ανεργία, αλλά και από την πολιτική καταπίεση, και μετατράπηκε γρήγορα σεπολιτική αντιπαράθεση για την ανατροπή του προέδρου της χώρας και του αντιδραστικού καθεστώτος.

Δήλωση Δημ. Στρατούλη για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση περικοπές στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων


Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος  της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις προωθούμενες από την κυβέρνηση περικοπές στη λίστα τρων βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
«Οι προωθούμενες κυβερνητικές περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα είναι οπισθοδρομικές, βάρβαρες αλλά και ρατσιστικές σε βάρος της νεολαίας.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ακρίβεια που φουντώνει και τη λαϊκή απάντηση


Το νέο άγριο κύμα υπέρογκων αυξήσεων στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς του ρεύματος και του νερού, στα καύσιμα κ.α.,
που εξελίσσεται απ' την αρχή του 2011, φέρνει απόγνωση στις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Την ίδια στιγμή δοκιμάζονται σκληρά από την ξέφρενη αύξηση της ανεργίας, τη γενίκευση της ελαστικής - προσωρινής εργασίας, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη συνεχή εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας, της εκπαίδευσης.
Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη για τις οικογένειες των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων. Όλο και πιο πολλές αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η φτώχεια και εξαθλίωση γενικεύονται, παίρνουν μόνιμα χαρακτηριστικά.

«Δεν πληρώνω»: Νέα σημαντική επιτυχία του κινήματος στη Θεσ/νίκη

Της Κλαίρης Κουντούρη και του Νίκου Αναστασιάδη


Πάνω από 100 άτομα μαζεύτηκαν στην χτεσινή (Σάββατο, 15 Γενάρη) δράση του κινήματος «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις αυξήσεις που προσπαθεί να επιβάλλει στα εισιτήρια ο ΟΑΣΘ.

Όπως και το προηγούμενο Σάββατο (δες ρεπορτάζ εδώ: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/den-plirono-maziki-drasi-enantia-stis-ayksiseis-toy/) οι συμμετέχοντες έμπαιναν στα λεωφορεία και καλούσαν τον κόσμο να μην πληρώσει το εισιτήριο για να διαμαρτυρηθεί. Μοιραστήκαμε σε 10 περίπου λεωφορεία, προς τα ανατολικά και τα δυτικά της πόλης.

Συμμετοχή σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στις δημόσιες συγκοινωνίες Τρίτη, 18/01 και ώρα 6μμ, Προπύλαια - Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς



Καλούμε όλους εργαζόμενους και τους πολίτες που κατοικούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιών που διοργανώνει ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα την Τρίτη 18/1 και ώρα 6 μμ στα Προπύλαια.

«Δυσφημιστές και διασπορείς ψευδών ειδήσεων» - Να πληρώσουν επιτέλους οι αλήτες (ρουφιάνοι της ΓΑΔΑ) δημοσιογράφοι !

Αποφασισμένη να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες ώστε ορισμένοι δημοσιογράφοι - που προσπάθησαν να καπηλευτούν την είδηση και μετέδωσαν ανακρίβειες- να έρθουν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και να ανακαλέσουν τα όσα είπαν, δηλώνει η Μπάρμπαρα Μάγιερ, μητέρα της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη από την αστυνομία.

Η δήλωση της αφορά σε πληροφορία που μετέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. με την οποία την συνέδεε με γερμανίδα που κατηγορείται για συμμετοχή στη RAF. Την πληροφορία μετέδωσαν ως διασταυρωμένη είδηση και ΜΜΕ.

Η επιστολή που έστειλε η μητέρα της 27χρονης Γερμανίδας, μέσω δικηγόρου, έχει ως εξής:«Εγώ, η Μπάρμπαρα Μάγιερ, γεννημένη στις 03.06.1958 στο Μπαντ Βάλντζεε της Γερμανίας, κόρη του Ρούντολφ και της Ανελίζε, είμαι η μητέρα της προχθεσινής συλληφθείσας Φαίης-Μαρί Μάγιερ.