Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Επιθέσεις κατά μεταναστών και στην Κύπρο.Το ΕΛΑΜ αντιγράφει τις μεθόδους της Χρυσής Αυγής.

Άρθρο του Πέτρου Κατσάκου


Τα αποτελέσματα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στην Κύπρο και τα ποσοστά που έλαβε το θυγατρικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στη μεγαλόνησο μπορεί να θυμίζουν την προ Μνημονίου δύναμη του ελληνικού ναζιστικού μορφώματος, δεν επιτρέπουν όμως κανέναν εφησυχασμό στην κυπριακή κοινωνία που μόλις πέρασε το κατώφλι της κρίσης. "Οι κρίσεις του συστήματος ευνοούν την εμφάνιση του φασισμού είτε ακούσια, ως αυτοματοποιημένη αντίδραση μιας κοινωνίας χρόνια σε πολιτικό λήθαργο, είτε εκούσια από το ίδιο το σύστημα ως μηχανισμό αυτοσυντήρησης" προειδοποιούν πολιτικοί αναλυτές που κάνουν λόγο για οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που ευνοούν την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού στην Κύπρο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. Τίμησε τον Χαρίλαο Φλωράκη στο αγνάντιο του Αϊ-Λια.

Στο αγνάντιο του Αϊ Λια, όπου βρίσκεται ο τάφος του, στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ τίμησε σήμερα τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη, στα οκτώ χρόνια από το θάνατό του, με μια λιτή εκδήλωση, που τη χαρακτήρισε η μαζική παρουσία της νεολαίας.


Στην εκδήλωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα (δείτε σχετική δήλωση) και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής του Γραμματέα του, Θοδωρή Χιώνη. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καρδίτσας Κ. Παπαλός.

Τοξική ευαισθησία.Το άρθρο της Λιάνας Κανέλλη στον σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Τοξική ευαισθησία.


Επηξα στα Αουσβιτς και τα γκούλαγκ αυτές τις μέρες. Η ελληνική συνομοταξία των ιδεολογικών ξενιστών, παίζει τα ρέστα της ανάμεσα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το εφαρμοστόν ή μη του βουλευτικού μπούστου ή τη μοριοδότηση του τσαμπουκαλεμένου φρουρού του κλαμπ Βουλή, ώστε να μη μολύνουν την πίστα νονοί της νύχτας, ενδυματολογικά κουτσαβάκια και... Μαλάμω τα κουμπούρια σου... ανάθεμα τη φούρια σου.