Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το Ουκρανικό Ναζιστικό Κόμμα και οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία.Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ.

 Τουλάχιστον προκλητικός είναι ο τρόπος που τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τις διαδηλώσεις στο Κίεβο. 


Πρετεντεροχατζηαβάτηδες που σε κάθε εκδήλωση ακόμη και της ελάχιστης λεκτικής υπέρβασης απαιτούν εις τριπλούν οσφυοκαμψίες, δηλώσεις μετανοίας και καταδίκης της βίας, στην περίπτωση των διαδηλώσεων στο Κίεβο στάζουν κροκοδείλια δάκρυα για τις λαϊκές ελευθερίες.
Αλλά εκεί που σταματάει η πρόκληση και αρχίζει η εντεταλμένη υπηρεσία είναι η απόλυτη αποσιώπηση του πρωταγωνιστικού ρόλου που διεκδικεί στις διαδηλώσεις η νεοναζιστική Πανουκρανική Ένωση «Свобода».

ΞΗΡΟΣ: ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΣ… ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ...Του Νίκου Μπογιόπουλου.

 Κάθε φορά που οι «Ζορό» της ατομικής τρομοκρατίας ανακαλούνται στο προσκήνιο, τίθεται σε λειτουργία ο μηχανισμός της καθεστωτικής προπαγάνδας με στόχο να συκοφαντηθούν οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, το εργατικό λαϊκό κίνημα ότι διατηρούν τάχα «σχέσεις» με τέτοιες πρακτικές. 


Το βλέπουμε ξανά στη υπόθεση Ξηρού. Ο οποίος, σημειωτέον, κάνει τηλεοπτικά διαγγέλματα όχι επί των ημερών κάποιας… κομμουνιστικής κυβέρνησης, αλλά επί κυβέρνησης της ΝΔ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το κυβερνητικό σχέδιο για τα ΕΑΣ.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το κυβερνητικό σχέδιο για τα ΕΑΣ.


 Η κυβερνητική τροπολογία για τα ΕΑΣ οδηγεί σε άμεση συρρίκνωση τους και μαζικές απολύσεις εργαζομένων, μέσω της διάσπασης των ΕΑΣ και εκκαθάρισης της μίας εκ των δύο εταιριών, και συγχρόνως σε ομηρία των εργαζομένων, που θα παραμείνουν στη δεύτερη εταιρία και που θα ασχολείται με το στρατιωτικό σκέλος, αφού και για τη δεύτερη εταιρία θα ακολουθήσει νέα αναδιάρθρωση, νέες απολύσεις, νέες συγχωνεύσεις, μέσα σε 18 μήνες.

«Τρομο»-αποπροσανατολισμός.Από την στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ" του σημερινού Ριζοσπάστη.

«Τρομο»-αποπροσανατολισμός


Συστηματικά αστικές πολιτικές δυνάμεις, αστοί αναλυτές και συγκροτήματα αστικών μέσων ενημέρωσης, βάζουν το λιθαράκι τους για να χτίσουν ένα τείχος αποπροσανατολισμού και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν το λαό.
Σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης τι είναι αυτό που κυριαρχεί;

Το ΠΑΜΕ για τη νέα τραγωδία με πνιγμό μεταναστών στο Φαρμακονήσι.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 Το νέο έγκλημα του πνιγμού στο Φαρμακονήσι δύο μεταναστών και η ύπαρξη αγνοούμενων είναι προϊόν της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, που θεωρούν τους μετανάστες φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό και φυσικά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής εξ αιτίας της οποίας οι λαοί εξωθούνται στη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Α.Σ.Κ.Ε. : ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

   Όσο πλησιάζει ο χρόνος των εκλογών (τουλάχιστον των ευρωεκλογών και των  αυτοδιοικητικών)   τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν τη Νέα Κατοχή εμφανίζουν στοιχεία νευρικότητας σύγχυσης ή και διάλυσης. 


Φοβούνται, προφανώς, ότι η διαμάχη ΗΠΑ-Γερμανίας, που ως σήμερα βρίσκεται σ’ ένα σταθερό πλαίσιο, δηλ. στη διατήρηση της ευρωζώνης και της ΕΕ,  έχει οξυνθεί , λόγω της γερμανικής άρνησης για άρση της λιτότητας.

Ικαρία: Συγκέντρωση την Παρασκευή 24 Γενάρη για δημόσια δωρεάν Υγεία !

Σε κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Γενάρη καλούν οι γραμματείες των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ Ικαρίας - Φούρνων ενάντια σε όλα τα χαράτσια στην Υγεία.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Ευδήλου.
Οι τοπικές γραμματείες ΠΑΜΕ,ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ και ΟΓΕ καλούν τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές, κάθε συλλογικότητα, τους εργαζόμενους, τη λαϊκή οικογένεια να διεκδικήσουν για να έχουν σήμερα όλοι, χωρίς περιορισμούς και περικοπές, πλήρη και δωρεάν δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων στην Υγεία και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.