Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

EEK : ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ .Επανάσταση Λαέ για την Εργατική εξουσία.


Προσυγκέντρωση ΕΕΚ 10 π.μ. Μουσείο 


Η φετινή απεργία της 1ης Μάη πρέπει να σηματοδοτήσει μια επιτάχυνση της εργατικής επαναστατικής πάλης στον ταξικό-κοινωνικό πόλεμο που μαίνεται διεθνώς και στην Ελλάδα στην 5η χρονιά μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας. Η αναγκαιότητα να αναπτύξουμε την πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης από κάθε απόπειρα των αφεντικών να φορτώσουν την κρίση του συστήματός τους στις πλάτες μας είναι μεγάλη.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 : Τα ψηφοδέλτια νίκης του Κ.Κ.Ε. στην Αιτωλοακαρνανία !


ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννη, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος, ΚΑΛΤΣΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝτου Κωνσταντίνου, Γιατρός, ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ορφέα, Οικοδόμος, Πρόεδρος Οικοδόμων,ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Ιωάννη, Αγρότης, Πρόεδρος ΟΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Φωτίου, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Ιωάννη, Μέλος της ΚΝΕ

Τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στη 2η Συνδιάσκεψη Νεολαίας της ΠΣΟ, Αβάνα Κούβα.


Τοποθέτηση του ΠΑΜΕ, εκ μέρους Ευρωπαϊκού Γραφείου, στη 2η Συνδιάσκεψη Νεολαίας της ΠΣΟ


Εκ μέρους του ΠΑΜΕ και της αντιπροσωπείας των χωρών της Ευρώπης χαιρετίζουμε τη 2η Συνδιάσκεψη Νεολαίας της ΠΣΟ. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη στα εκατομύρια των νέων εργαζομένων, των νέων άνεργων, των παιδιών των εργατών και τους καλούμε να οργανωθούν στα σωματεία τους, να φουντώσει η πάλη σε κάθε εργοστάσιο, επιχείρηση, γειτονιά ενάντια στα μέτρα που καταδικάζουν τη νεολαία στη μισοανεργία, στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, στην εργασιακή ανασφάλει, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Kείμενο στήριξης των συνδυασμών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογράφουν 23 πανεπιστημιακοί.


Kείμενο στήριξης των συνδυασμών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογράφουν 23 πανεπιστημιακοί: 

Γιατί στις εκλογές στηρίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει συνθήκες πραγματικού κοινωνικού πολέμου που ήδη μετρά τα πρώτα του θύματα: η ανεργία έχει ξεπεράσει το 1.000.000, η UNICEF μιλά για 440.000 παιδιά στην Ελλάδα του σήμερα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αυξάνονται οι αυτοκτονίες ανθρώπων που δεν αντέχουν πλέον τον ευτελισμό της ζωής τους. Οι γονείς των φοιτητών μας παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, όταν δεν είναι απολυμένοι…..

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας για τους Χρυσαυγίτες.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας



 Μετά την αχαρακτήριστη, εμετική και αήθη επίθεση των νεοναζιστών ενάντια στο σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, οι υμνητές του χίτλερ και συνεχιστές των δωσίλογων του ελληνικού λαού κτύπησαν ξανά στα μαρτυρικά Καλάβρυτα.
Στην πόλη της Θυσίας, κρυμμένοι στο σκοτάδι της νύκτας, η θρασύδειλη, ψοφοδεής συμμορία των σύγχρονών SS, έγραψαν συνθήματα δικαίωσης της εγκληματικής πράξης των ανθρωπόμορφων ομοϊδεατών τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας απερίφραστα καταδικάζει την μισαλλόδοξη, αχαρακτήριστη πράξη.

Σχόλιο του K.K.E για τη διακαναλική συνέντευξη τύπου του Αλ. Τσίπρα.


Σχόλιο του K.K.E


Για να καλύψει τις κωλοτούμπες της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση που ονειρεύεται, είχε το θράσος να  διαστρεβλώσει ακόμα και το Πρόγραμμα του ΚΚΕ που ξεκάθαρα ορίζει συμμετοχή του ΚΚΕ μόνο σε κυβέρνηση που παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Με τον λάτρη της ΕΕ ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ το χωρίζει χάσμα στο σήμερα και όχι μόνο στο μέλλον.

Το ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ καταγγέλλει με αυστηρότητα το ΕΠΑΜ !


    Το ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  

καταγγέλλει με αυστηρότητα το ΕΠΑΜ, γιατί επιτρέπει σε οργανώσεις του, όπως της Πρέβεζας, να δημιουργούν απατηλές εντυπώσεις για τη στήριξη της συνεργασίας Καζάκη με τον ακροδεξιό Παπαθεμελή από αγωνιστές του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, εκμεταλλευόμενο μια μεμονωμένη μετακίνηση από το ΜΑΑ στο ΕΠΑΜ. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε εμείς τέτοιες αθλιότητες, παρά το γεγονός ότι είναι πολλά τα μέλη του ΕΠΑΜ που προσεγγίζουν το ΜΑΑ μετά την εκλογική στροφή του προς εθνικιστικές, αντιδραστικές και θρησκοληπτικές κατευθύνσεις.

Καταγγελία ΚΚΕ για βανδαλισμούς από Χρυσή Αυγή.


                                                                     Οι νεοναζί χτύπησαν πάλι


Η Κομματική Οργάνωση του Δήμου Διονύσου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη δράση της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων που τα ξημερώματα της 29ης Απριλίου βανδάλισαν μπροστά από τον σταθμό του ΟΣΕ στον Άγιο Στέφανο, ξηλώνοντας το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ καθώς και τα περίπτερα άλλων πολιτικών κομμάτων. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται: "Αυτή είναι η εικόνα που θέλει η Χρυσή Αυγή για ολόκληρη την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός ο οποίος έχει πληρώσει ακριβά τον φασισμό και έχει μακρά αντιφασιστική δράση δεν θα ανεχτεί και δεν θα επιτρέψει τέτοιες πρακτικές. 

Παντελής Θαλασσινός, Τραγουδοποιός:Για ακόμα μια φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ .


Παντελής Θαλασσινός


«Για ακόμα μια φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που μας προειδοποίησε, από την πρώτη στιγμή, για την Ευρώπη των καπιταλιστών. Απ' όλη την Αριστερά, ήταν το μόνο που δεν ψήφισε το Μάαστριχτ, σε αντίθεση με πολλά ευρωκομμουνιστικά κόμματα.
Το μόνο κόμμα που συνεχίζει, να είναι η σκέπη των εργαζομένων, και του συνδικαλισμού, όσο κι αν προσπάθησαν να τον καταργήσουν, και να τον αποδυναμώσουν. Στέκει, μαχόμενο κοντά στους χώρους εργασίας, και στηρίζει αλληλέγγυα τους απεργούς και τους απολυμένους.