Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στη Βόρεια Εύβοια θα περιοδεύσει ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής Εύβοιας.


Στη Βόρεια Εύβοια θα περιοδεύσει ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Βουλευτής Εύβοιας την Πέμπτη 5/4, την Παρασκευή 6/4 και το Σάββατο 7/4.



Πιο συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 5/4 θα επισκεφτεί τα Γιάλτρα. Στις 7:30 το απόγευμα θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιάλτρα.
Την Παρασκευή 6/4 θα περιοδεύσει στην Αιδηψό και θα επισκεφτεί το χωριό Άγιος. Το απόγευμα στις 7:00 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην Αιδηψό.

Και οι Ιταλοί αυτοκτονούν λόγω της κρίσης...Ντι Πιέτρο: «Οι αυτοκτονίες των πολιτών βαραίνουν τη συνείδηση του Μάριο Μόντι».


«Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στο τέλος του μήνα, και αυτοκτονούν.

Οι αυτοκτονίες αυτές, βαραίνουν την συνείδηση του Μάριο Μόντι» δήλωσε ο Αντόνιο Ντι Πιέτρο, επικεφαλής του κόμματος Ιταλία των Αξιών.
Ο Ντι Πιέτρο, το κόμμα του οποίου δεν στηρίζει την κυβέρνηση τεχνοκρατών, χαρακτήρισε τον Μόντι – ο οποίος δεν ήταν παρών στο κοινοβούλιο – «φυγόδικο» και υπογράμμισε ότι «γονατίζει την χώρα, χρησιμοποιώντας, τυπικά, τους καλύτερους τρόπους».
«Καταστρέφετε την χώρα με το γάντι. Κάνετε λανθασμένες επιλογές σαν τον γιατρό που λέει: η επέμβαση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε.

Νεολαία ΣΥΝ:Για την αυτοκτονία του 77χρονου στην Πλατεία Συντάγματος.



Στην Ελλάδα του μνημονίου έγινε "αυτονόητο" ότι μπορείς να ζείς με 300 ευρώ.
Έγινε "αυτονόητο" να ζείς σε περιβάλλον εργασιακής ζούγκλας.
΄Εγινε "αυτονόητο" ότι τα κέρδη των τραπεζιτών θα βρίσκονται πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.
Έγινε "αυτονόητο" οι άστεγοι να γίνονται μέρος του τοπίου των πόλεων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Οικονομικό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Οικονομικό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας.

Οργή και ανείπωτη οδύνη προκαλεί η αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου συνανθρώπου μας στο κέντρο της Αθήνας. Καταδικασμένος σε μια ζωή αβίωτη χωρίς καμία χαραμάδα φωτός για ένα καλύτερο αύριο, έδωσε τέλος στη ζωή του ακριβώς μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκεί που καθημερινά οι δήμιοι της οικονομικής κατοχής σχεδιάζουν τις δολοφονίες εκατομμυρίων. Ακόμα περισσότερο συγκλονίζει το γράμμα που άφησε πριν κόψει το νήμα της ζωή του, που κατηγορεί ως υπεύθυνη την «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου» που «εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσης μου.

Σοκ από τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Πάνου Μπεγλίτη για τον αυτόχειρα συνταξιούχο.


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του 77χρονου σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

Καλεσμένος στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι «αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου».
Σε ερώτηση της κ. Τσαπανίδου, «Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;», ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε:

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την αυτοκτονία του συνταξιούχου στο Σύνταγμα.



«Αιδώς Αργείοι. Οι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία του ελληνικού λαού, αυτοί που επιτίθενται με συκοφαντίες και ψέμματα σε κάθε τμήμα εργαζομένων που αντιπαλεύει τη φτώχεια, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν μπροστά στα αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής τους, αντί να παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου.


Η σημερινή αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. 

Το δραματικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ο συνάνθρωπος μας αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα αδιέξοδα που βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Τα πολλαπλά βάρη που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και η σχέση τους με την αύξηση των αυτοκτονιών έχει εδώ και καιρό επισημανθεί από τις έρευνες των ειδικών φορέων. 

Ανακοίνωση του K.K.E. σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Πρόγραμμα Ήλιος και το πετρέλαιο θέρμανσης.


Οι εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ενεργειακό Πρόγραμμα Ηλιος αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του αντιλαϊκού χαρακτήρα του σχεδίου ανάπτυξης που εμφανίζουν σαν ελπιδοφόρο διέξοδο.



Ακόμα και αν υλοποιηθεί το συγκεκριμένο Πρόγραμμα μοναδικοί ωφελημένοι θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που θα επενδύσουν διασφαλίζοντας με προνομιακούς όρους για την κερδοφορία τους σε βάρος της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεσμεύσει προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου πάνω από 350 μεγάλες ενιαίες εκτάσεις, δασικής ακόμα και καλλιεργήσιμης δημόσιας γης. Τα όποια κρατικά έσοδα θα δεσμευθούν για την εξόφληση ξένων και εγχώριων πιστωτών.

Η επιστολή- κραυγή του συνταξιούχου που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος!


«ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ»



Στο φως τη δημοσιότητας ήρθε η επιστολή που βρέθηκε στην τσέπη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού που αυτοκτόνησε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων περαστικών. Στην επιστολή, που αναμφίβολα σοκάρει, αποτυπώνεται με τον πιο μελανό τρόπο η τραγική οικονομική κατάστασηστην οποία είχε περιέλθει ο αυτόχειρας και που τελικά τον οδήγησε στο να βάλει τέλος στη ζωή του.  

Η επιστολή της απόγνωσης

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Σαμαρά.


Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Είναι όλως διόλου ακατανόητη και εκτός των κανόνων ενός ισότιμου και δημοκρατικού διαλόγου η πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του κ. Βενιζέλου για ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Σαμαρά. Τι διάλογος μπορεί να γίνει ανάμεσα σε δύο  ανθρώπους που είναι γνωστό πως συμφωνούν σχεδόν σε όλα και έχουν δεσμευτεί στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου 2; Θα είναι σαν διαλέγονται με τον καθρέφτη τους. Άλλωστε με ποια κριτήρια προτείνεται να υπάρξει ντιμπέιτ μόνο ανάμεσα τους;

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τα αντιλαϊκά μετρά ύψους 15 δις μετά τις εκλογές.


Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι με τους αγώνες τους και την ψήφο τους υπέρ του ΚΚΕ, πρέπει να δηλώσουν την άρνησή τους στις νέες θυσίες. Καμιά υποταγή στον μονόδρομο της φτώχειας και της εξαθλίωσης που φέρνουν στο λαό τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, καμιά αυταπάτη ότι αυτός ο δρόμος διορθώνεται με διαπραγματεύσεις εντός της λυκοσυμμαχίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - «ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ»- Ολες οι «εφεδρείες» των αστών στο προσκήνιο



Η «ανανέωση» του πολιτικού σκηνικού στήνεται εδώ και μήνες μεθοδικά, καθώς οι Γερμανοί Ελεύθεροι Δημοκράτες - FDP κυρίως πληρώνουν το πολιτικό κόστος για την εδώ και πολλά χρόνια ασκούμενη αντεργατική πολιτική. Ετσι μετά την εκλογή του δήθεν «υπερκομματικού» Γιόχαμ Γκάουκ στην θέση του προέδρου, ένας ακόμη, νέος πολιτικός παράγοντας «αναδύεται» προκειμένου να «ξεπλύνει» το πολιτικό κατεστημένο. Το «Κόμμα των Πειρατών», που ενισχύονται «εντυπωσιακά στις δημοσκοπήσεις μετά την ισχυρή παρουσία τους στις περιφερειακές εκλογές του Σάαρλαντ. Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύει το περιοδικό «Stern» «δίνει» στους «Πειρατές» ποσοστό 12%, μόλις μία μονάδα διαφορά από τους Πρασίνους (13%).

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ



Σήμερα, Τετάρτη:
-- Στις 8 π.μ. ο Β. Μαρούπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ θα περιοδεύσει στο 7ο ΕΠΑΛ.
-- Στις 9.30 π.μ. σε συγκέντρωση στο εργοστάσιο του ΗΣΑΠ θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Στις 9.45 π.μ. στο ΕΠΑΛ Δημόκριτος θα περιοδεύσει ο Σ. Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Στις 9.45 π.μ. στο ΕΠΑΛ Νάουσας θα περιοδεύσει ο Σ. Τσίτσης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
-- Στις 11 π.μ. στη βιβλιοθήκη του ΠΑΜΑΚ θα περιοδεύσει ο Ο. Μαάιτα, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ



Φίλες και φίλοι,
Σήμερα η καρδιά της ευρωπαϊκής αριστεράς χτυπάει στην Αθήνα.
Σε αυτή τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Του ενωτικού κοινωνικού μετώπου.
Είμαστε περήφανοι που σήμερα η αριστερή ευρωπαϊκή οικογένεια είναι στην Αθήνα.
Με τον Γκρέγκορ Γκίζι, τον Πιέρ Λοράν και τον Φρανσίσκο Λούσα.
Είμαστε περήφανοι για τους συντρόφους μας που από την πρώτη στιγμή σήκωσαν τη σημαία της αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό και βροντοφώναξαν στο κοινοβούλιό τους. Σταματήστε την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αλέκα Παπαρήγα- Μπορεί να συμβεί τίποτα περίεργο και να γίνουν οι εκλογές τον Σεπτέμβρη



Την ανησυχία της ότι μπορεί οι βουλευτικές εκλογές να μετατεθούν για το Σεπτέμβρη εξέφρασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα στο ΤΕΙ Αθηνών, επισημαίνοντας τη βεβαιότητά της ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει για κυβέρνηση συνεργασίας. 

Σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών η κ. Παπαρήγα είπε ότι απαιτείται επαγρύπνηση. «Ψιθυρίζουν για εκλογές στις 6 Μάη, αλλά έχουμε κάτι σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί και να ζητήσουν μια μετάθεση για διάφορους λόγους.