Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αλέκα Παπαρήγα: «Να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ε.Ε.»-Συνέντευξη στην Free Sunday

Συνέντευξη στη Free Sunday-Nίκος Παπαδημητρίου





«Τώρα είναι πιο αναγκαία και ώριμη η πάλη κατά της Ε.Ε.» με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επισημαίνει στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της στην «F.S.» η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα η κ. Παπαρήγα κρατά σκληρή στάση έναντι της κυβέρνησης ασφαλώς, αλλά και έναντι του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ. 

 Αισθάνεται δικαιωμένο το ΚΚΕ από τις τελευταίες αποφάσεις της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, κ. Παπαρήγα;
Δικαιωμένο θα αισθανθεί το ΚΚΕ όταν ο λαός βάλει τέλος στις θυσίες που του επιβάλλουν για την πλουτοκρατία και κατακτήσει τα σύγχρονα δικαιώματά του με τη δική του εξουσία. Οι αποφάσεις της Ε.Ε. στραγγαλίζουν όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία, όπως και η ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, είναι στο DNA της καπιταλιστικής κρίσης, του καπιταλισμού.

«Ο Ράιχενμπαχ είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας», λέει γερμανός βουλευτής.




Εντύπωση προκαλεί η δήλωση ενός γερμανού βουλευτή Ντίτερ Ντεμ, του κόμματος Αριστερά, ο οποίος εκφράζει απροκάλυπτα την άποψη ότι ο επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Real News, ο κ. Ντεμ λέει χαρακτηριστικά «Nαι είναι ο νέος σας πρωθυπουργός. Όλοι αυτοί που δουλεύουν για την Task Force δεν είναι φίλοι της Ευρώπης, αλλά υπάλληλοι των αγορών. Δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του κ. Ράιχενμπαχ αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο στους σκοπούς του και για μένα είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι ο ελληνικός λαός δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο και την ομάδα του».

Αλυσίδες και ερήμωση αποφάσισαν οι ιμπεριαλιστές!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Αλυσίδες και ερήμωση αποφάσισαν οι ιμπεριαλιστές!
Παλλαϊκή μάχη για την ανατροπή του προϋπολογισμού και του νέου μνημονίου!
Τα δεινά που βασανίζουν το λαό μας δεν έχουν τελειωμό. Μία μόλις εβδομάδα μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου της βαρβαρότητας που υποτίθεται ότι θα μας «έσωζε» από τα χειρότερα, ήρθαν κι αυτά. Η χώρα σπρώχνεται και από «μέσα» και από έξω στη χρεοκοπία. Έτσι αποφάσισαν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές και έτσι συμμορφώθηκαν οι ντόπιοι υποτακτικοί τους με την υψηλή επίβλεψη των ΗΠΑ.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ.


Αναδημοσίευση από www.epohi.gr



Σε τεράστιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετατράπηκαν οι προγραμματισμένες παρελάσεις με αφορμή το “όχι” του 1940. “Όχι” απάντησαν μαζικά οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές και οι μαθήτριες στα μέτρα εξόντωσης του λαού. Στη Θεσσαλονίκη, η στρατιωτική παρέλαση ματαιώθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχώρησε... ενοχλημένος από τα συνθήματα των διαδηλωτών. Αποχώρησε, επίσης και ο υπουργός Π. Μπεγλίτης. Στη συνέχεια κατέλαβαν την εξέδρα των επισήμων οι διαδηλωτές και η “παρέλαση” συνεχίστηκε από μέλη σωματείων χειροκροτούμενα από τον κόσμο.

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντάται αύριο ο Α. Τσίπρας



Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 13:30 στο προεδρικό μέγαρο και εκεί ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της χώρας μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα τεθεί και το ζήτημα των λαϊκών αντιδράσεων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη που είχε σαν αποτέλεσμα την ματαίωση της παρέλασης και την αποχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας από τις εκδηλώσεις.

OΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΣΕ.Πάλη για την ισοτιμία, τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό


Η 28η του Οκτώβρη σηματοδοτεί για το λαϊκό κίνημα διπλή επέτειο: Είναι η μέρα έναρξης της αντίστασης στην ιμπεριαλιστική εισβολή του ιταλικού φασισμού στα 1940, η αφετηρία των αγώνων της Εθνικής Αντίστασης. Αποτελεί όμως και την ημέρα ίδρυσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας καθώς στις 28 Οκτώβρη 1946, σε συνθήκες μονόπλευρου εμφυλίου πολέμου ενάντια στους κομμουνιστές και τους αγωνιστές της ΕΑΜικής αντίστασης, ιδρύθηκε το Γενικό Αρχηγείο του ΔΣΕ.
Η συμμετοχή των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στους σκληρούς αγώνες της δεκαετίας '40-'49 αποτελεί πλούσια πηγή πείρας και διδαγμάτων.

Μετά τους Έλληνες, οι Ιταλοί με το πιστόλι στον κρόταφο - η χρεοκοπία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ


Του Χάρη Σαββίδη


Μόλις πριν ενάμιση χρόνο, ο διεθνής Τύπος ξεκινούσε μια εκστρατεία δυσφήμησης των Ελλήνων, μετατρέποντας σε χοντροκομμένα στερεότυπα τα νεοφιλελεύθερα επιχειρήματα της Κυβέρνησης Παπανδρέου και της Τρόικας: Για την κρίση «φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι», τα «προνόμια των συντεχνιών» και γενικότερα όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι, που επί δεκαετίες ζούσαν πέραν των δυνατοτήτων τους («μαζί τα φάγαμε»). Τις τελευταίες ημέρες, πληθαίνουν στον Τύπο αντίστοιχα άρθρα, που όμως αυτή τη φορά δεν αφορούν τους Έλληνες.

«Ζώντας La Vita Bella» έγραφε πρόσφατα το Γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε άρθρο για την κατάσταση της Ιταλικής οικονομίας.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ -Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική με οργάνωση στους τόπους δουλειάς


Η επιτυχημένη 48ωρη απεργιακή μάχη στις 19 και 20 Οκτώβρη και οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων εναντίον της άγριας αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής. Παρακαταθήκη που δείχνει πως ο λαός έχει τη δύναμη να αντισταθεί οργανωμένα και συλλογικά, μαχητικά και αποφασιστικά απέναντι σε όσους θέλουν να του διαλύσουν τη ζωή. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, «πατώντας» πάνω σε αυτήν την εμπειρία μπορεί να πάρει δυνάμεις, ενόψει των δύσκολων αγώνων που έχει μπροστά του. Πόσο μάλλον, απ' τη στιγμή που η επίθεση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας οξύνεται.