Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: Σχόλιο για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Σχόλιο για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
Αναλυτικά το κείμενο του σχολίου:
«Ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της δέχεται η λαϊκή οικογένεια, με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις επιπλέον 118 Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Η Χρυσή Αυγή ξεβρακώθηκε στην βουλή, στηρίζοντας τους ναζί του Χίτλερ ! Σαν κότες οι χρυσαυγίτες απουσίαζαν κα δεν ψήφισαν υπέρ της έρευνας για τα θύματα του Ναζιστικού καθεστώτος.

Η συμφωνία για τη Διεθνή Υπηρεσία Αναζητήσεων, που προσφέρει δυνατότητα έρευνας για τα θύματα του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος της Γερμανίας, ψηφίστηκε απ' όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, που απουσίαζε τη συγκεκριμένη στιγμή από την αίθουσα της Ολομέλειας. 


Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας εξέφρασε τη χαρά της κυβέρνησης, που όλα τα κόμματα τα οποία δέχονται την ιστορική αλήθεια του Ολοκαυτώματος και δεν προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την ιστορία ψηφίζουν την επικύρωση της Συμφωνίας.

Πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ προχωράνε σε πολιτικές συγκεντρώσεις με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις και την ανεργία. Συγκεκριμένα:

  • Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει την Παρασκευή 26 Ιούλη, στις 20.00, πολιτική συγκέντρωση στο Ποδοχώρι, στο χώρο «ΤΖΙΡΙΦ» με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις.

Νέα αθλιότητα των χρυσαυγιτών χτες στη Βουλή κατά του Γ.Δραγασάκη.Από τον Ριζοσπάστη.

Νέα αθλιότητα των χρυσαυγιτών χτες στη Βουλή, αυτή τη φορά με πρωταγωνίστρια τη βουλευτή Ε. Ζαρούλια η οποία επιτέθηκε χυδαία κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Δραγασάκη και της οικογένειάς του, χωρίς το προεδρείο του Σώματος να πάρει κάποιο πειθαρχικό μέτρο.




Η Ε. Ζαρούλια στράφηκε κατά του απόντος Γ. Δραγασάκη και επικαλούμενη προχτεσινή του παρέμβαση από την έδρα με την οποία την είχε καλέσει να μην προχωράει σε υβριστικές εκφράσεις είπε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ - ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 33 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.



Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 33 χρόνια από τη δολοφονία της σ. 
Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, έξω από το 
εργοστάσιο. 



Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : 39 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση το δίλημμα είναι: ή δικτατορία των τραπεζών ή δημοκρατία των εργαζομένων.

Η φετινή επέτειος της Μεταπολίτευσης έρχεται να υπογραμμίσει πως οι αγώνες του λαού ενάντια στη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 για ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία έμειναν αδικαίωτοι.




Το χουντικό καθεστώς κατέρρευσε κάτω από το βάρος των εγκλημάτων του, την ενοχή του για το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και της πάλης του αντιδικτατορικού κινήματος με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973. Αυτή η πάλη σφραγίστηκε από την πρωτοπόρα και ηρωική δράση της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.

 ΚΚΕ: Ερώτηση για τους εργαζόμενους σε «Ελληνικά Σωληνουργεία ΑΕ» - «Μηχανική ΑΕ» - «ΝΕΟΣΕΤ» - «ΣΕΛΜΑΝ».

Ερώτηση για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΑΕ», της εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» και στα εργοστάσια  ξύλου «ΝΕΟΣΕΤ»  και «ΣΕΛΜΑΝ» στη Χαλκίδα κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι βουλευτές που ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης επισημαίνει: