Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ζάκυνθος: Αντιφασιστική πορεία με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή Ιωάννη Λαγού στο νησί.


Απειλές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι θα πετάξει τους διαδηλωτές στη θάλασσα



Με συνθήματα και πανό κατά της πολιτικής της Χρυσής Αυγής "υποδέχτηκαν" στην Ζάκυνθο τον βουλευτή του κόμματος Ιωάννη Λαγό, πολίτες, φοιτητές και μέλη σωματείων του Νομού που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι.

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που είχε αποκλείσει την περιοχή του Αγίου Διονυσίου, οι δύο πλευρές κρατήθηκαν σε απόσταση, ενώ κατά την άφιξη του ο βουλευτής της νεοναζιστικής συμμορίας, Ιωάννης Λαγός, απαίτησε να απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι καθώς και να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έχουν παρουσία το βράδυ κατά την πολιτική εκδήλωση του κόμματος.

Εκδηλώσεις - συζητήσεις σε όλη τη χώρα για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


  Εκδηλώσεις-συζητήσεις για τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Σήμερα Σάββατο:

Στην Κάλυμνο στις 7.30 μ.μ. στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου από τη ΝΕ Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Κρήτης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, γραμματέας Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Ακούστε, κύριοι...Ο Νίκος Μπογιόπουλος κλείνει τα στόματα όσων ξάφνου νοιάζονται για το Κ.Κ.Ε και απαντά στον Λαζόπουλο...


Ακούστε, κύριοι


Κατανοούμε την «έκπληξη» για το βάθος, για την ποιότητα και για το ουσιαστικό περιεχόμενο του Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ εκ μέρους όσων έχουν συνηθίσει να ζουν και να σκέφτονται με τους κανόνες της ίντριγκας, του μιντιακού παρασιτισμού, της υποκρισίας, του καιροσκοπισμού, της καμαρίλας, της κομματικής ψευτοδημοκρατίας.

Όλα είναι δυνατά! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στον Ριζοσπάστη.


Στον κόσμο που μια χούφτα δισεκατομμυριούχοι κατέχουν περιουσία που σύμφωνα με τη «λίστα Forbes» έχει εκτιναχτεί στα 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια,
το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού στερείται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά για την ανθρώπινη ύπαρξη: 


Τροφή, καθαρό νερό, οποιαδήποτε κοινωνική υποδομή (στέγη, ηλεκτρικό, αποχέτευση, παιδεία, στοιχειώδη υγεία, περίθαλψη, κ.λπ.).
Αυτά συμβαίνουν σε έναν κόσμο που η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων θα μπορούσε να εξασφαλίσει να έχουν όλοι απ' όλα, αλλά που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί το 1/6 της ανθρωπότητας να είναι θύμα υποσιτισμού.