Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο τουρκικό λαό!
Μαζική καταδίκη του τουρκικού κράτους!


1 Ιουνίου 2013
Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας και η βίαιη καταστολή τους από το τουρκικό κράτος. Οι αναφορές μιλούν για εκατοντάδες συλλήψεις και τραυματισμούς διαδηλωτών, πολλοί από αυτούς σοβαροί, αλλά ακόμα και για νεκρούς.

Εδώ και μέρες κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης διαμαρτύρονταν στο πάρκο Γκεζί για το σχέδιο καταστροφής του και μετατροπής του σε πολυκατοικίες. Με δεδομένο το τι σηματοδοτεί η πλατεία Ταξίμ για την Αριστερά και τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας. Την Παρασκευή 31/5 το πρωί η αστυνομία έκανε επιχείρηση βίαιης εκκένωσης του πάρκου από τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει εκεί. Η αγριότητα της επιχείρησης κατέβασε στο δρόμο χιλιάδες λαού και μετέτρεψε τη διαμαρτυρία για το πάρκο σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. 

Κάτω τα χέρια απ΄ τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες



Σάββατο 1 Ιουνίου 2013
Καταγγέλλουμε τη νέα, μαφιόζικου τύπου απαγωγή, και τον ξυλοδαρμό του πολιτικού πρόσφυγα προχτές στην Ελλάδα, του Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, και την παράδοσή του, απ΄την ελληνική κυβέρνηση, στο τουρκικό κράτος. Ο Μπουλούτ Γιαϊλά πλέον βρίσκεται στα χέρια της ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης. Το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια του πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και των μηχανισμών τους (Ιντερπολ), καθώς και του τουρκικού κράτους.

Μεγάλες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις - Άγρια κρατική καταστολή.Το ρεπορτάζ του 902.gr

Ίσως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδηλώνουν αυτήν τη στιγμή σε πλατείες, κεντρικές αρτηρίες και γειτονιές της Κωνσταντινούπολης. Διαδηλώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις. 



Η αστυνομία επιτίθεται με βαρβαρότητα στους συγκεντρωμένους και υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται. Η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δηλώνει αποφασισμένη να καταστείλει τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι με πρωτοφανείς σε όγκο διαδηλώσεις διαμαρτύρονται όχι μόνο για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με το πάρκο Γκεζί, αλλά υιοθετούν και συνθήματα, αιτήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται στη γειτονική χώρα. Οι Τούρκοι κομμουνιστές με αποφασιστικότητα συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Στη Τουρκία ο Μπουλούτ Γιαϊλά έκτακτη σύσκεψη σήμερα στις 5 στη Τσαμαδού

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, έγινε η απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατουμένους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Οι ελληνικές αρχές ενώ αρχικά επιβεβαίωναν ότι το αυτοκίνητο (Peugeot- με αριθμό κυκλοφορίας ΖΚΙ 8462) στο οποίο τσουβαλιάστηκε ο Μπουλούτ Γιαϊλά είναι αστυνομικό, δεν ...επιβεβαίωναν τη σύλληψή του!
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη ΓΑΔΑ τελικά μαθεύτηκε ότι ο πολιτικός πρόσφυγας βρίσκεται ήδη στη Τουρκία! Προφανώς οι μυστικές υπηρεσίας των δύο "αντίπαλων" κρατών, Ελλάδας και Τουρκίας, συνεργάζονται μια χαρά όταν πρόκειται για τη δίωξη και σύλληψη. έως και εξόντωση, αγωνιστών του λαού.

Βάρβαρη καταστολή διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη.Δεκάδες βαριές τραυματίες.Το ΚΚ Τουρκίας καταδικάζει την καταστολή.

Βάρβαρη καταστολή διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη


Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση του Δήμου Κωνσταντινούπολης, να καταστρέψει το Γκεζί Παρκ στην Πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου για την ανέγερση εμπορικού κέντρου και αναπαλαίωση κτιρίων κατά τα πρότυπα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει επί μέρες στο σημείο, με την αστυνομία να ξεκινά την επίθεση εναντίον τους από την Πέμπτη και να συνεχίζει και χτες, με στόχο τη διάλυσή τους.

Μήνυμα από την Τουρκία: "Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την είδηση!"


Αγαπητοί ξένοι φίλοι μας



Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται τη βοήθειά σας, τώρα.

Κάτι γενναίο και σημαντικό συμβαίνει στην  Τουρκία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια καθυστερημένη έκφανση  του κινήματος Οccupy.

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία.Όλη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λαμία, στην πλατεία Πάρκου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία:


«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Φίλοι και φίλες,

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην πρωτεύουσα της Στερεάς, μια πόλη, μια περιοχή που έχει δώσει άξια παλικάρια και ήρωες του τιτάνιου αγώνα του λαού μας.